Εθελοντική δράση καθαρισμού και ευαισθητοποίησης από τη Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης στις πληγείσες από τη φωτιά περιοχές του Κανδάνου- Σελίνου


0
(0)

 Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης, στα πλαίσια των εθελοντικών καθαρισμών και παρεμβάσεων αποψίλωσης, για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στη μάχη ενάντια στις δασικές και χορτολιβαδικές πυρκαγιές, συνεχίζει τις δραστηριότητες της, τη Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.00 το πρωί στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων που δοκιμάστηκαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί εθελοντικός καθαρισμός – κλαδοκοπές στις περιοχές Σκλαβοπούλα και Μουστάκο του Δήμου Κανδάνου – Σελίνου έως και τα όρια του Δήμου Κισσάμου, συμβάλλοντας στη απρόσκοπτη – χωρίς εμπόδια – πρόσβαση μεγάλων πυροσβεστικών οχημάτων καθώς και στην απορρύπανση της ευρύτερης περιοχής, για περιβαλλοντικούς λόγους.

Στην εθελοντική δράση λόγω COVID-19, θα τηρηθούν οι κανόνες υγειονομικής ασφάλειας και για την αποφυγή συγχρωτισμού των εθελοντών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6944546536 (καθημερινά 8:00 – 14:30 & 17:30 – 21:00) ή στο email: tkouroupakis@crete.gov.gr. Σε συνέχεια της δήλωσης ενδιαφέροντος θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες για το σημείο συνάντησης καθώς και ενημέρωση για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα τηρηθούν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Τάσος Κουρουπάκης ενόψει της δράσης καθαρισμού αναφέρει, ότι,  «η περιοχή του Κανδάνου – Σελίνου βίωσε τη σκληρότητα και τη δυσκολία μιας καταστροφικής πυρκαγιάς. Όπως έχω τονίσει, πρέπει να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο. Στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας, όλοι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν συνειδησιακά την ατομική ευθύνη για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και της ίδιας τους της ιδιωτικής περιουσίας. Η ευαισθητοποίηση των κατοίκων για την ένταξη τους στον εθελοντισμό είναι βασικοί στόχοι για τη Περιφέρεια Κρήτης».

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *