ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ 7ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 28 Φεβρουαρίου 2020 by energinews (admin)

Με λαμπρότητα τελέστηκαν τα εγκαίνια του νεοανεγερθέντος κτιρίου όπου στεγάζεται πλέον το 7ο νηπιαγωγείο Ιεράπετρας. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Τσιφετάκης, ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Μανόλης Μακράκης, ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Μιχάλης Παπαδάκης, ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας κ. Γιάννης Παπαδάκης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ιερείς, σώματα ασφαλείας, φορείς, δάσκαλοι και γονείς.

Ο κ. Καλαντζάκης απηύθυνε χαιρετισμό και ευχαρίστησε θερμά όσους συνέβαλαν σε αυτό το έργο τονίζοντας τις δυσκολίες που ξεπεράστηκαν και τη συνολικά μεγάλη προσπάθεια. Επιπλέον ανακοίνωσε ότι το επόμενο κτιριακό έργο που θα εγκαινιαστεί είναι αυτό του κτιρίου του Γηροκομείου Ιεράπετρας.

Εν συνεχεία, μετά το πέρας της εκδήλωσης δήλωσε:

«Παραδώσαμε πλέον και επίσημα το νεόδμητο κτίριο του 7ου νηπιαγωγείου.

Γεγονός σπουδαίο και συγκινητικό που ήρθε έπειτα από πολλή δουλειά και επιμονή ώστε να ολοκληρωθούν επιτυχώς και εγκαίρως όλα τα βήματα ένταξης και υλοποίησης του έργου «Ανέγερση 7ου Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας».

Το έργο ανήκε στο δημοτικό σχεδιασμό μας και δουλεύοντας συστηματικά πετύχαμε κάτι το πρωτοφανές για την ανέγερση σχολικών κτιρίων. Καταφέραμε να λάβουμε κάθε απαραίτητη έγκριση, να εντάξουμε το έργο στο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΚΡΗΤΗ» 2014-2020», να αξιολογηθεί επιτυχώς και να φτάσουμε στη δημοπράτησή του μόλις μέσα σε 1,5 χρόνο.

Είμαστε λοιπόν ιδιαίτερα υπερήφανοι που όλη αυτή η προσπάθεια ευοδώθηκε και δώσαμε οριστικά λύση στο ζήτημα στέγασης του 7ου Νηπιαγωγείου που αποτελούσε χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. 

Το νέο κτίριο αποτελείται από εσωτερικούς χώρους συνολικού εμβαδού πάνω από 400 τ.μ., είναι αντίστοιχο των αιτημάτων για ασφαλή, λειτουργική και σύγχρονη σχολική στέγη και κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις δέουσες αρχιτεκτονικές και περιβαλλοντικές αρχές.

Οι υπηρεσίες που υποστηρίζονται είναι υψηλής ποιότητας όπως ακριβώς επιθυμούμε να είναι οι παροχές προς τα παιδιά μας.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση, για κάποιον που ασχολείται με τα κοινά, από το να προσφέρει στα παιδιά.

Φροντίδα μας ως Δημοτική Αρχή ήταν και συνεχίζει να είναι η δημιουργία του καλύτερου δυνατού περιβάλλοντος, που θα βοηθήσει παιδιά και δασκάλους στην επίτευξη και την ευόδωση των στόχων και των επιδιώξεών τους. 

Γι’ αυτό και είμαστε περήφανοι που εγκαινιάσαμε αυτό το σύγχρονο χώρο που διαθέτει όλες τις δυνατότητες ώστε όχι μόνο να στεγάσει αλλά και να τροφοδοτήσει με νέα ερεθίσματα τα όνειρα των μαθητών.

Περήφανοι γιατί εν μέσω δυσμενών οικονομικά ετών εμείς στον Δήμο Ιεράπετρας εγκαινιάζουμε ένα σχολείο.

Οφείλω φυσικά να ευχαριστήσω την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και τους συνεργάτες μου που στάθηκαν αρωγοί καθώς και την Περιφέρεια Κρήτης, τον περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, το δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας, τη διευθύντρια του σχολείου κα. Δήμητρα Παπαδάκη, το εκπαιδευτικό προσωπικό, το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και τους γονείς των μαθητών για τη συνολική συνεργασία.

Με τέτοιου είδους σημαντικά επιτεύγματα οι επιδιώξεις μας διευρύνονται και μπορούμε να στεκόμαστε με αισιοδοξία μπροστά από τους στόχους μας. 

Συνεχίζουμε επομένως τη δουλειά και την προσπάθεια ώστε να καταφέρουμε σύντομα να αναγείρουμε και νέες σχολικές μονάδες στον Δήμο Ιεράπετρας.»

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.