Δύο πρόστιμα 600 ευρώ στην Ιεράπετρα για καύσεις φυτικών υπολειμμάτων


Τελευταία ενημέρωση 9 Σεπτεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Τι κι αν για μια ακόμη μέρα το Λασίθι βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής με το δείκτη επικινδυνότητας για πυρκαγιάς να βρίσκεται στο 4, και τα μποφόρ να πνέουν από χθες με μεγάλη ένταση; Κάποιοι όπως φαίνεται δεν ενδιαφέρονται για τίποτα, και έτσι σήμερα αποφάσισαν να κάψουν κάποια φυτικά υπολείμματα σε περιοχές της Ιεράπετρας…

Πράξεις πάντως που δεν πέρασαν απαρατήρητες και όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας, Μανώλης Ροβυθάκης, το πρωί βεβαιώθηκαν ακόμα δύο τσουχτερά πρόστιμα των 600 ευρώ για κάθε μια από τις δύο περιπτώσεις που εντοπίστηκαν.

Μια πρακτική επιβολής προστίμων που από φέτος έχει συστηματοποιηθεί από την υπηρεσία της Ιεράπετρας και συνολικά από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου ως και σήμερα έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα ύψους μεγαλύτερου των 5.000 ευρώ στην Ιεράπετρα. Κάτι που όπως τόνισε ο κ. Ροβυθάκης δεν είναι καθόλου ευχάριστο για κανένα πυροσβέστη που αναγκάζεται να έρθει σε πολύ δύσκολη θέση, ιδιαίτερα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, είναι όμως κάτι το οποίο είναι υποχρεωμένοι να κάνουν για την ασφάλεια όλης της περιοχής.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.