Δ. Παπαδημούλης στο ΡΛ: Η ΕΕ να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία για όσα συμβαίνουν στα σύνορα

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 3 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

Με την κατάσταση στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας να παραμένει τεταμένη και τη μεταναστευτική κρίση που έχει προκύψει σε πλήρη εξέλιξη ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για όσα εξελίσσονται τις τελευταίες μέρες, μετά την επιστολή που απέστειλε στους επικεφαλής των ευρωομάδων να συζητήσουν το θέμα στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο κ. Παπαδημούλης ανάφερε πως η κατάσταση έχει δημιουργηθεί μετά τη μονομερή απόφαση Ερντογάν να ακυρώσει τη συμφωνία με την ΕΕ, κατευθύνοντας χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες προς τα Ελληνικά σύνορα, χρησιμοποιώντας τους ως όπλα ώστε να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως είπε απέναντι σε αυτή την κατάσταση η Ελλάδα οφείλει να διεθνοποιήσει το θέμα, κάτι που τόνισε πως δεν γίνεται επαρκώς. Παράλληλα πρέπει να ζητήσει από την ΕΕ απ’ τη μια να ασκήσει αποφασιστική πίεση με κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία, αλλά και να σταματήσει να μετατρέπει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών, κατανέμοντας τους μετανάστες ισομερώς σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρώπης.

Σε ότι αφορά τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στα σύνορα της χώρας, ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε πως σε ότι αφορά τα χερσαία σύνορα, κάθε ελληνική κυβέρνηση θα έκανε το ίδιο, προφυλάσσοντας τα σύνορα. Για τα θαλάσσια σύνορα τόνισε πως εκεί η κατάσταση είναι περισσότερο περίπλοκη και η κυβέρνηση οφείλει να προφυλάσσει τα σύνορα χωρίς ακρότητες οι οποίες αποδυναμώνουν διπλωματικά τη θέση της χώρας. Εικόνες με λιμενικούς να πυροβολούν βάρκες με μετανάστες που κυκλφορούν την τελευταία μέρα, έχουν κάνει το γύρο του πλανήτη ανέφερε και δίνουν όπλα στην Τουρκία, τόνισε.

Ο κ. Παπαδημούλης υπογράμμισε πως ο Κ. Μητσοτάκης θα όφειλε ήδη να έχει βρεθεί σε πολλές ευρωπαικές πρωτεύουσες και να πιέζει τους ηγέτες κρατών όλης της Ευρώπης, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί, ενώ σε σχέση με τη σημερινή επίσκεψη της ηγεσίας της ΕΕ στον Έβρο, ανέφερε πως εφόσον δεν συνοδευτεί με πράξεις δεν θα έχει ιδιαίτερο νόημα.

Πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.