Ειδικοί φρουροί: Λήγει η προθεσμία – Πότε θα γίνουν οι προσλήψεις;


0
(0)

1.500 ειδικούς φρουρούς προσλαμβάνει η ΕΛΑΣ – Περισσότερες από 10.000 αιτήσεις μέχρι το βράδυ της Κυριακής

Τις 15.000 αναμένουν οι ειδικοί να ξεπεράσουν οι αιτήσεις για την κάλυψη των 1.500 θέσεων ειδικών φρουρών.

Σημειώνεται πως η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει σήμερα, Δευτέρα 26 Αυγούστου, στις 3 το μεσημέρι.

Με στόχο την καλύτερη αστυνόμευση της πρωτεύουσας και την διασφάλιση της τάξης, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας έχει έτοιμο ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο που θα ελαττώσει την εγκληματικότητα στην Αθήνα, για το λόγο αυτό οι 1.500 προσλήψεις θα είναι άμεσες.

Ήδη, μέχρι το βράδυ της Κυριακής 25 Αυγούστου, σύμφωνα με το ethnos.gr, είχαν υποβληθεί πάνω από 10.000 αιτήσεις, ενώ μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας – όταν και λήγει η προθεσμία – εκτιμάται πως ο αριθμός θα ξεπεράσει τις 15.000 αιτήσεις για μόλις 1.500 θέσεις.

Από… Σεπτέμβριο οι εκπαιδεύσεις

Η εκπαίδευση των ειδικών φρουρών θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβρη και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Νοέμβριο. Ο διορισμός τους θα γίνει άμεσα και θα ενταχθούν τον ίδιο μήνα (Νοέμβρη) στη μάχη κατά της εγκληματικότητας!

Που θα προσληφθούν;

Οι 1.500 ειδικοί φρουροί θα στελεχώσουν την ομάδα ΔΙΑΣ, την Άμεση Δράση και τα ΜΑΤ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως προορίζονται αποκλειστικά για την Αθήνα και θα είναι μέρος του νέου επιχειρησιακού σχεδιασμού του υπουργείο.

Το συγκεκριμένο πλάνο θέλει λιγότερους πεζούς αστυνομικούς και περισσότερους σε περιπολικά και μηχανές, καθώς οι Αρχές θεωρούν πως θα είναι πιο αποτελεσματικοί με αυτόν τον τρόπο.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.