ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ & ΣΥΝΟΔΩΝ ΓΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ – ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ


Reading time: 3 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 23 Ιουνίου 2020 by energinews (admin)

Σε ερώτηση προς τα αρμόδια Υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων, Οικονομικών, Υποδομών & Μεταφορών και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, προχώρησε σήμερα ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, με την οποία ζητά να  δοθεί η δυνατότητα επιστροφής χρημάτων στο ακέραιο για υποψήφιους πανελλαδικών και των συνοδών τους που είχαν κλείσει αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τη μεταφορά τους στην Αθήνα.

 Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Την Δευτέρα 22-06-2020, ύστερα από σχετική επίκαιρη ερώτηση μου, η Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε την λειτουργία εξεταστικού κέντρου για φέτος στην Κρήτη για τα ειδικά μαθήματα των Πανελλήνιων εξετάσεων.

Πρόκειται για μια εξέλιξη  πολύ θετική, αφού δεν θα αναγκαστούν 562 οικογένειες να μεταβούν στην Αθήνα με ότι αυτό συνεπάγεται για τα οικονομικά τους, αλλά κυρίως για την ψυχολογική κατάσταση των υποψηφίων.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι και γονείς, οι οποίοι είχαν ήδη κλείσει το εισιτήριο  για την μετάβαση τους στην Αθήνα, δεδομένου ότι γνώριζαν μέχρι εχθές πως οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν εκεί.

Επειδή, όπως αντιλαμβάνεστε, πρέπει να δοθεί  η δυνατότητα επιστροφής χρημάτων στο ακέραιο για υποψήφιους πανελλαδικών και των συνοδών τους που είχαν κλείσει αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τη μεταφορά τους στην Αθήνα.

Επειδή από τα ισχύοντα προβλέπεται μερική επιστροφή των χρημάτων ή μετατόπιση του χρονικού ορίζοντα του εισιτηρίου (να παραμείνει ανοικτό για ένα έτος)

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρείες,  προκειμένου να δοθεί η  δυνατότητα επιστροφής χρημάτων στο ακέραιο για υποψήφιους πανελλαδικών και των συνοδών τους που είχαν κλείσει αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τη μεταφορά τους στην Αθήνα, ώστε να εξεταστούν πανελλαδικά στα ειδικά μαθήματα;

«Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις για το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας»

Με ερώτηση τους προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Εσωτερικών, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, μαζί με τους Βουλευτές Γιώργο Μουλκιώτη και Ευαγγελία Λιακούλη επισημαίνουν ότι είναι αδικαιολόγητες οι καθυστερήσεις για το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας» έχει γίνει η προκήρυξη του νέου Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, που θα εκκινήσει τις διαδικασίες για τις 36.500 προσλήψεις ανέργων σε ΟΤΑ, υπουργεία, υπηρεσίες του δημοσίου και Μητροπόλεις, καθώς παραμένει «κολλημένη», εδώ και πολύ καιρό στο υπουργείο Εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα Πρόγραμμα το οποίο επρόκειτο να βγει στον αέρα από τον περασμένο Οκτώβριο, η πρώτη ΚΥΑ υπεγράφη στις 4 Μαρτίου (!) έχει ήδη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ  από τις 9 Απριλίου, ενώ ακόμη και η νέα ΚΥΑ με τις αλλαγές στο πρόγραμμα δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 5 Ιουνίου!

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι χιλιάδες άνεργοι αναμένουν με αγωνία την εκκίνηση της διαδικασίας, η οποία σύμφωνα με το θετικό σενάριο ακόμα και αν η προκήρυξη αποσταλεί στο ΑΣΕΠ την επόμενη εβδομάδα ή την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου θα χρειαστούν, τουλάχιστον, 10 με 15 μέρες, προκειμένου να εγκριθεί και να αποσταλεί στον ΟΑΕΔ. Εν συνεχεία για την ανάρτηση των προσωρινών και στη συνέχεια των οριστικών πινάκων θα απαιτηθούν, επίσης, περίπου δύο εβδομάδες ή τρεις εβδομάδες, που πρακτικά σημαίνει ότι θα φτάσουμε στα μέσα Αυγούστου, μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία για την κατανομή των επιτυχόντων στους δήμους, η οποία τελικά θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο. Κι όλα αυτά, αν δεν υπερισχύσει το αρνητικό σενάριο του ανασχηματισμού, οπότε και αναπόφευκτα οι διαδικασίες θα «παγώσουν» εκ νέου, ιδίως αν «ανασχηματιστεί» και η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου.

Δεδομένου ότι η σχετική προκήρυξη για άγνωστο λόγο δεν προωθείται από την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, προκειμένου να προχωρήσουν οι προσλήψεις.

Δεδομένου ότι το κείμενο της προκήρυξης δεν έχει σταλεί ακόμα στο ΑΣΕΠ, προκειμένου η Ανεξάρτητη Αρχή να την εγκρίνει και να ακολουθήσει η διαδικασία η διαγωνισμού.

Δεδομένου ότι οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, εδώ και καιρό δηλώνουν καθόλα έτοιμες για να υποδεχτούν και να εκδώσουν την προκήρυξη, ώστε να ξεκινήσει και η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.

Δεδομένου ότι καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για τέχνασμα απόκρυψης της ανεργίας για το φθινόπωρο, όπου και αναμένεται η εκτίναξή της.

Δεδομένου ότι η κυβέρνηση παίζει με τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων που περιμένουν την συγκεκριμένη εργασία και τα χρήματα για να καλύψουν βασικές ανάγκες, από την στιγμή που το Πρόγραμμα αφορά κυρίως μακροχρόνια ανέργους.

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

1)Σε τι οφείλεται η καθυστέρηση της προκήρυξης;

2)Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα και κατά πόσον είναι εφικτό να γίνουν οι προσλήψεις μέσα στο καλοκαίρι;

3)Θα πριμοδοτηθούν οι μακροχρόνια άνεργοι και οι άνεργοι ηλικίας 55-67 ετών;».

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.