«Είδα το γιο μου να επιπλέει ανάποδα»: Συγκλονιστικό βίντεο για το Μάτι


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 23 Ιανουαρίου 2019 by energinews (admin)

Σοκαριστικές οι περιγραφές για τη «μαύρη» 23η Ιουλίου

Μνήμες «ξυπνά» το βίντεο διάρκειας 7 λεπτών της Ομάδας Νέων, με αφορμή τη συμπλήρωση έξι μηνών από την τεράστια πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής που στοίχισε τη ζωή σε 100 ανθρώπους.

«Παγώνουν» οι περιγραφές:

«Σήμερα δεν μπορώ να περπατήσω»

«Πέρασα δύο φωτιές για να φύγω. Δεν υπήρξε καμία ειδοποίηση από την Πυροσβεστική ή την Αστυνομία. Έμεινα στο νοσοκομείο 70 ημέρες. Σήμερα, δεν μπορώ να περπατήσω.»

«Μέχρι να φτάσω η μητέρα μου είχε καεί»

«Δεν άκουσα και δεν είδα ούτε Πυροσβεστική, ούτε Αστυνομία. Μέχρι να προλάβω να φτάσω στο σημείο που ήταν η μητέρα μου, είχε καεί.»

«Ευτυχώς που δεν μου απάντησαν, θα είχα καεί»

«Η φωτιά με εγκλωβίζει μέσα στο σπίτι για περίπου 1:30 ώρα. Παίρνω τηλέφωνο την Πυροσβεστική, το Δήμο, την Πολιτική Προστασία και την Αστυνομία. Ευτυχώς που δεν μου απάντησε κανείς από τις Αρχές, γιατί θα με οδηγούσαν και εμένα εκεί που οδήγησαν τους άλλους 100.»

«Είδα το γιο μου να επιπλέει ανάποδα»

«Μπήκαμε στη θάλασσα. Οι συνθήκες ήταν φρικτές. Δεν μπορούσες να αναπνεύσεις, να δεις. Δεν μου πέρας από το μυαλό ότι θα ήμασταν τόσο πολύ αβοήθητοι. Είδα το γιο μου να επιπλέει ανάποδα.»

Αναπάντητα ερωτήματα:

«Χάσαμε τους ανθρώπους μας ενώ όλα έγιναν όπως έπρεπε; Καήκαμε επειδή αψηφήσαμε τη φωτιά; Πενθούμε γιατί οι δρόμοι ήταν στενοί; Πνίγηκαν άνθρωποι γιατί δεν υπήρχαν έξοδοι προς τη θάλασσα;». Αυτά είναι, μεταξύ άλλων, τα ερωτήματα που παραθέτει η Ομάδα Νέων.

Μάλιστα, στο βίντεο παρουσιάζεται και ένα μέρος από την έκθεση του εμπειρογνώμονα στην οποία επισημαίνεται ότι η εκκένωση θα μπορούσε να γίνει μέσα σε 15 με 20 λεπτά με απλό βάδισμα αν είχε δοθεί έγκαιρα εντολή.

Το συγκλονιστικό τέλος:

Το βίντεο ολοκληρώνεται με τον ακόλουθο μονόλογο, που, μέσα σε λίγες φράσεις, περιγράφει όσα πρέπει να ακουστούν.

«Έξι μήνες μετά ο χρόνος δεν περνά το ίδιο για μένα γιατί πίστεψα ότι φταίω εγώ και τα πεύκα μου. Όμως ξύπνησα και βλέπω ότι δεν φταίω εγώ ούτε λάθος έκανα, ούτε βιαστική ήμουν όπως με κατηγόρησες, ήμουν απλά μόνη μου. Έκλεινα τα αυτιά μου σε κάθε σου προσβολή, Νιώθω αγανάκτηση όχι μόνο γιατί δεν έσωσες 100, αλλά γιατί δεν προσπάθησε να σώσεις ούτε μια ζωή. Για όσους έφυγαν και για όσους είναι ακόμα εδώ δεν ξεχνώ. Το Μάτι κάηκε από τη φωτιά. Εμείς επειδή ήμασταν μόνοι».

Δείτε το βίντεο:

(Με πληροφορίες από cnn.gr)

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.