Δώρο Χριστουγέννων: Τα δύο σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση


0
(0)

Ανησυχία φέρεται να εκφράζουν οι εργαζόμενοι για το Δώρο Χριστουγέννων, με το οικονομικό επιτελείο να επεξεργάζεται δύο σενάρια για την καταβολή του.

Σύμφωνα με το Mega, το πρώτο σενάριο περιλαμβάνει τη χορήγηση του Δώρου με βάση τον ονομαστικό μισθό, δηλαδή εργαζόμενος σε αναστολή με μισθό 750 ευρώ θα λάβει δώρο 780 ευρώ.

Το δεύτερο σενάριο προβλέπει ότι το Δώρο για τις ημέρες αναστολής θα δοθεί με βάση τα 534 ευρώ, εκτός Νοεμβρίου, που θα υπολογιστεί με βάση τα 800 ευρώ.

Για παράδειγμα εργαζόμενος με 750 ευρώ μισθό, ο οποίος ήταν σε αναστολή τον Μάιο και τον Νοέμβριο, θα λάβει δώρο 770,69 ευρώ.

Εργαζόμενος με 1.000 ευρώ μισθό, που ήταν σε αναστολή Μάιο και Νοέμβριο, θα λάβει δώρο 970,26 ευρώ. Ως προς τον τρόπο καταβολής, ο εργοδότης θα πρέπει μέχρι 31 Δεκεμβρίου να πληρώσει στους εργαζομένους ολόκληρο το ποσό και μετά το κράτος θα καλύψει τις ημέρες της αναστολής των εργαζομένων.

Μιλώντας στο Mega η φοροτεχνικός Χριστίνα Μαννέ, σημείωσε ότι ακόμη δεν υπάρχουν επίσημες αποφάσεις. «Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε γρήγορα επίσημες αποφάσεις και έχουμε μόνο ανακοινώσεις».

Η κ. Μαννέ επισήμανε ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν γρήγορα αποφάσεις προκειμένου να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν σωστά και ταχέως άνθρωποι οι οποίοι το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *