Δόθηκε παράταση για τις απλήρωτες εισφορές – Τι σημαίνει αυτό για τους παραγωγούς


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 2 Απριλίου 2019 by energinews (admin)

Η ενημέρωση από τον παραγωγό για την κατάσταση πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών γίνεται μέσω του 1540

Δόθηκε παράταση μέχρι τις 31 Ιουλίου για την εξόφληση από τους παραγωγούς που χρωστούν ακόμα τις περυσινές τους εισφορές προς τον ΕΛΓΑ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, σύμφωνα με τον Μύρωνα Χιλετζάκη, ότι οι οφειλές όποιων δεν ανταποκριθούν να πληρώσουν μέχρι τότε, θα βεβαιωθούν στις κατά τόπους ΔΟΥ και, αν ανήκουν στην κατηγορία των πληγέντων αμπελουργών της πρόσφατης ζημιάς, δε θα έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν αποζημίωση.

Συγκεκριμένα, σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ την περασμένη εβδομάδα, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση έως το τέλος Ιουλίου.

Η προηγούμενη προθεσμία έληγε στις 29 Μαρτίου 2018, και πολλοί παραγωγοί, σύμφωνα με τον “ΑγροΤύπο”, είχαν λάβει ενημερωτικά SMS στο κινητό τους, για να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους.

Με δεδομένο ότι μετά τις 31 Ιουλίου 2019 δεν μπορεί να δοθεί άλλη παράταση, οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιές το 2018 θα πρέπει εντός της προθεσμίας αυτής να εξοφλήσουν τις ασφαλιστικές εισφορές του έτους 2018, διότι σε αντίθετη περίπτωση δε θα μπορέσουν να αποζημιωθούν.

Ειδικότερα, οι παραγωγοί που έχουν επιλέξει ως τρόπο καταβολής της εισφοράς την εξουσιοδότηση και χρέωση του καταθετικού τους λογαριασμού από τον ΕΛΓΑ θα πρέπει να ελέγξουν τις χρεώσεις που έγιναν στους λογαριασμούς τους με την αιτιολογία «ΕΛΓΑ ΕΑΕ 2018» και να συγκρίνουν τα ποσά αυτά με την ασφαλιστική εισφορά υπέρ ΕΛΓΑ που αναγράφεται στη Δήλωση Καλλιέργειας/Εκτροφής έτους 2018. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν έχει εισπραχθεί το σύνολο ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς, θα πρέπει να καταθέσουν στον ειδικό λογαριασμό του ΕΛΓΑ ΜΠ718, στην Τράπεζα Πειραιώς, το οφειλόμενο ποσό της εισφοράς έτους 2018 μέχρι τις 31/7/2019, προκειμένου να εκπληρώσουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι κάθε παραγωγός μπορεί να ενημερωθεί για την κατάσταση πληρωμής των ασφαλιστικών του εισφορών καλώντας τον αριθμό 1540, οποιαδήποτε ημέρα και ώρα.

Οι περιπτώσεις βεβαιωμένων οφειλών ασφαλιστικών εισφορών παλαιοτέρων ετών, που εμποδίζουν την είσπραξη αποζημιώσεων μεταγενέστερων ετών, μπορούν να θεωρηθούν εξοφληθείσες εφόσον έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση που τηρείται. Τυχόν ασφαλισμένοι με σχετικό πρόβλημα θα πρέπει να απευθύνονται με σχετική αίτηση στα υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.