Δύο στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης εντάσσονται στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης με απόφαση Περιφερειάρχη


0
(0)

Την ένταξη στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014-2020 του έργου στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης, «δικαίωμα στη ζωή» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Το έργο αφορά στη λειτουργία δύο Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «ΣΥΔ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ 1» και «ΣΥΔ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ 2» στα Άνω Καλέσσα του Δήμου Μαλεβιζίου, στη Θέση Αστρίτσι, σε κτίριο εμβαδού 144,30 τ.μ. τεσσάρων (4) ενήλικων   ατόμων με νοητική αναπηρία η κάθε μία (8 συνολικά ΑμεΑ) , με κύριο στόχο την εξασφάλιση του πρωταρχικού δικαιώματος για ανεξάρτητη διαβίωση  των ΑμεΑ που δεν μπορούν να διαβιώσουν αυτόνομα χωρίς κατάλληλη υποστήριξη.

Οι ΣΥΔ  θα παρέχουν προς τους ωφελούμενους ενοίκους  υπηρεσίες υποστήριξης για  διαβίωση και φροντίδα, (διαμονή, διατροφή, μέριμνα για πρόσβαση σε ιατρική και νοσοκομειακή φροντίδα, όποτε απαιτείται, μετακίνηση, κτλ. Ακόμα, για ψυχαγωγία, κοινωνικοποίηση και σύνδεση με την κοινότητα, κατάρτιση και αξιοποίηση δυνατοτήτων προς επίτευξη της κοινωνικής ενσωμάτωσης, συμπεριλαμβανόμενης της αύξησης των δυνατοτήτων πρόσβασης στην εργασία και για ενδυνάμωση και στήριξη των  μελών των  οικογενειών των ενοίκων ΑμεΑ. με απώτερο στόχο τη διατήρηση των οικογενειακών δεσμών, μέσω της συνεργασίας των ειδικών επιστημών (ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και νοσηλευτών) με την οικογένεια.

Κάθε ΣΥΔ λειτουργεί στη βάση δομημένου καθημερινού προγράμματος, με σκοπό την αρμονική και ευχάριστη διαβίωση και την ψυχαγωγία των ενοίκων καθώς και τη διατήρηση και ανάπτυξη στο μέγιστο βαθμό των ικανοτήτων τους. Το ημερήσιο καθημερινό πρόγραμμα διαμορφώνονται ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τις επιθυμίες και τις ανάγκες του κάθε ατόμου σε συνεργασία με τη Διεπιστημονική ομάδα της κάθε ΣΥΔ.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 425.600,00 ευρώ και θα υλοποιηθεί από το φορέα «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ». Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του ΕΠ «ΚΡΗΤΗ» 2014-2020 .

 

Περιφέρεια Κρήτης

Γραφείο Τύπου

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *