Δυσκολία ακόμα και στην πώληση του ελαιολάδου της Κρήτης – Έκκληση να καθυστερήσει το μάζεμα για να βελτιωθεί η ποιότητα

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 21 Νοεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Σε πραγματικά τραγικό σημείο βρίσκεται η ελαιοσυγκομιδή σε όλη την Κρήτη με την παραγωγή να παρουσίαζεται τόσο μειωμένη αλλά κυρίως πολύ χαμηλής ποιότητας.

Ελαιόλαδα τα οποία αδυνατούν να πωληθούν ακόμα και για βιομηχανική χρήση και τις τιμές βέβαια πάρα πολύ χαμηλές. Οι πρώτες αναλύσεις που γίνονται σε όλο το νησί δείχνουν πως η πλειοψηφία των ποσοτήτων είναι πάρα πολύ κακής ποιότητας, ακατάλληλη ακόμα και για βιομηχανική χρήση.

Ο Μάνος Δασενάκης πρόεδρος του συνεταιρισμού Φοίνικας στον Κουτσουρά, μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για την κατάσταση που επικρατεί, περιγράφοντας το πρόβλημα τόσο από την πλευρά της παραγωγής όσο και της εμπορίας.

Το οξυμένο πρόβλημα με το δάκο, αλλά και η διεθνής συγκυρία με αυξημένες παραγωγές σε όλες τις ανταγωνίστριες χώρες με εξαίρεση την Ισπανία που όμως διαθέτει μεγάλα αποθέματα από πέρσι έχουν φέρει τα πράγματα σε αυτό το σημείο και έτσι .

Ο ίδιος κάλεσε τους παραγωγούς, παρά το πρόβλημα με το δάκο, να καθυστερήσουν την συγκομιδή, να προχωρήσουν αν θεωρούν σωστό ακόμα σε ψεκασμό κατά του δάκου ακόμα και τώρα με κατάλληλα φάρμακα χαμηλής υπολειμματικότητας, και να ξεκινήσουν να μαζεύουν στα τέλη Δεκέμβρη ή αρχές Ιανουαρίου.

Στόχος με τις κακοκαιρίες που αργά η γρήγορα θα έρθουν, να πέσουν οι «άχρηστες» ελιές και τελικά αυτές που θα μείνουν να έχουν καλύτερη ποιότητα και να μπορούν έστω να πωληθούν.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.