Είναι… πανάκριβη η κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα


0
(0)

Από τις πιο ακριβές στην Ευρώπη η χώρας μας

Οι εργαζόμενοι της Ελλάδας μπορεί να είναι από τους φτωχότερους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά οι τιμές στη χώρα μας είναι… από τις υψηλότερες!

Εκτός από τα καύσιμα, όπου «παίζουμε» στις πρώτες τρεις θέσεις των χωρών με την πιο ακριβή βενζίνη, «καίνε» στη χώρα μας και οι τιμές στα δεδομένα και την κινητή τηλεφωνία. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις πιο ακριβές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα, μαζί με την Κύπρο, την Τσεχία και τη Σλοβακία.

Οι τιμές στην Ελλάδα επιβαρύνονται τόσο από το τέλος κινητής τηλεφωνίας (που ξεκινά από 12% και φτάνει το 20%, ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού), όσο και από τον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ (24%). Επιπλέον, συγκρίνονται οι τιμές σε συγκεκριμένα «πακέτα», ενώ οι πελάτες των εταιρειών ανά την Ευρώπη, που προτιμούν πιο σύνθετα «πακέτα» (π.χ. σταθερής τηλεφωνίας, κινητής και συνδρομητικής τηλεόρασης) από τον ίδιο πάροχο, μπορεί να απολαμβάνουν χαμηλότερες τιμές.

Με βάση τα ίδια στοιχεία, που αντλήθηκαν αυτόν τον μήνα από τους τιμοκαταλόγους των παρόχων – και παρουσιάζονται σε εναρμονισμένη βάση – οι πλέον φθηνές χώρες είναι η Ιταλία, η Πολωνία, η Αυστρία, η Γαλλία, η Βρετανία και η Φιλανδία.

Οι αναλυτές της Κομισιόν, όπως αναφέρει το euro2day.gr., παρουσιάζουν τη χαμηλότερη προσφορά ανά χώρα, σε κάθε κατηγορία («πακέτο»), και τη συγκρίνουν με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη χώρα μας να παρουσιάζει εντυπωσιακές διαφορές (προς το ακριβότερο), με εξαίρεση την πρώτη και πιο χαμηλή κατηγορία.

Για παράδειγμα, στο «πακέτο» που περιλαμβάνει μετάδοση δεδομένων (data) 1 GB, με 300 κλήσεις και 225 SMS, η Ελλάδα είναι η δεύτερη πιο ακριβή στην Ευρώπη με κόστος 56,43 ευρώ τον μήνα, όταν η μέση τιμή στην Ε.Ε. είναι μόλις 22,32 ευρώ.

Στο «πακέτο» με 2 GB data, 900 κλήσεις και 350 SMS, η χώρα μας είναι η πλέον ακριβή στην Ε.Ε. των «28» με τιμή άνω των 111 ευρώ, όταν ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανέρχεται σε 29,87 ευρώ.

Στο «πακέτο» 2 GB σε data, 100 κλήσεις και 140 SMS, η Ελλάδα βρίσκεται, πάντως, πιο κοντά στον μέσο όρο της Ε.Ε. με 23,94 ευρώ τον μήνα, έναντι 20,06 ευρώ.

Πολύ ακριβότερη από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμφανίζεται η Ελλάδα και στα «πακέτα» που περιλαμβάνουν μόνο μετάδοση δεδομένων, σύμφωνα με την ίδια μελέτη. Το πιο φθηνό «πακέτο», αποκλειστικά για μετάδοση δεδομένων (data), 5 Gb, κοστίζει 26,21 ευρώ στην Ελλάδα, με τον μέσο όρο στην Ε.Ε. στα 16,02 ευρώ.

Το πιο φθηνό «πακέτο» data, στα 10 Gb, κοστίζει στη χώρα μας 38,12 ευρώ, όταν ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 20,56 ευρώ.

Στα «πακέτα» data των 20 Gb το πιο φθηνό στην Ελλάδα κοστίζει 44,29 ευρώ, με τον μέσο όρο στην Ε.Ε. στα 27,76 ευρώ. Για λόγους σύγκρισης, ένα «πακέτο» αποκλειστικά για data και όγκο 5 Gb κοστίζει 2,5 ευρώ στην Ιταλία, ένα «πακέτο» 10 Gb τον μήνα κοστίζει 5,06 ευρώ και ένα των 20 Gb κοστίζει 10,11 ευρώ.

πηγη:www.neakriti.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *