ΕΑΣ Ιεράπετρας: Κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση της Παρασκευής για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας


0
(0)

Δεν χρειάζεται να γίνεις προφήτης, όταν όλα όσα έχουν ειπωθεί από αρμόδιους κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, με πρώτο και καλύτερο τον πρωθυπουργό, περί κατάργησης ή συγχώνευσης αχρείαστων νοσοκομείων, ουσιαστικά “φωτογραφίζει” το νοσοκομείο Ιεράπετρας. Τις συνέπειες τις ζούμε εδώ και καιρό και χειροτερεύουν καθημερινά.

Ιδιαίτερα το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας ήταν στο στόχαστρο για κλείσιμο την περίοδο 2010-2014. Μόνο οι μαζικές αντιδράσεις των Γεραπετριτών μπόρεσαν να το εμποδίσουν.

Σήμερα, αντί να υπάρξει γενναία ενίσχυση με προσωπικό και πόρους του Δημόσιου Συστήματος Υγείας για να αντιμετωπιστεί η πανδημία,  η κυβέρνηση  επιλέγει να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες μεταφέροντας προσωπικό από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, αλλά και να διαλύσει τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας.

Αυτό συνέβη και στο ΓΝ – ΚΥ Ιεράπετρας, με την υποχρεωτική μετακίνηση για 3 μήνες ειδικευμένου ιατρού αναισθησιολόγου, από το νοσοκομείο της πόλης στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, χωρίς συνεννόηση, χωρίς αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων, χωρίς καμία προοπτική επίλυσης.

Καλούμε την κυβέρνηση  να στηρίξει επιτέλους τις μονάδες υγείας του Νομού και να σταματήσει κάθε σκέψη για κλείσιμο του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και μετατροπής του σε Κέντρο Υγείας. Η πανδημία δεν τέλειωσε και δεν αντιμετωπίζεται χωρίς γενναία ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Οι κάτοικοι της Ιεράπετρας, οι αγρότες της περιοχής μας απαιτούν γενναία στήριξη του νοσοκομείου Ιεράπετρας, ενάντια σε κάθε κίνηση απαξίωσης, συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του.

Καλούμε τους αγρότες της Περιοχής μας να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση της Παρασκευής 30 Ιουλίου, ώρα 10 το πρωί έξω από το Νοσοκομείο.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *