Δωρεάν open air προβολές στο 4ο Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 12 Ιουλίου 2020 by energinews (admin)

Ένα τρικολόρ open air κινηματογραφικό ταξίδι στήνει για ακόμα μια χρονιά το Γαλλικό Ινστιτούτο στο δροσερό κήπο της Γαλλικής Σχολής Αθηνών. Στην τέταρτη διοργάνωσή του το Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει με το «Μακί, τα Λιοντάρια της Κολάσεως» του Κώστα Γαβρά (7/7), φέρνει μερικές από τις καλύτερες γαλλόφωνες ταινίες στην καρδιά της Αθήνας με ελεύθερη είσοδο.

Στη δεύτερη εβδομάδα του, το φεστιβάλ οδεύει προς μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, με την ταινία «Γαϊδουροτόμαρο» («Peau d’âne», 1970), του Ζακ Ντεμί (16/7, 21.15). Ο Γάλλος δημιουργός υπογράφει ένα πληθωρικό παραμύθι για μια πριγκίπισσα που προσπαθεί να αποφύγει έναν ανεπιθύμητο γάμο. Παράλληλα, ο Ντεμί επιστρατεύει όλα όσα αγαπήσαμε στις διαχρονικές «Ομπρέλες του Χερβούργου»: το ντελίριο χρωμάτων, την ατμοσφαιρική μουσική του Μισέλ Λεγκράν, το ερμηνευτικό μπρίο της Κατρίν Ντενέβ… Η ταινία εντάσσεται στο πρόγραμμα του 10ου Athens Open-Air Film Festival.

«French Cancan»
«French Cancan»

Η αυλαία του φεστιβάλ πέφτει την 1/9, με έναν φόρο τιμής στο Ζαν Ρενουάρ. Το «French Cancan» (1954) εντάσσεται σε μια άτυπη τριλογία μουσικών κωμωδιών που σηματοδότησαν την επιστροφή του Ρενουάρ στην Ευρώπη, ύστερα από την αυτοεξορία του εξαιτίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μια technicolor ανάμνηση του Παρισιού της μπελ επόκ, με το Μουλέν Ρουζ και τα café chantant, μέσα από την ιστορία της νεαρής Νινί, πλύστρας από την Μονμάρτη που εξελίσσεται σε σταρ του προβοκατόρικου χορού του τίτλου. Ξεχωριστή μνεία στο cameo της Εντί Πιαφ.

<Β>Τα ηλεκτρονικά δελτία τύπου για κάθε προβολή είναι διαθέσιμα μέσα από την ιστοσελίδα και τα κοινωνικά δίκτυα του Γαλλικού Ινστιτούτου. Η προκράτηση ξεκινά την παραμονή κάθε προβολής, από τις 9 πμ. Σε περίπτωση κακοκαιρίας, οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο auditorium Theo Angelopoulos του
Γαλλικού Ινστιτούτου.

athinorama.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.