ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ 75ΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 1944


0
(0)

H Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει το επόμενο διάστημα μια σειρά εκδηλώσεων τιμώντας την επέτειο των 75 χρόνων από την απελευθέρωση της Αθήνας και τη σύγκρουση του Δεκέμβρη του ΄44.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το ακόλουθο:

Τετάρτη 20 Νοέμβρη
Στα γραφεία της ΚΟΑ (Αχαρνών 241, Άγιος Νικόλαος), στις 7.00 μ.μ., θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης πρωτότυπου αρχειακού υλικού (εφημερίδες, βιβλία κ.ο.κ) από το αρχείο του ΚΚΕ με τίτλο “Ένας αιώνας δράσης μέσα από τις εκδόσεις του ΚΚΕ”. Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σάββατο 23 Νοέμβρη
Στις 4.30 μ.μ. στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό διοργανώνεται ημερίδα με θέμα «1940-1949: Δεκαετία όξυνσης της ταξικής πάλης». Την κεντρική ομιλία με θέμα «Η στρατηγική του ΚΚΕ την περίοδο 1940 – 1949» θα κάνει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Θα ακολουθήσει παρέμβαση από τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα «Η οργανωτική ανασυγκρότηση και η πορεία του ΚΚΕ την περίοδο 1940 – 1949» Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις από μέλη της ΚΕ, του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ και άλλων στελεχών του Κόμματος, που θα φωτίζουν πτυχές της περιόδου.

Κυριακή 15 Δεκέμβρη
Στις 7 μ.μ. στο γήπεδο του Σπόρτινγκ θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του λευκώματος-έκδοσης της Κ.Ο. Αττικής του ΚΚΕ με τίτλο «1944. 75 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας και της ταξικής σύγκρουσης του Δεκέμβρη. Ντοκουμέντα και διδάγματα». Η παρουσίαση θα ολοκληρωθεί με συναυλία αφιερωμένη στο αντάρτικο τραγούδι με συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.