Είσοδος «σχεδόν» παντού μόνο με rapid test για τους ανεμβολίαστους – Όλα τα νέα μέτρα


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 2 Νοεμβρίου 2021 by manos (ceo)-admin

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει μια σειρά νέων μέτρων που θα αφορούν κυρίως στους ανεμβολίαστους.

Ο Υπουργός ανακοίνωσε πως την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμό τρίτης δόσης για τους πολίτες 18 και πάνω που έχουν συμπληρώσει 6 μήνες από τη δεύτερη δόση, ενώ η εμβολιαστική κάλυψη της χώρας δείχνει πως δεν χρειάζεται η λήψη πολύ σκληρών μέτρων.

Για το λόγο αυτό, τόνισε πως τα νέα περιοριστικά μέτρα θα αφορούν μόνο αυτούς που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν, αφού αυτοί είναι που κινδυνεύουν περισσότερο.

Όλοι οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αλλά και στις εκκλησίες θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να κάνουν δύο εβδομαδιαία εργαστηριακά τεστ.

Παράλληλα πρόσθεσε πως θα αυστηροποιηθούν τόσο οι ποινές όσο και οι έλεγχοι σε όλα τα καταστήματα, με τα πρόστιμα να ξεκινούν πλέον από τις 5.000 ευρώ.

Η πρόσβαση σε μεικτούς χώρους διασκέδασης, εμπορικά καταστήματα και τράπεζες θα γίνεται με εργαστηριακό τεστ 48 ωρών. Το μέτρο δεν αφορά αγορές τροφίμων, φαρμακεία, εκκλησίες.

Τα καταστήματα στα οποία καταγράφονται παραβάσεις θα γίνονται γνωστά ώστε να τα γνωρίζουν αυτοί που θέλουν να τηρήσουν τα μέτρα.

Στα γήπεδα, θα υπάρχει αφαίρεση βαθμών από τις ομάδες σε περίπτωση που εντοπιστούν φίλαθλοι που δεν τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα.

Τα μέτρα αναμένεται να παρουσιαστούν αναλυτικά σε ΦΕΚ τις επόμενες ώρες.

Δείτε τις ανακοινώσεις

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.