Δύσκολο ξεκίνημα για τα ξενοδοχεία στη Σητεία – Ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις από Δανία


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 1 Ιουνίου 2020 by energinews (admin)

Μια τουριστική σεζόν με εντελώς διαφορετικά δεδομένα σε σχέση με τις προβλέψεις που υπήρχαν μόλις λίγους μήνες πριν ξεκινά, σε ένα βαθμό, από σήμερα, με την έναρξη λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας, για να ακολουθήσουν στις 15 Ιουνίου τα εποχικά ξενοδοχεία που απαρτίζουν και τη μεγάλη πλειοψηφία στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Σητείας, Γιάννης Κακουράκης, μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για τις φετινές προσδοκίες και πως προετοιμάζεται ο τουριστικός κόσμος της περιοχής να υποδεχτεί το καλοκαίρι που ξεκίνησε.

Όπως είπε στη Σητεία τα περισσότερα ξενοδοχεία δεν αναμένεται να ανοίξουν στις 15 Ιουνίου αφού θα περιμένουν την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Κρήτης με το εξωτερικό κάτι που θα γίνει την 1η Ιουλίου.

Πολλοί ξενοδόχοι όπως είπε, σκέφτονται να μην ανοίξουν καθόλου φέτος αφού οι πληρότητες αναμένεται να είναι πολύ χαμηλές και τα ξενοδοχεία θα παράγουν μόνο έξοδα.

Πλήγμα για την περιοχή είναι και οι ακυρώσεις πτήσεων από Σκανδιναβικές χώρες, με τη Δανία να ανακοινώνει την περασμένη εβδομάδα πως ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια έως το τέλος Αυγούστου, και τη Σητεία να είχε να περιμένει απευθείας πτήσεις τσάρτερ που πλέον ανήκουν στο παρελθόν.

Ο κ. Κακουράκης τόνισε πως το βασικό πρόβλημα και παράλληλα αίτημα προς την κυβέρνηση είναι η έλλειψη ρευστότητας, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν ξανά οι τουριστικές επιχειρήσεις, κάτι που απαιτεί μεγαλύτερη συνεννόηση και πίεση προς τον τραπεζικό κλάδο ώστε να επιτρέψει τον χαμηλότοκο δανεισμό επιχειρήσεων.

Ρευστότητα που απαιτείται και για την τήρηση των πολλών μέτρων ασφαλείας που απαιτούνται για κάθε ξενοδοχείο, τα οποία περιγράφονται στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που σήμερα αναμένεται να εκδοθεί.

Σε αυτά περιγράφονται και οι τρόποι αντιμετώπισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού, καθώς και η λειτουργία ξενοδοχείων καραντίνας, όπου θα μεταφέρονται οι ασθενείς τουρίστες με κορονοϊό. Ξενοδοχεία που όπως λέει ο κ. Κακουράκης δεν έχουν ακόμα οριστεί, αφού πρέπει να προηγηθεί σχετικός διαγωνισμός,  ενώ πιθανόν για το Λασίθι να προβλεφθεί ένα ξενοδοχείο για όλο το νομό.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.