Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που διοργανώθηκαν στην Αθήνα από την Ομοσπονδία Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου για το Ολοκαύτωμα των χωριών του Κέντρους Αμαρίου και της Κρύας Βρύσης Αγίου Βασιλείου, στις 22 Αυγούστου 1944


0
(0)

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που διοργανώθηκαν στην Αθήνα από την Ομοσπονδία Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου για το Ολοκαύτωμα των χωριών του Κέντρους Αμαρίου και της Κρύας Βρύσης Αγίου Βασιλείου, στις 22 Αυγούστου 1944 καθώς και από τον Σύλλογο Βιαννιτών Αττικής ο «Διαβάτης» για το Ολοκαύτωμα της Βιάννου τις 14-15-16 Σεπτεμβρίου 1943 παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης κος Παύλος Μπαριτάκης.
Η Επιμνημόσυνη δέηση έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Κωσταντίνου και Ελένης στην Ομόνοια, και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στο Αμαριώτικο Σπίτι που περιλάμβανε τρισάγιο, κατάθεση στεφάνων και ομιλία από τον Αντ/γο ε.α. κ. Μυτιλινάκη Αντώνιο, ενώ χαιρετισμό έκανε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κος Παύλος Μπαριτάκης. Στα γραφεία του Συλλόγου Βιαννιτών έγινε αντίστοιχη εκδήλωση με ομιλητή τον Αριστομένη Συγγελάκη, συγγραματέα του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης γερμανικών οφειλών . Τέλος σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων γραφείων του συλλόγου Βιαννιτών. Ο Πρόεδρος του Π.Σ. μετέφερε τις ευχές του Περιφερειάρχη Κρήτης και τόνισε ότι η ύπαρξη ενός δυναμικού συλλόγου όπως ο Διαβάτης ενδυναμώνει την παρουσία του κρητικού στοιχεία στην πρωτεύουσα και με την παρουσία του ενδυναμώνει τις σχέσεις όλων Κρητών με τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες που υλοποιούνται τακτικά.
Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης δήλωσε σχετικά: Με ταπεινότητα και τον σεβασμό που αρμόζει στους ήρωές μας, τιμήσαμε στην Αθήνα με τα αντίστοιχα Σωματεία Κρητών, τις επετείους για τα ολοκαυτώματα των χωριών του Κέντρους Αμαρίου της Κρύας Βρύσης Αγίου Βασιλείου και του Ολοκαυτώματος της Βιάννου. Όσα χρόνια και αν περάσουν, κρατάμε ζωντανό το μήνυμα της θυσίας των προγόνων μας. Και δεσμευόμαστε ότι τα τραγικά γεγονότα εκείνης της ζοφερής περιόδου, δεν θα φύγουν ποτέ από τη μνήμη μας. Είναι η ιστορία του τόπου μας. Είναι η ιστορία του λαού μας. Είναι τα αποτελέσματα του ναζισμού: η απόλυτη καταστροφή, η ανείπωτη τραγωδία, η φρικαλεότητα στον μέγιστο βαθμό. Σήμερα, επιβάλλεται να αξιοποιήσουμε τις διεθνείς συγκυρίες όπως για παράδειγμα την σχετική απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας, και να εντείνουμε με κάθε τρόπο τις προσπάθειες μας για δικαιοσύνη και αποζημίωση. Το οφείλουμε στις μνήμες όλων αυτών που χάθηκαν, για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι».

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *