Εκκενώνουν σπίτια σε χωριά του Πλατανιά! – Μαλανδράκης: «Σαν τραπουλόχαρτα καταρρέουν τα τοιχία πλάι στον ποταμό» | Videos


0
(0)

Πολύ απειλητικές διαστάσεις έχει λάβει ο ποταμός που περνάει από τα ορεινά χωριά του Δήμου Πλατανιά, και χωρίζει τις Βουκολιές από το Νιο Χωριό.

Όπως σχολίασε ο δήμαρχος, Γιάννης Μαλανδράκης, σε επικοινωνία του με τον SUPERFM 89.6, η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο των αρχών στο σημείο, αφού πλέον προτεραιότητα είναι η ανθρώπινες ζωές. Προχωρούν σε εκκενώσουν παραποτάμιων κατοικιών, αφού ο ποταμός «φουσκώνει» και παρασύρει οτι βρει στο πέρασμά του, από τοιχία μέχρι αυτοκίνητα στο πλάι του ποταμού.

Ο λόγος για δύο ποτάμια που εξελίχθηκαν σε χείμαρρους, τόσο για τις αρχές του Ταυρωνίτη, όσο και για το «ρέμα» του Κερίτη από την άλλη μεριά του Δήμου.

Αναλυτικά:

«Στη γέφυρα που ενώνει Βουκολιές-Νιο Χωριό, ο ποταμός είναι πολύ ορμητικός, σχεδόν δύο φορές σαν τον Κερίτη. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και η γέφυρα είναι έτοιμη να φύγει. Είναι τόσο ορμητικός που έχει βγει στην επιφάνεια και έχει υποσκάψει τον παράλληλο δρόμο, πέφτουν τοιχία συνέχεια σαν τραπουλόχαρτα. Με την αστυνομία εκκενώνουμε τη γύρω περιοχες.

Υπάρχουν σπίτια και στο Χλιαρό που εκκενώνονται με ηλικιωμένες να παραλαμβάνονται από φορτωτές, αφού είναι έτοιμα να παρασυρθούν. Το ποτάμι κατεβάζει τεράστιες ποσότητες νερού και μεγάλους πλατάνους, που έχουν σφηνωθεί στην γέφυρα και υπάρχει κίνδυνος να παρασυρθεί.

Κάνουμε εκκένωση και στο Λαγγό με φορτωτή δικό μας, αφού η Πυροσβεστική δεν μπορεί να προσεγγίσει.»

Η Λέσχη 4Χ4 Χανίων έχει επιστρατεύσει τα οχήματά της προκειμένου να βοηθήσει τους κατοίκους των περιοχών.

Στις Βρύσσες το θέαμα είναι τουλάχιστον τρομακτικό:

πηγη:radiovereniki.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *