Δωρεά μηχανημάτων από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στο νοσοκομείο Καστοριάς

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 13 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ, την γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και την βουλευτή Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου.Κατά την τηλεδιάσκεψη, ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε για την κατάσταση της πανδημίας στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, όπου έχουν εντοπιστεί εκτεταμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ για την απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, λαμβάνοντας υπόψη τις σημαντικές ελλείψεις που εντοπίζονται στο νοσοκομείο Καστοριάς και την πίεση που δέχεται από κρούσματα και μετά από συνεννόηση με την τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου και τον διοικητή του, να προχωρήσει στη συμβολική αλλά και ουσιαστική δωρεά:

1. Ενός κλίβανου αποστείρωσης ατμού 400lt

2. Ενός φορητού ακτινολογικού μηχανήματος

Σημειώνεται ότι θα ακολουθήσουν και άλλες στοχευμένες πρωτοβουλίες της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση νοσοκομείων και την κάλυψη ελλείψεων.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί για ακόμη μία φορά την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα μονιμοποιήσεων γιατρών και προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την άμεση ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας.

Ν.Παππάς: «Γκάζι στην κατηφόρα να προβλέπεις ύφεση ως 10% και να λαμβάνεις μέτρα στο 3,5% του ΑΕΠ»

«Στην κυβέρνηση έχει κατισχύσει η λογική του ΣΕΒ, η οποία λέει να αφήσουμε την ύφεση να εξελιχθεί, να επιβιώσουν όσοι είναι να επιβιώσουν και όσοι τα καταφέρουν, οι πιο μεγάλοι και ισχυροί δηλαδή, να έχουν πρόσβαση στο δημόσιο χρήμα», ανέφερε ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τους δημοσιογράφους Στέφανο Διαμαντόπουλο και Δημήτρη Διαμαντίδη. Χαρακτήρισε, δε, την πολιτική Μητσοτάκη ως γκάζι στην κατηφόρα, αφού «την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών προβλέπει ύφεση ως 10%, δρομολογεί παρεμβάσεις μόλις 3,5% του ΑΕΠ».

Ο Νίκος Παππάς επεσήμανε ότι η ύφεση εξαρτάται και από τα μέτρα που θα λάβουμε. «Αν καθίσουμε να κοιτάμε την εξέλιξή της, τόσο πιο πολύ αυτή θα αυξάνεται. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τώρα τις διαθέσιμες χρηματοδοτήσεις, το “μαξιλάρι” που άφησε ο Τσίπρας, όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία πλέον μπορούμε να κατευθύνουμε σε δαπάνες που σχετίζονται με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, και να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα εγγυήσεων και απευθείας ενισχύσεων», τόνισε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας έτσι τη δέσμη των προτάσεων που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίες στο σύνολό τους αφορούν παρεμβάσεις στο 15% του ελληνικού ΑΕΠ.

Μιλώντας για τα μέτρα που λαμβάνονται σε επίπεδο ευρωπαϊκών χωρών, υπογράμμισε τις σημαντικές παρεμβάσεις που κάνουν χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γερμανία, η οποία προχωρά σε απευθείας δαπάνες, εγγυήσεις και αναβολές φόρων στο 50% του ΑΕΠ της, στηλιτεύοντας όμως τη στάση της στο θέμα έκδοσης του ευρωομολόγου. Αναρωτήθηκε, επίσης, για το «πώς μια ελληνική επιχείρηση θα ανταγωνιστεί μία γερμανική, μία γαλλική ή μία ισπανική εταιρεία, η οποία παράγει το ίδιο προϊόν και πλέον θα στηρίζεται και στις πλάτες του κράτους, που θα καλύπτει το 70% ή το 80% του κόστους παραγωγής».

Ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε τέλος στην ανάγκη στήριξης του τουρισμού, μέσω της ενίσχυσης των προγραμμάτων εσωτερικού τουρισμού, με δεδομένη πλέον την αλλαγή σχεδίων πολλών ξένων τουριστών για το καλοκαίρι λόγω κορωνοϊού.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.