Δ. Καλλιοντζής: Δεν μπορούσε η Πυροσβεστική να παρέμβει στο Μύρτος – Υπάρχει πρόβλημα στον παραλιακό

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 18 Φεβρουαρίου 2020 by energinews (admin)

Τις λεπτομέρειες μιας πολύ δύσκολης κατάσβεσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας έδωσε μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ο διοικητής της ΠΥ Ιεράπετρας Βασίλης Καλιοντζής.

Ο διοικητής ανέφερε πως η κατάσβεση ήταν πάρα πολύ δύσκολη και χρειάστηκαν περίπου 45 λεπτά μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, ενώ σοβαρό ήταν και το πρόβλημα στην πρόσβαση και τροφοδοσία με νερό των πυροσβεστών.

Εντός της επιχείρησης είχε πολλά εύφλεκτα αποθηκευμένα πράγματα που δυσκόλεψαν πολύ το έργο των πυροσβεστών, αφού το ξηροθερμικό φορτίο ήταν πολύ μεγάλο.

Κάποιες εκρήξεις που ακούστηκαν όπως είπε, προήλθαν από πυροσβεστήρες και όχι από φιάλες υγραερίου αφού σε μια τέτοια περίπτωση τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.

Οι λόγοι της πυρκαγιάς όπως είπε είναι άγνωστοι για την ώρα και θα ερευνηθούν με πολύ μεγάλη προσοχή.

Ο κ. Καλιοντζής τόνισε παράλληλα πως στον παραλιακό δρόμο του Μύρτους το πρόβλημα της πυρόσβεσης είναι πολύ μεγάλο και πρόκειται για ένα θέμα που εδώ και χρόνια παρά τις προσπάθειες τόσο της Πυροσβεστικής όσο και άλλων υπηρεσιών δεν έχει λυθεί, κυρίως λόγο της μη συνεργασίας των πολιτών.

Όπως είπε χρειάζεται να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις που θα διασφαλίζουν την άμεση πρόσβαση σε οχήματα έκτακτης ανάγκης, ενώ θα πρέπει να τοποθετηθούν και πυροσβεστικοί κρουνοί ώστε να υπάρχει τροφοδοσία με νερό.

Αυτά ήταν δύο στοιχεία που δυσκόλεψαν πάρα πολύ τη χθεσινή επιχείριση, με τον κ. Καλιοντζή να τονίζει πως αν ξέσπαγε πυρκαγιά σε κάποια άλλη επιχείρηση στη μέση του παραλιακού, εκεί οι συνέπειες θα ήταν ανυπολόγιστες αφού η πρόσβαση των πυροσβεστών θα ήταν πολύ πιο δύσκολη.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.