Δ. ΜΑΝΤΖΟΣ: ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΡΩΝΙΑ, ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΣ ΞΑΝΑΣΥΣΤΗΘΟΥΜΕ…


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 5 Αυγούστου 2022 by manos (seo)-admin

Μερίδα του Τύπου και ορισμένοι συντάκτες, με ιδιαίτερη επιμονή και φροντίδα, προσπαθούν, καιρό τώρα, να «φιλοτεχνήσουν» μια εικόνα που αφορά όχι μόνο στις προοπτικές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία αλλά και την ίδια την ταυτότητα και φιλοσοφία του Κινήματος. Επιχειρούν να ερμηνεύσουν και να παρερμηνεύσουν τον ρόλο του στα δημόσια πράγματα. Και το πράττουν συστηματικά, ακόμη και σε ζητήματα πολύ σοβαρά, που άπτονται της ίδιας της λειτουργίας της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, όπως η απόπειρα παγίδευσης του τηλεφώνου του αρχηγού του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος της χώρας. Τι σημασία, άλλωστε, έχει η αλήθεια και τα πραγματικά ζητήματα, όσο σοβαρά κι αν είναι, μπροστά στο γενικό αφήγημα της «σταθερότητας» της χώρας που απειλείται από οποιονδήποτε αμφισβητεί τη σημερινή Κυβέρνηση;

Ίσως είναι, πράγματι, αναγκαίο να ξανασυστηθούμε. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας ούτε περιθωρίου. Δεν είχε ποτέ ανάγκη να «κεφαλαιοποιήσει» το κλίμα που επικρατεί στην κοινή γνώμη ούτε φυσικά να εφεύρει δική του «αρνητική» ατζέντα. Έχει μακρά ιστορική διαδρομή, βαθύ μεταρρυθμιστικό αποτύπωμα και ευδιάκριτο ιδεολογικό στίγμα. Είναι το κόμμα που κράτησε τη χώρα όρθια, με όλους απέναντι. Δώδεκα χρόνια πριν, οι σημερινοί κήνσορες της υπευθυνότητας φαντασιώνονταν εναλλακτικές που αποδείχθηκαν απατηλές και έστρωσαν το δρόμο στο «αντιμνημονιακό» δόγμα.

Σε πείσμα όλων, έχουμε επιλέξει -ξανά- τον δύσκολο δρόμο: του ορθού λόγου, της σοβαρότητας, της μετριοπάθειας. Χωρίς εξαρτήσεις και συμβιβασμούς, καταθέτουμε τις δικές μας ρεαλιστικές προτάσεις, σε όλα τα μεγάλα ζητήματα και τις προκλήσεις της εποχής: στην ενέργεια, όπου μόνοι ζητούμε την επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή, όταν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οχυρώνονται πίσω από την παρέμβαση στη χονδρική, στην κρίση ακρίβειας, με τις προτάσεις μας για άμεση ανακούφιση των ευάλωτων πολιτών, στην κοινωνική κατοικία, με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης νέων ζευγαριών και φοιτητών. Κι όμως, οι θέσεις αυτές όχι απλώς δεν αναδεικνύονται, αλλά «θάβονται». Για να αποδομήσουν την υπεύθυνη στάση μας, ορισμένοι έχουν υιοθετήσει έναν ιδιότυπο «δακτύλιο»: Τις μονές ημέρες είμαστε «επιτήδειοι ουδέτεροι», τις ζυγές «λαϊκιστές». Οι ίδιοι ακριβώς σχολιαστές, τα ίδια μέσα, μας παρουσιάζουν τη μία μέρα «δεκανίκι» της ΝΔ και το επόμενο πρωί «συμμάχους» του ΣΥΡΙΖΑ.

Όποιος διαφωνεί με την Κυβέρνηση της ΝΔ -ναι, ορισμένοι δυσκολεύονται να το φανταστούν αλλά υπάρχει και άλλος δρόμος από εκείνον που ορίζουν τα κυβερνητικά non papers- δεν σημαίνει ότι ομαδοποιούνται σαν αγέλη. Η απλοϊκή διαίρεση είναι το εγχειρίδιο για κάθε λαϊκιστή: Εμείς εκφράζουμε τον λαό και ξέρουμε τι είναι καλό για εκείνον και όσοι δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον του λαού. Ο τεχνοκρατικός λαϊκισμός είναι η νέα πραγματικότητα. Πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί π.χ. η επικίνδυνη εξίσωση θύματος – θύτη που πλέον, μετά την έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία, φαίνεται πως υιοθετείται από τη ΝΔ ακόμη και στο πεδίο των παρακολουθήσεων τηλεφώνων και της παραβίασης κάθε έννοιας ιδιωτικότητας;

Αρκετοί πρόθυμοι σχολιαστές πλειοδοτούν στην τοξική αντιπαράθεση και κατασκευάζουν «μέτωπα» κατά το δοκούν και το συμφέρον. Είναι οι ίδιοι που επικροτούν τα deals κoρυφής σε κρίσιμες ανεξάρτητες αρχές, την ώρα που εμείς ζητούμε διαφάνεια και αξιοκρατία παντού. Οι ίδιοι που χειροκροτούσαν όταν κατακεραυνώναμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την «εργαλειοποίηση» της Δικαιοσύνης ή την απόπειρα ελέγχου των ΜΜΕ και σήμερα μας κατηγορούν που κάνουμε το ίδιο απέναντι στη ΝΔ. Αυτό που τότε θεωρούνταν «υπευθυνότητα» σήμερα παρουσιάζεται «γκρίνια και διαμαρτυρία». Ξεχνούν ορισμένοι πως το Κίνημά μας δεν έκανε ποτέ εκπτώσεις σε θέματα πολιτικής ηθικής και θεσμικής συνέπειας. Ότι δεν κράτησε ποτέ «μεζούρα» σε ζητήματα δημοκρατίας.

Δεν θα δεχτούμε, λοιπόν, καμία πατρωνία, καμία νουθεσία και φυσικά καμία παρέμβαση στην πορεία μας. Στην τελική ανάλυση, ας μας επιτρέψουν κάποιοι να γνωρίζουμε καλύτερα το καλό της παράταξής μας. Αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη των επιλογών μας. Διότι, πολύ απλά, είναι ολότελα δικές μας και δεν υπαγορεύονται από κανέναν.

Γ. ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ: Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΑΝΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

«Η καλοκαιρινή ανεμελιά της Κυβέρνησης βλάπτει σοβαρά την Υγεία»

Αρχές Αυγούστου και η υγειονομική κρίση της πανδημίας συνεχίζεται σαν ένα έργο με αρκετά επεισόδια. Η γρήγορη διάδοση της μετάλλαξης Όμικρον 5 οδήγησε σε χιλιάδες κρούσματα και σε υψηλό ποσοστό επαναλοιμώξεων, περίπου 20%.

Η εικόνα αυτή δημιουργεί μεγάλη ανησυχία για την περίοδο του φθινοπώρου, η οποία εστιάζεται στην ανάγκη προστασίας με κάθε τρόπο των ηλικιωμένων και των ευάλωτων,που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Η αντίληψη ότι η πανδημία τελείωσε πρέπει να εγκαταλειφθεί, γιατί είναι λαθεμένη και επικίνδυνη. Σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, όλα τα σενάρια με τις νέες παραλλαγές υποδηλώνουν πως το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος στο μέλλον είναι πιθανό.

Η τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου στη χώρα μας έδειξε ότι τα νέα κρούσματα παραμένουν υψηλά στα 122.230, οι διασωληνωμένοι είναι 138, ενώ 355 – σημαντικά αυξημένος -παρουσιάζεται ο αριθμός των θανάτων, χωρίς να υπολογίζεται η τεράστια κρυφή διασπορά,η οποία δεν φαίνεται στα τεστ.

Ενώ τα στοιχεία δείχνουν πως η πίεση στο σύστημα υγείας αυξάνεται, η κυβέρνηση συνεχίζει να αδρανεί, επιλέγοντας την τακτική του «βλέποντας και κάνοντας», αφήνοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας υποστελεχωμένο και χωρίς επιχειρησιακό πρόγραμμα.

Ζούμε και θα συνεχίσουμε να ζούμε με την πανδημία, χωρίς να γνωρίζουμε με όλες αυτές τις μεταλλάξεις, αν το φθινόπωρο και ο χειμώνας που έρχονται θα είναι καλύτερα από τα προηγούμενα. Αν το πρόβλημα του Long Covid, που είναι μία πανδημία μέσα στην πανδημία, θα ενταθεί με μεγάλο αντίκτυπο στην υγεία και τη ζωή των πολιτών.

Επιβάλλεται να μην εφησυχάζουμε, να οργανωθούμε έγκαιρα και όχι «στο παραπέντε» στα θέματα στελέχωσης και λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, να πληροφορούμε και να ενθαρρύνουμε τους πολίτες για τη χρήση όλων των γνωστών μέτρων προστασίας, πριν δημιουργηθούν δύσκολες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Η επιμονή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη, για διαφάνεια και δημοκρατία σήμερα δικαιώνεται. Η παγίδευση του κινητού του έχει σχέση με τη δυναμική που αποκτά η παράταξη για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών. Η προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος από τη κυβέρνηση και φιλικά της ΜΜΕ απέτυχε. Οι σημερινές εξελίξεις αποτελούν μια de facto δικαίωση του Ν. Ανδρουλάκη. Με θεσμικό τρόπο, με τις πρωτοβουλίες μας στη Δικαιοσύνη, φτάσαμε σήμερα παραίτηση του Γ. Γραμματέα της Κυβέρνησης κ. Δημητριάδη και του επικεφαλής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων, πρόσωπα απόλυτα συνδεδεμένα με τον Πρωθυπουργό.
Για την παγίδευση του κινητού του Ν. Ανδρουλάκη χρησιμοποιήθηκαν σκοτεινές πρακτικές από το παρελθόν. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η κυβέρνηση δεν έχει ηθική νομιμοποίηση. Είναι απόλυτα έκθετη απέναντι στον ελληνικό λαό γιατί υπονομεύει την εύρυθμη λειτουργία του Δημοκρατικού πολιτεύματος. Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται, ότι με τη δύναμη που θα του δώσει ο λαός, μπορεί να εγγυηθεί τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών.

Δ. ΜΑΝΤΖΟΣ: ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ Η ΒΑΛΒΙΔΑ ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη του στον Real FM o Δημήτρης Μάντζος εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ως ντροπιαστική για την λειτουργία της Δημοκρατίας την διαχείριση της κυβέρνησης και την συστηματική προσπάθεια υποβάθμισης της απόπειρας παγίδευσης του Νίκου Ανδρουλάκη με το σύστημα Predator.

«Δέκα ημέρες προσπαθούν να μας βγάλουν τρελούς λέγοντας ότι όλα αυτά ή δεν ισχύουν και είναι ψέματα ή και εάν ισχύουν είναι φυσιολογικά. Σήμερα παραιτήθηκαν ο ΓΓ του Πρωθυπουργού και στενός του συγγενής και ο Διοικητής της ΕΥΠ με διαφορά λίγων λεπτών της ώρας. Ενώ έχουμε αυτές τις δύο ηχηρές παραιτήσεις. Τί θα πει η Κυβέρνηση; Τί θα πει ο Πρωθυπουργός; Τί θα πουν όλα τα κέντρα που προσπαθούν να μας βγάλουν τρελούς εδώ και δέκα ημέρες; Εμείς θεωρούμε ότι όλη η διαχείριση της Κυβέρνησης είναι ντροπιαστική. Είναι ντροπή για την ελληνική Δημοκρατία μια υπόθεση τόσο σοβαρή που άπτεται της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, της λειτουργίας του πολιτεύματος μας, να έχει γίνει αντικείμενο μιας τέτοιας παραπολιτικής και αντιθεσμικής, αντιδημοκρατικής εντέλει διαχείρισης. Είναι ντροπή δέκα μέρες να θέλουν να μας βγάλουν τρελούς και σήμερα μετά από αυτές τις δύο παραιτήσεις να υπάρχει αυτή η αφωνία και αυτή η συνέχιση του αποπροσανατολισμού».

Σχολιάζοντας τις παραιτήσεις του ΓΓ του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και του Διοικητή της ΕΥΠ, σημείωσε: «Οι παραιτήσεις αυτές είναι βαλβίδα αποσυμπίεσης. Δεν μας αφορά η μεθόδευση και η συστηματική εκμετάλλευση των παραιτήσεων την οποία είναι βέβαιο ότι θα κάνει η Κυβέρνηση τις επόμενες ώρες. Εμείς επιμένουμε στη θεσμική γραμμή που έχουμε από την αρχή χαράξει. Η δικαστική διερεύνηση είναι για εμάς προτεραιότητα. Θα πρέπει να αφήσουμε την ελληνική δικαιοσύνη αμερόληπτη, ανεξάρτητη, ανεπηρέαστη να κάνει τη δουλειά της εις βάθος και εις ύψος. Η έρευνα δεν πρέπει να σταματήσει και δεν θα σταματήσουμε εάν δεν πάρουμε απαντήσεις σε κάθε μας ερώτημα. Δεν είναι ζήτημα του Νίκου Ανδρουλάκη. Δεν είναι ζήτημα του ΠΑΣΟΚ. Είναι ζήτημα κάθε πολίτη. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας, ζήτημα διαφάνειας. Να μην επικρατήσει το σκοτάδι όσο και εάν θέλουν κάποιοι και επιτέλους να πέσει ξανά φως πάνω από την πολιτική και δημόσια ζωή του τόπου».

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Η ΕΥΘΥΝΗ ΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Κ. Σκανδαλίδης: «Η ευθύνη βαρύνει τον πρωθυπουργό, αν δεν μπορεί ας κάνει εκλογές»

«Να βγουν όλα στο φως, στη χώρα υπάρχει μείζον θέμα διαφάνειας και δημοκρατίας» δηλώνει στο protothema.gr ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Κώστας Σκανδαλίδης, με αφορμή τις παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέων. «Η ευθύνη βαρύνει τον πρωθυπουργό και αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί ας προκηρύξει εκλογές» σημειώνει. Ολόκληρη η δήλωση του κ. Σκανδαλίδη έχει ως εξής:

Δέκα μέρες πριν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου πιστοποιημένη από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Την αμέσως επόμενη ημέρα, η κυβέρνηση έσπευσε στη Βουλή να κλείσει το θέμα επιβάλλοντας πέπλο σιωπής.

Σήμερα το πέπλο αποκαλύπτεται. Είναι αστείοι και προφανώς αδιανόητοι οι λόγοι που επιστρατεύονται για να δικαιολογήσουν την παραίτηση του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού και κλειδοκράτορα του Μαξίμου, αλλά και του διοικητή της ΕΥΠ.

Είναι φανερό ότι υπάρχει μείζον θέμα δημοκρατίας και διαφάνειας στη χώρα, και η ευθύνη βαρύνει απευθείας τον πρωθυπουργό. Αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο δημοκρατικό του καθήκον, ας προκηρύξει εκλογές.

Το ΠΑΣΟΚ πάντως θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη κατά των σκοτεινών μηχανισμών, που δρουν ανεξέλεγκτα στη χώρα, όχι μόνο στη δικαιοσύνη αλλά και στο λαό. Να βγουν όλα στα φως».

Α. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha Radio 9.89» και τους δημοσιογράφους Αγγελική Λάζου και Τάκη Χατζή μίλησε ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, σχολιάζοντας τις παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, καθώς και του διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέων.

Αρχικά, ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε ότι «δέκα και πλέον ημέρες ένα ολόκληρο σύστημα εξουσίας προσπαθούσε να μας βγάλει τρελούς και ότι οι καταγγελίες του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη δεν ήταν σημαντικό ζήτημα για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς του τόπου. Οι σημερινές παραιτήσεις, του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού αλλά και του επικεφαλής της ΕΥΠ αποδεικνύουν ότι οι καταγγελίες μας ήταν πραγματικές και πολύ σημαντικές. Και αγγίζουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθεί ο ελληνικός λαός ότι δεν μπορούμε να ξαναγυρίσουμε στο σκοτάδι, στην αδιαφάνεια, σε παρακολουθήσεις, σε ένα σκηνικό το οποίο θυμίζει άλλες εποχές».

«Περιμένουμε, άμεσα, να συνεχίσει η Δικαιοσύνη την έρευνά της και να φτάσουμε μέχρι το τέλος» υπογράμμισε ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Στη συνέχεια, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ανέφερε: «Ο ελληνικός λαός ψήφισε στις τελευταίες εκλογές για να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και ο κ. Τσίπρας και όλη αυτή η πρακτική αδιαφάνειας και παρεμβάσεων στους θεσμούς και τη Δικαιοσύνη. Για να μην έρθει, όμως, μια άλλη κυβέρνηση η οποία θα κάνει χειρότερες παρεμβάσεις και όλα αυτά τα οποία βιώνουμε το τελευταίο διάστημα. Υπάρχει τεράστιο σκάνδαλο. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να βγει και να απολογηθεί».

«Εμείς είπαμε να πέσει φως παντού» τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος και συμπλήρωσε: «Η συγκεκριμένη κυβέρνηση με τις συγκεκριμένες καταγγελίες, με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί και με τις προσπάθειες που έγιναν, στην ουσία να μην υπάρχει Δημοκρατία και Ελευθερία σε αυτό τον τόπο, γιατί εκεί οδηγούν όλα αυτά, δεν μπορεί να συνεχίσει. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν θα αφήσει τίποτα στο σκοτάδι. Θα κάνουμε τεράστια προσπάθεια να φτάσουμε στο τέλος αυτού του δρόμου. Και όλα να έρθουν στο φως για να γνωρίζει ο ελληνικός λαός ποιοι προσπάθησαν να στήσουν όλη αυτή την κατάσταση» υπογράμμισε ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τοποθετείται για τις σοβαρές πολιτικές εξελίξεις που δρομολογούν οι παραιτήσεις αξιωματούχων της Κυβέρνησης, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία επισημαίνει τα εξής :

«ΔΙΚΑΙΩΣΗ! Οι νοσταλγοί των σκοτεινών εποχών, επανήλθαν δριμύτεροι, αλλά απέτυχαν. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατάφερε, με πίστη στις αρχές της Δημοκρατίας και Διαφάνειας, να τους αποκαλύψει. Σήμερα δικαιώνεται. Οι πολιτικές ευθύνες της Κυβέρνησης για την παγίδευση του τηλεφώνου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, παρά τις συστηματικές προσπάθειες σκόπιμης υποβάθμισης του θέματος, δεν μπόρεσαν να μείνουν στην αφάνεια. Η δύναμη της αλήθειας και η θεσμική αντιμετώπιση του θέματος, κατίσχυσε ! Απίστευτες και συγκλονιστικές οι πολιτικές εξελίξεις, μετά την παραίτηση του Γ. Γραμματέα της Κυβέρνησης κ. Δημητριάδη και του επικεφαλής της ΕΥΠ κ. Κοντολέοντος, πρόσωπα «πρώτης γραμμής» της Κυβέρνησης. Πλέον κατέπεσε και το τελευταίο «φύλο συκής». Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η Κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση. Ο αγώνας του ΠΑΣΟΚ, της αυθεντικής παράταξης που συνδέθηκε με τη Δημοκρατία στη χώρα και πάλευε πάντα ενάντια στις δυνάμεις του σκότους , θα συνεχιστεί, με την δύναμη του ελληνικού λαού να μας καθοδηγεί..»

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΟΝ CAMERA- POOL ΕΡΤ

Πριν από 10 ημέρες κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου μου σύμφωνα με τα έγγραφα της αρμόδιας υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όλες αυτές τις μέρες η κυβέρνηση και το Μαξίμου προσπάθησαν συστηματικά να υποβαθμίσουν το θέμα με σωρεία δημοσιευμάτων και ψευδών ειδήσεων ακόμα και από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Σήμερα, μετά από όλα αυτά , παραιτείται ο στενότερος συνεργάτης του πρωθυπουργού, αλλά και ο Διοικητής της ΕΥΠ.

Το πέπλο σιωπής και απαξίωσης με το οποίο προσπάθησαν να καλύψουν μία τόσο σοβαρή υπόθεση καταρρέει.

Είναι απαράδεκτο, σε μία ευρωπαϊκή δημοκρατία να αποκαλύπτεται πως εκτός της απόπειρας παγίδευσης του κινητού μου τηλεφώνου με το Predator το Σεπτεμβρίου του 2021, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, σήμερα να μαθαίνουμε ότι η ΕΥΠ, η οποία υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό, προχώρησε στην παρακολούθηση μου, κατά τη διάρκεια της εσωτερικής εκλογικής διαδικασίας για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Είναι τυχαία όλα αυτά κύριε Μητσοτάκη;

8 χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις για τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας.

Δεν περίμενα ποτέ να με παρακολουθεί η Ελληνική Κυβέρνηση με τις πιο σκοτεινές πρακτικές.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του εκθέτουν τη χώρα διεθνώς. Η Βουλή των Ελλήνων πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών.

Δε θα επιτρέψω σε κανέναν να εργαλειοποιήσει αυτό το μείζον ζήτημα που θίγει τον πυρήνα της λειτουργίας των θεσμών και της δημοκρατίας στην πατρίδα μας. Είναι δημοκρατικό μας καθήκον να προστατεύσουμε τα ανθρωπινά δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων πολιτών

Σήμερα είναι η ώρα της αλήθειας και της Δικαιοσύνης για όσους η αλαζονεία και η αίσθηση ατιμωρησίας, τους κάνει ικανούς για όλα.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.