Εθελοντική Αιμοδοσία στο Κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης το Σάββατο 27 Ιουνίου


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 26 Ιουνίου 2020 by energinews (admin)

Εθελοντική Αιμοδοσία πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 27 Ιουνίου από τις 09:30 πμ έως 2:00 μμ, στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, στην Πλατεία Ελευθερίας.

Ο Σταθμός Αιμοληψιών του ΠαΓΝΗ στην Περιφέρεια Κρήτης λειτούργησε σε καθημερινή βάση για δυόμιση περίπου μήνες, εν μέσω της πανδημίας του Κορωνοϊού, από τις 16 Μαρτίου έως και τις 31 Μαΐου. Ο Σταθμός Αιμοληψιών θα συνεχίσει να λειτουργεί για εθελοντική αιμοδοσία κάθε 2ο και 4ο Σάββατο του μήνα, από τις 9:30 πμ έως τις 2:00 μμ και κατά περίπτωση, κατόπιν συνεννόησης με τοπικούς φορείς και συλλόγους.

 

Πρωταρχικός στόχος των προγραμμάτων και των δράσεων που σχεδιάζει και υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τις δομές υγείας του νησιού, αλλά και εθελοντικές οργανώσεις και τοπικούς φορείς και εκπροσώπους αυτών, αποτελεί η ανάδειξη των αναμφισβήτητων πολλαπλών ωφελειών που ενέχει η δωρεά αίματος στην προαγωγή της υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών, η παροχή πληροφόρησης και καθοδήγησης και η ενθάρρυνση της τακτικής εθελοντικής αιμοδοσίας εκ μέρους του διαθέσιμου ενεργού αιμοδοτικού πληθυσμού της Κρήτης.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρος Βαμβακάς, καλεί τους πολίτες να συνεχίσουν να στηρίζουν έμπρακτα το έργο του Σταθμού Αιμοληψιών, όπως, με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, αλτρουισμού και ανιδιοτελούς προσφοράς, έπραξαν κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, οπότε και συλλέχθηκαν περίπου 1.000 μονάδες αίματος, προκειμένου να διασφαλισθεί η απαιτούμενη επάρκεια στα αποθέματα αίματος για την κάλυψη των αναγκών υγείας των συνανθρώπων μας.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις διαρκείς ανάγκες για αίμα ασθενών με χρόνια νοσήματα και των μεταγγιζόμενων ασθενών, την αύξηση των αναγκών σε αίμα που παρατηρείται διαχρονικά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, αλλά και την επαναλειτουργία των τακτικών χειρουργείων, τα οποία είχαν ανασταλεί, στα πλαίσια των μέτρων που ελήφθησαν για τον περιορισμό της διασποράς του Κορωνοϊού και την προστασία της Δημόσιας Υγείας, καθίσταται σαφές ότι η δωρεά αίματος είναι ζωτικής σημασίας στην παρούσα συγκυρία. Να μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνέψει! Να είμαστε εκεί για τον άλλο στα εύκολα και στα δύσκολα», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Λάμπρος Βαμβακάς.

 

 

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.