Εικόνες σοκ και… θερμά επεισόδια για τον αντικαπνιστικό νόμο


Τελευταία ενημέρωση 10 Δεκεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Στην διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV η ιατρική κοινότητα, μαζί με την εστίαση αλλά και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και έβαλαν στο μικροσκόπιο όλα τα νέα δεδομένα.

Ο αντικαπνιστικός νόμος έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή και φαίνεται ότι για πρώτη φορά οι εμπλεκόμενοι των τηρούν εντατικά τουλάχιστον προς το παρόν και υπογραμμίζουμε το προς το παρόν μιας και όλες οι παρελθοντικές προσπάθειες εφαρμογής του είχαν πάνω κάτω την ίδια πορεία για να φτάσουμε στο τέλος στην πλήρη κατάλυσή του.

Στην διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV η ιατρική κοινότητα, μαζί με την εστίαση αλλά και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και έβαλαν στο μικροσκόπιο όλα τα νέα δεδομένα.

Μάλιστα όπως τονίζει τόσο η υπεύθυνη διακοπής τους καπνίσματος του ΠΑΓΝΗ Ιωάννα Μητρούσκα αλλά και ο θωρακοχειρουργός Γιάννης Δροσίτης, η οριστική διακοπή του καπνίσματος με βάση τον αντικαπνιστικό νόμο θα μπορούσε να φέρει μακροπρόθεσμα και θετικά αποτελέσματα όσον αφορά την μείωση ασθενειών που σχετίζονται με το κάπνισμα ακόμα και για τους παθητικούς καπνιστές που πλέον όπως τονίζουν θα διασκεδάσουν σε ένα πιο φιλικό αλλά κυρίως καθαρό περιβάλλον.

Mε βάση δεδομένα από άλλες χώρες αυτό έχει αποτυπωθεί ωστόσο το γεγονός ότι στις περισσότερες δυτικές χώρες το κάπνισμα έχει διακοπή οριστικά σε όλους τους δημόσιους χώρους εδώ και πολλά χρόνια είναι δύσκολο να καταγραφούν με ακρίβεια τα στοιχεία ασθενειών που σχετίζονται με το κάπνισμα.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης, Μαρίνα Αντωνακάκη αλλά και ο αντιπρόεδρος του ίδιου συλλόγου Νίκος Ρηγάκης, κάνουν λόγο για πλήγμα που αφορά τον κλάδο ζητώντας από την πολιτεία να επιτρέψει χώρους για τους καπνιστές μιας και το αρμόδιο υπουργείο αλλά και η κυβέρνηση γενικότερα είναι κάθετη όσον αφορά την πιστή εφαρμογή του νόμου.

Ο χώρος της εστίασης όπως τονίστηκε μετρά πολλές απώλειες που θα γίνουν ακόμα μεγαλύτερες όσον αφορά την περίοδο των εορτών.

Μάλιστα όπως τονίζουν οι άνθρωποι της εστίασης δεν λείπουν και τα λεγόμενα ”θερμά” επεισόδια στα καταστήματα τους, με θαμώνες που αντιδρούν λίγο πιο εκρηκτικά στην παρατήρηση τόσο του εργαζόμενου όσο και τους διπλανού τους όταν διαπιστώθηκε ότι κάπνιζαν.

Ενώ δεν λείπουν και εκείνοι που φεύγουν ξαφνικά χωρίς να πληρώσουν επειδή δέχτηκαν παρατήρηση για το κάπνισμα.Δυστυχώς υπάρχουν και πιο ακραία περιστατικά με ελάχιστους ευτυχώς που έχουν προσπαθήσει ακόμα και να χειροδικήσουν όταν δέχτηκαν κυρίως παράπονα από άλλους θαμώνες που διασκέδαζαν στο ίδιο μαγαζί

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.