Εικόνες Αποκάλυψης από τις γέφυρες που κατέρρευσαν

Εικόνες Αποκάλυψης από τις γέφυρες που κατέρρευσαν
0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 5 έτη by energinews (admin)

Αυτοψία από τον Χρήστο Σπίρτζη στις πληγείσες περιοχές των Χανίων

Το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε η αυτοψία του κλιμακίου στις πληγείσες περιοχές των Χανίων. Πρώτος σταθμός η κατεστραμμένη γέφυρα Πλατανιά Χανίων.

Στην αυτοψία μετέχουν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος έφτασε τη Δευτέρα με ελικόπτερο super puma στην Κρήτη και προήδρευσε σύσκεψης στην Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Μαζί του στο κυβερνητικό κλιμάκιο είναι ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, ο οποίος συνοδεύονταν από τον υποστράτηγο της ΕΜΑΚ Γιάννη Πετρούτσο και εννεαμελές κλιμάκιο.

Από την πλευρά της Περιφέρειας Κρήτης μετέχουν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Καλογερής, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Χανίων Τάσος Κουρουπάκης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι και αιρετοί των Δήμων της περιοχής.

Από τεχνικής πλευράς μετείχε κλιμάκιο Μηχανικών  του Υπουργείου. Πρόκειται για εμπειρογνώμονες της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών καθώς και μηχανικοί της Περιφέρειας Κρήτης.

Χθες αργά το βράδυ ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων η πρώτη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν πάρει εντολή για να δώσουν μια προσωρινή λύση για την αποκατάσταση της σύνδεσης. Ο Υπουργός εκτίμησε ότι μέσα στα επόμενα δυόμιση χρόνια θα μπορεί να παραδοθεί το έργο ολοκληρωμένο.

Το Υπουργείο θα αναλάβει τα δύο μεγάλα σημεία και η Περιφέρεια τα υπόλοιπα με τη συνδρομή των δήμων.

Έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες συνεννοήσεις με τα Υπουργεία Οικονομίας και Εσωτερικών προκειμένου τις επόμενες ημέρες να φτάσουν επαρκείς χρηματοδοτήσεις στην Περιφέρεια για την πρώτη αποκατάσταση της προσβασιμότητας των περιοχών. Υπάρχει συνεννόηση με το Υπουργείο εθνικής άμυνας ώστε ο στρατός να φέρει κάποιες γέφυρες Μπέλευ για τις γέφυρες στον Πλατανιά που έχουν πέσει.

Ακριβής εκτίμηση του ύψους των ζημιών θα υπάρξει όταν θα είναι έτοιμα τα τεχνικά δελτία. Για τον ΒΟΑΚ έχουν γίνει μελέτες που θα δώσουν μόνιμες λύσεις.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.