Δωρεά οργάνων: Ο θάνατος της 65χρονης χάρισε ζωή

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 4 Φεβρουαρίου 2019 by energinews (admin)

Η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στο ΠΑΓΝΗ

Την πιο γενναία απόφαση πήρε μια οικογένεια από την Κρήτη που αποφάσισε ότι ο άνθρωπός της θα μπορούσε να χαρίσει ζωή μέσα από το θάνατο του.

Πρόκειται για μία 65χρονη γυναίκα ελληνικής καταγωγής η οποία νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό με εγκεφαλική αιμορραγία στο ΠΑΓΝΗ. Η κατάστασή της όμως ήταν μη αναστρέψιμη, αφήνοντας πίσω απαρηγόρητη την οικογένεια της.

Ωστόσο, οι άνθρωποί της αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα της αγαπημένης τους παρά τον μεγάλο πόνο που προκάλεσε ο θάνατος της 65χρονης.

Έτσι, όμως αναφέρει με ανακοίνωσή του το νοσοκομείο, η λήψη και μεταφορά οργάνων της 65χρονης δότριας που πέθανε, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Η διαδικασία λήψης και μεταφοράς οργάνων έγινε χτες Κυριακή. Πραγματοποιήθηκε λήψη νεφρών, ήπατος και κερατοειδών χιτώνων, από τις ειδικές μεταμοσχευτικές ομάδες.

Τα μοσχεύματα μεταφέρθηκαν στα ΓΝΑ «Ιποκράτειο» και «Λαικό» (νεφρά), το ήπαρ στο ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» , ενώ οι κερατοειδείς χιτώνες παρέμειναν στο ΠαΓΝΗ.

Στην ανακοίνωσή του το νοσοκομείο αναφέρει:

«Η διοίκηση ευχαριστεί όλο το προσωπικό του νοσοκομείου μας που εργάστηκε συντονισμένα για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας και συγχαίρει την οικογένεια της δότριας που πήρε τη γενναία απόφαση να δωρίσει τα όργανα της συγγενούς της, δίνοντας «ανάσα» ζωής σε συνανθρώπους μας που το είχαν ανάγκη.

Σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ και εφαρμόζοντας πολιτικές του Υπουργείου Υγείας, το νοσοκομείο μας συμβάλει ουσιαστικά στην οργάνωση και εύρυθμη λειτουργία ενός αποτελεσματικού και αξιόπιστου μεταμοσχευτικού συστήματος στο πλαίσιο του ΕΣΥ.».

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.