Εθελοντικές ομάδες στις κοινότητες καλούνται να συμβάλλουν στο έργο των πυροσβεστών


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 22 Απριλίου 2021 by energinews (admin)

Πρακτικά ζητήματα που θα βοηθήσουν στην βελτίωση του επιχειρησιακού σχεδιασμού με στόχο την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση των πυρκαγιών κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός στον Δήμο, με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Λασιθίου – πύραρχο κ. Μητσιογιάννη Νικόλαο και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου – αντιπύραρχο κ. Γεροδήμο Κωνσταντίνο (19/4).

Κατά την διάρκεια της παραπάνω συνάντησης, οι συμμετέχοντες εξέτασαν από κοινού τον καλύτερο δυνατό συντονισμό δράσης και την αρτιότερη συνεργασία μεταξύ τους, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, κατά την θερινή περίοδο.

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης  Ζερβός, ήδη εξετάζεται η δυνατότητα δημιουργίας μικρών εθελοντικών ομάδων ανά κοινότητα που θα συνδράμουν στο έργο της υπηρεσίας, ενώ τις επόμενες ημέρες – μέσω διαδικτυακής συνάντησης με τους προέδρους των κοινοτήτων του δήμου – θα συζητηθεί η παραπάνω πρόταση, καθώς και οι ενέργειες που θα πρέπει να αναληφθούν.

Μάλιστα ο Δήμος, όπως έγινε γνωστό, μέσω της χρηματοδότησης από την πολιτική προστασία – αναμένεται να προχωρήσει στην προμήθεια συγκεκριμένων ειδών, προκειμένου να συνδράμει στο έργο των πυροσβεστών.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, αναφερόμενος επίσης στην αξιοποίηση της οικοπεδικής έκτασης στην περιοχή Γλύματα, την οποία,  αγόρασε και διέθεσε ο Δήμος για την τακτοποίηση των στεγαστικών αναγκών, τόσο της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λασιθίου και της Π.Υ Αγίου Νικολάου, όσο και των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου,  δήλωσε σχετικά : “βρισκόμαστε στο τέλος της διαδικασίας για την μεταβίβαση ακινήτου (10,5 στρ. ) στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δεδομένου ότι έχει κατατεθεί τροπολογία στο Υπουργείο Περιβάλλοντος  και εντός του επόμενου διμήνου, αναμένεται η ψήφιση της. Κατά συνέπεια ο μεγάλος στόχος του δήμου που αφορά στην δημιουργία Διοικητηρίου Πυροσβεστικής και Αστυνομίας στην Π.Ε Λασιθίου, ολοκληρώνεται.  Η κυκλοφοριακή φόρτιση, που υπάρχει μέσα στην πόλη λόγω της λειτουργίας των παραπάνω υπηρεσιών, αναμένεται να μειωθεί, ενώ οι υπηρεσίες θα στεγάζονται  σε χώρους κατάλληλους, ώστε να επιτελούν το έργο τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.