Δρόμοι ποτάμια λόγω πλημμύρας – Σοβαρό πρόβλημα στον Αγ. Ιωάννη τον Χωστό

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 29 Νοεμβρίου 2018 by energinews (admin)

Σοβαρά προβλήματα λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης στο Ηράκλειο – Άνοιξαν οι ουρανοί και στο Ρέθυμνο

Τους φόβους τους εξέφρασαν κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Ιωάννη Χωστού και συγκεκριμένα της οδού Απέλλου, καθώς έχει υπερχειλίσει ρυάκι, με αποτέλεσμα να έχει ανέβει η στάθμη του νερού στο δρόμο.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής λόγω της δυνατής βροχόπτωσης και εξαιτίας του γεγονός ότι το συγκεκριμένo ρυάκι έχει να καθαριστεί πολλά χρόνια, έχει υπερχειλίσει με αποτέλεσμα να προκαλέσει και την ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Όπως καταγγέλλουν αγανακτισμένοι στο neakriti.gr, την προηγούμενη εβδομάδα πάλι σε μία δυνατή νεροποντή είχαν αντιμετωπίσει πάλι το ίδιο πρόβλημα, ωστόσο ευτυχώς τότε δεν είχε μπει νερό στα σπίτια τους.

Ωστόσο η κατάσταση τώρα είναι δύσκολη, καθώς η στάθμη του νερού στο δρόμο ανεβαίνει συνεχώς, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος το νερό να μπει στα σπίτια τους. 

 

 

 

 

 

 

 

Ευθύνες ρίχνουν στην Περιφέρεια η οποία όπως καταγγέλλουν θα έπρεπε να είχε μεριμνήσει από τον Σεπτέμβριο να είχε καθαρίσει το συγκεκριμένο ρυάκι, ώστε να μην κινδυνέψουν, ούτε άνθρωποι, ούτε περιουσίες.

«Φωτιά» έχουν πάρει τα τηλέφωνα της Πυροσβεστικής

Σε συναγερμό βρίσκεται η Πυροσβεστική, καθώς δέχεται συνέχεια κλήσεις για άντληση νερού από σπίτια και επιχειρήσεις.

Μέχρι αυτή την ώρα οχήματα της Πυροσβεστικής, για άντληση νερού από σπίτια και επιχειρήσεις, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, έχουν σπεύσει στις περιοχές Μασταμπά, Δειλινά, στο κέντρο του Ηρακλείου, καθώς και στην περιοχή Κοκκίνη.

Στο έλεος της “Πηνελόπης” και τα Χανιά

Προβλήματα από τη δυνατή βροχή και τον ισχυρό άνεμο προκλήθηκαν σε πολλές περιοχές του νομού Χανίων και κυρίως στον Δήμο Πλατανιά.

Δρόμοι, λόγω της ισχυρής νεροποντής, μετατράπηκαν σε ποτάμια, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές το οδικό δίκτυο της περιοχής.

Οι Ισχυροί βοριάδες που έπληξαν και τα Χανιά, “έβαλαν” τη θάλασσα στο Ενετικό Λιμάνι, όπως συνηθίζεται, κυριολεκτικά μέσα στα καταστήματα, προκαλώντας ζημιές.

Κλήσεις δέχτηκε και η Πυροσβεστική στα Χανιά για απομακρύνσεις αντικειμένων, αλλά και για κοπές δένδρων.

Άνοιξαν οι ουρανοί και στο Ρέθυμνο

Κάθε φορά που βρέχει και φυσάει έντονα στο Ρέθυμνο, δεν ξέρεις από που θα σου έρθει… Θα πλημμυρίσει ο περιφερειακός στη συμβολή με την Αρκαδίου στο εμπορικό λιμάνι από τα νερά της θάλασσας;

Τα φρεάτια απορροφούν ανεμπόδιστα τις μεγάλες ποσότητες νερού που καταλήγουν στην παλιά πόλη;

Αυτή τη φορά. η πλημμύρα ήρθε από τα… δυτικά. Στην περιοχή του στρατοπέδου προς Πανόραμα Ατσιποπούλου, τα νερά λίμνιασαν! Ευτυχώς οι διερχόμενοι οδηγοί δεν κινδύνευσαν και λίγο αργότερα τα νερά μειώθηκαν αισθητά.

Εν γένει το Ρέθυμνο είναι δομημένο σε μια φυσική λεκάνη απορροής των υδάτων. Οπότε… οπουδήποτε σχεδόν υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας. Και όταν η βροχόπτωση είναι ραγδαία και οι ανθρωπογενείς παρεμβάσεις ελλιπείς ή λανθασμένες… το νερό δεν αστειεύεται! Ευτυχώς δεν έχουν αναφερθεί σημαντικά προβλήματα στις αρχές….

(Ρέθυμνο φωτογραφίες από facebook)

(Οι φωτογραφίες από τα Χανιά είναι του αντιδημάρχου Πλατανιά κ. Καλαϊτζάκη)

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.