ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ – ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


0
(0)

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και ο Δήμος Αγίου Νικολάου συνδιοργανώνουν εκδήλωση την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020 και ώρα 20:30 μ.μ., στον κινηματογράφο «Χριστίνα» στον Άγιο Νικόλαο, στο πλαίσιο της οποίας θα υπογραφεί το συμβόλαιο δωρεάς, της εταιρείας «Πλαστικά Κρήτης  Α.Β.Ε.Ε.» προς το Πανεπιστήμιο Κρήτης και συγκεκριμένα προς το

Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών (Ε.ΠΕ.ΧΗ.ΔΙ.) του Τμήματος Χημείας ,αγροτικού ακινήτου έκτασης 12,240.32 τ.μ. στη θέση Πύργος του οικισμού Φινοκαλιά. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ανοικτή εκδήλωση, όπου θα παρουσιαστεί ο σταθμός στο Φινοκαλιά από την Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθύντρια του Ε.ΠΕ.ΧΗ.ΔΙ.,  κ. Μαρία  Κανακίδου.

Την εταιρεία «Πλαστικά Κρήτης Α.Β.Ε.Ε.» θα εκπροσωπήσουν μέλη της οικογένειας Λεμπιδάκη και το Πανεπιστήμιο Κρήτης  θα εκπροσωπήσει  ο Πρύτανης, Καθηγητής  Παναγιώτης Τσακαλίδης. Το Δήμο Αγίου Νικολάου θα εκπροσωπήσει ο Δήμαρχος, κ. Αντώνης Ζερβός και την Περιφέρεια Κρήτης θα εκπροσωπήσει ο Σύμβουλος σε θέματα Περιβάλλοντος κ. Ν. Ξυλούρης.

Το Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών (Ε.ΠΕ.ΧΗ.ΔΙ.) του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης λειτουργεί σε συνεχή βάση από το 1993 το σταθμό περιβαλλοντικών ερευνών στο Φινοκαλιά Λασιθίου (http://finokalia.chemistry.uoc.gr). Ο σταθμός στο Φινοκαλιά θεωρείται λόγω της θέσης του ως αντιπροσωπευτικός για την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και για αυτό έχει γίνει σημείο αναφοράς στην περιοχή, έχοντας προσελκύσει τα τελευταία 20 χρόνια έντονο το ενδιαφέρον της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας σε θέματα σύστασης και ποιότητας της ατμόσφαιρας και μελέτης του κλίματος.

Ο σταθμός συμμετέχει ενεργά σε σημαντικά διεθνή δίκτυα περιβαλλοντικών σταθμών, ενώ  δεδομένα παρέχονται στους εθνικούς φορείς, που επωμίζονται τον έλεγχο της ποιότητας της ατμόσφαιρας, καθώς και στις εγκυρότερες διεθνείς βάσεις δεδομένων. Αποτελεί τον κεντρικό σταθμό της εθνικής ερευνητικής υποδομής για την ατμοσφαιρική ρύπανση και την κλιματική αλλαγή (Πανελλαδική Υποδομή για τη Μελέτη της Ατμοσφαιρικής Σύστασης και Κλιματικής Αλλαγής – ΠΑΝΑΚΕΙΑ) και συμμετέχει στο Εθνικό Δίκτυο για την Κλιματική Αλλαγή CLIMPACT. Η αρτιότητα του έργου που παράγεται  στο Φινοκαλιά αντικατοπτρίζεται συνολικά σε πάνω από 200 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, 30 εθνικά και διεθνή ερευνητικά έργα, καθώς και σε άλλα που συνεχώς προσελκύονται, και παράλληλα στο εκπαιδευτικό έργο με την ολοκλήρωση 20 διδακτορικών και 30 μεταπτυχιακών διπλωμάτων μέχρι σήμερα.

Η Εταιρεία «Πλαστικά Κρήτης Α.Β.Ε.Ε.», έχοντας γνώση του έργου που παράγεται διαχρονικά στο σταθμό στο Φινοκαλιά προχώρησε στη δωρεά προς το Πανεπιστήμιο Κρήτης του αγροτικού ακινήτου έκτασης 12,240.32 τ.μ. στη θέση Πύργος του οικισμού Φινοκαλιά, στο οποίο βρίσκεται εγκατεστημένος ο ερευνητικός σταθμός του Πανεπιστημίου Κρήτης.  Σκοπός είναι να εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη παρουσία και λειτουργία του σταθμού περιβαλλοντικών μετρήσεων καθώς και η απρόσκοπτη ανάπτυξη των ερευνητικών και λοιπών υποδομών του.

Η δωρεά αυτή ενισχύει την παρουσία του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Νομό Λασιθίου, διασφαλίζοντας την περαιτέρω ανάπτυξη των εκπαιδευτικών και επιστημονικών δραστηριοτήτων του στην περιοχή.

 

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *