ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΛΑΟ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 4 Μαρτίου 2022 by manos (seo)-admin

Με την σκέψη στον ουκρανικό λαό που βιώνει την ρωσική εισβολή και στους Ουκρανούς πρόσφυγες που καταφθάνουν στην Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μέσω του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων, ξεκίνησε δράση συγκέντρωσης ιατροφαρμακευτικού υλικού και τροφίμων μακράς διάρκειας που θα αποσταλούν άμεσα σε αυτούς.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας, ως ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, να σταθούν έμπρακτα στο πλευρό τους και να στηρίξουν την προσπάθεια μας για συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η δράση διαρκεί από 3 έως 12 Μαρτίου.

Η συγκέντρωση των ειδών στο Λεκανοπέδιο Αττικής για όσους διευκολύνονται θα γίνεται στο ισόγειο των κεντρικών γραφείων μας, στη Χαριλάου Τρικούπη 50, καθημερινά από το πρωί έως το βράδυ.

Εκτός αυτού οι Ν.Ε. του Λεκανοπεδίου καθώς και της υπόλοιπης Ελλάδας καλούνται να ορίσουν χρόνο και τόπο συγκέντρωσης σε κάθε δήμο της αρμοδιότητας τους και να μας ενημερώσουν σχετικά το συντομότερο.

Το ιατροφαρμακευτικό υλικό που συγκεντρώνουμε είναι:

  • Αποστειρωμένες γάζες
  • Επίδεσμοι
  • Ταινίες για συγκράτηση γαζών
  • Μη συνταγογραφούμενα φάρμακα όπως παρακεταμόλη (πχ depon, panadol κ.α.)
  • Betadine
  • Οινόπνευμα
  • Σύριγγες

Τρόφιμα: Μακράς διαρκείας όπως κονσέρβες, γάλα (τύπου εβαπορέ), ελαιόλαδο, όσπρια, ζυμαρικά κλ.

Είδη ατομικής υγιεινής, όπως σαπούνι, σαμπουάν, μωρομάντηλα, παιδικές πάνες, σερβιέτες κτλ.

Για όποιες απορίες ή διευκρινίσεις παρακαλώ να τηλεφωνήσετε στα τηλέφωνα: 210-3665375, -76, -79, 210-3665509210-36656386977323160 καθώς και στα mails: info@kinimaallagis.gr και maria_dim_sn@yahoo.gr.

Η Γραμματέας του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων

Μαρία Δημητρακοπούλου-Σιούνα

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΤΖΟΥ, ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ MEGA

O εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή «Πόλεμος στην Ουκρανία», με την δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ανέφερε μεταξύ άλλων:

-Για την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία και τα θολά μηνύματα, που εκπέμπει η αξιωματική αντιπολίτευση

Ζούμε ένα τραγικό περιστατικό, μια τραγική φάση της ευρωπαϊκής ιστορίας, απέναντι στην οποία κανείς δεν δικαιούται να εκπέμπει θολά μηνύματα ή να επιλέγει λάθος διλήμματα. Δεν υπάρχουν διλήμματα, ειδικά για τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις, για την Ελλάδα, για τον λαό.

Αναφέρομαι σε όλους όσοι από την αρχή αυτής της επιδρομής έχουν επιλέξει ένα πιο θολό μήνυμα είτε στην αποστολή του οπλισμού είτε γενικώς στο ποια πλευρά θα πρέπει η ελληνική κοινή γνώμη να ταχθεί. Εμείς θεωρούμε ότι, ειδικά η Ελλάδα που στη γειτονιά της δεν είναι μόνη της, που και εκείνη και η Κύπρος απειλούνται από αντίστοιχο αναθεωρητισμό εξ Ανατολών θα πρέπει να είναι πάντοτε στην πλευρά της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ανεξάρτητων λαών και της εθνικής κυριαρχίας των κρατών.

-Για την πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, να συγκληθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι μία υπεύθυνη δύναμη, η οποία, όχι απλώς διευκολύνει, αλλά επιδιώκει και θα ήθελε να εγγυάται τον εθνικό διάλογο και την εθνική συνεννόηση σε όλα τα μεγάλα ζητήματα. Το γνωρίζετε πολύ καλά. Το ίδιο κάναμε και στο κοινωνικό ζήτημα της πανδημίας, το ίδιο κάνουμε και στη διαδικασία της αντιμετώπισης της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης με δομική αντιπολίτευση και προτάσεις τις οποίες έχουμε διατυπώσει. Το ίδιο κάνουμε, και είναι εθνικό καθήκον και στοιχείο στοιχειώδους πολιτικής υπευθυνότητας, και στα εθνικά ζητήματα. Και γι’ αυτό ζητήσαμε από την πρώτη ημέρα και από την κυβέρνηση τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, που είχαμε πει εγκαίρως να έχει συμβεί ή και τώρα, με αποφάσεις που φαίνεται ότι υπάρχει κίνδυνος να ληφθούν στο παρασκήνιο όσον αφορά στη διαχείριση των συνεπειών αυτής της κρίσης.

Για παράδειγμα, στην ενέργεια. Ακούσαμε χθες κάποιες δηλώσεις για την ενεργοποίηση κάποιων σχεδίων για πυρηνικά εργοστάσια στη γειτονική Βουλγαρία, τα οποία δεν είναι εύκολες υποθέσεις και δεν πρέπει όλες αυτές οι αποφάσεις να λαμβάνονται αβίαστα και χωρίς προηγούμενη συνεννόηση.

-Για το δίλημμα «Δύση ή Ανατολή»

Ακούσαμε χθες στη Βουλή το γνωστό δίλημμα: είμαστε στη Δύση – είμαστε στην Ανατολή. Εγώ θα πω, σε ποια Δύση; Σε ποια Ανατολή; Εμείς είμαστε στην Ευρώπη. Η Ελλάδα ανήκει στους πολίτες της, στο λαό της, και αποτελεί ισότιμο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Για τον αναθεωρητισμό

Το δόγμα του αναθεωρητισμού ισχύει και στην περίπτωση της Άγκυρας. Ξέρετε, υπάρχει μία συνάφεια στον αναθεωρητισμό Πούτιν-Ερντογάν στο βαθμό που και οι δύο μορφές αναθεωρητισμού ανάγονται σε ένα αναχρονιστικό, παλαιό, αυτοκρατορικό παρελθόν.

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ O KΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΕΡΜΠΟΣ

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Σωτήρης Σέρμπος, αναλαμβάνει σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής.

Ο Σωτήρης Σέρμπος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976. Αριστούχος υπότροφος του Κολλεγίου «Ανατόλια», σπούδασε Πολιτική Επιστήμη με έμφαση στις Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (BA) και στο London School of Economics and Political Science (MSc). Αριστούχος υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή του στο Ε.Κ.Π.Α., με ερευνητικό πεδίο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας. Είναι συγγραφέας του βιβλίου: «Τουρκία και Ε.Ε.: Ο Ρόλος της Εσωτερικής Πολιτικής και του Διεθνούς Παράγοντα».

Έχει εργαστεί ως επιστημονικός διευθυντής σχεδιασμού πολιτικής, ειδικός σύμβουλος, στα Υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Μακεδονίας – Θράκης. Επιπλέον εμπειρία σε ζητήματα διαπραγματεύσεων και ανάπτυξης επιτελικών οργάνων στρατηγικού σχεδιασμού.

Έχει διδάξει Δημόσια Διοίκηση & Πολιτική στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Διεθνείς Σχέσεις στο American College of Thessaloniki.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ

Ανάρτηση στο Twitter του Τομεάρχη Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Λοβέρδου, από την τοποθέτηση του κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής από τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Ανδρέα Κατσανιώτη

38 χώρες προσφεύγουν για τον πόλεμο στην Ουκρανία στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC), τον μηχανισμό που διώκει τα εγκλήματα πολέμου. Χαιρετίζω τη συμμετοχή της Ελλάδας και της Κύπρου σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία #Ουκρανία #ΕπιτροπήΑμυνας #vouli

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΓΙΔΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΚΤΕ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟ ΠΦΥ

Συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρών Οδοντιάτρων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΟΙΟ-ΠΦΥ) είχαν χθες ο υπεύθυνος του κοινοβουλευτικού τομέα υγείας του Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Φραγγίδης, η Γραμματέας της Κοινοβ. Ομάδας κ. Λιακούλη Ευαγγελία και ο Δ/ντης της Κοινοβ. Ομάδας κ. Γλαβίνας Θανάσης. Από την πλευρά της ΠΟΙΟ – ΠΦΥ συμμετείχαν οι κ.κ. Μπούρος Χάρης, Θεσσαλονικεύς Νίκος, Γώγου Μαρία, Διούδη Μαρία, και Μπράτσου Αλεξάνδρα.

Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκε ο σημαντικός ρόλος της ΠΦΥ για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος υγείας αλλά και την προστασία και αναβάθμιση της δημόσιας υγείας. Όλοι οι συνομιλητές έκαναν την κοινή διαπίστωση ότι συνθήκες της πανδημίας απέδειξαν τη σημαντικότητα της ΠΦΥ αλλά ανέδειξαν επίσης τα δομικά προβλήματα και τις δυσλειτουργίες της, απόρροια της παραμέλησής της και των συνεχών πειραματισμών που έχει υποστεί. Τέτοια προβλήματα είναι η ελλιπής στελέχωση, η απουσία οργανογράμματος και καθηκοντολογίου, η ανισοκατανομή του προσωπικού στις δομές ΠΦΥ και αναλογικά με τον εξυπηρετούμενο πληθυσμό, κ.ά. Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε θέματα συνδικαλιστικής φύσεως που απασχολούν το προσωπικού των δομών της ΠΦΥ.

Από όλους τους συμμετέχοντες στη συνάντηση υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα επαναχάραξης της πολιτικής για την ΠΦΥ, στο πλαίσιο μιας γενικότερης ανασύστασης του συστήματος υγείας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ, ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΘΕΣΠΙΣΗΣ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΟ ΜΕΙΚΤΟ ΚΕΡΔΟΣ

Η Κυβέρνηση, που κωφεύει στις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, κατέθεσε την τροπολογία που προβλέπει τα ελάχιστα από εκείνα που μπορεί να κάνει. Την υπερψηφίζουμε για να μην έχει κανένα άλλοθι. Την υπερψηφίζουμε όμως, επισημαίνοντας το ατελέσφορο της διαδικασίας των ελέγχων λόγω της αδυναμίας των αρμόδιων υπηρεσιών, καθώς και την παγίωση ποσοστών κέρδους που μπορεί να περιέχουν κερδοσκοπία του προηγούμενου διαστήματος, η οποία ως απόλυτο μέγεθος μπορεί να δώσει και μεγαλύτερα κέρδη εφόσον θα αυξηθούν οι τιμές αγοράς των πρώτων υλών.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

Η χώρα μας «κατέκτησε» ένα ακόμη ρεκόρ. Μετά το χρέος, το έλλειμμα και τον πληθωρισμό, αναδείχθηκε και πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία με 13,3% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Είναι προφανές ότι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας (10ωρη ημερήσια απασχόληση) που υιοθέτησε το υπουργείο Εργασίας στέκεται εμπόδιο στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η Eurostat καταρρίπτει, όμως, και το… «brain gain» της Κυβέρνησης, καθώς το 31,4%, των νέων κάτω των 25 ετών βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία, έναντι των 28,7% τον Δεκέμβριο 2021 (αύξηση κατά 2,7%).

Το ΠΑΣΟΚ ζητά την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την διευθέτηση του χρόνου εργασίας μέσα από Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, την θέσπιση κινήτρων για πλήρη και καλά αμειβόμενη εργασία και την επέκταση των επιδομάτων ανεργίας σε περισσότερους δικαιούχος και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια, οι νέοι πρέπει να βρουν διέξοδο

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΚΩΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ, ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΑΝΕ ΤΑ ΕΡΓΑ;

Σε Ποιους Πάνε Τα Εργα;

Θέλω από την αρχή να είμαι ευθύς. Ποιος είναι ο πραγματικός στόχος του νομοσχεδίου;

Η Κυβέρνηση επιθυμεί να παρακάμψει ενωσιακούς κανόνες και βάζοντας τα 200 εκατομμύρια πλαφόν, έχει προφανή στόχο να κατευθύνει συγκεκριμένα μεγάλα δημόσια έργα σε συγκεκριμένους παρόχους.

Εν όψη των αναμενόμενων πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης που πρόκειται να διατεθούν στη χώρα τους επόμενους δύο μήνες, καλό θα ήταν να συνδέουμε αυτή την σπουδή με τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις και του πιθανού χρόνου των εκλογών.

Για όσους μπορούν να διαβάζουν τα σημεία των καιρών…

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ALPHA

Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί τα χνάρια του προκατόχου του κ. Τσίπρα και δεν πιστεύει στην εθνική συνεννόηση. Η εθνική συνεννόηση δεν είναι αλά καρτ και κυρίως δεν προσαρμόζεται στα κατά καιρούς συμφέροντα της ΝΔ.

Ξαφνικά ο κ. Μητσοτάκης ανακάλυψε ότι υπάρχει πρόβλημα κόστους στέγης στην Ελλάδα. Μάλλον θα διάβασε το άρθρο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Το πρόβλημα των υψηλών ενοικίων δεν είναι καινούργιο για εμάς. Είναι καινούργιο μόνο για την κυβέρνηση.

Έχουμε αναδείξει την ανάγκη αξιοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης για την κατασκευή κατοικιών, που θα μπορούσαν να δοθούν για ενοικίαση σε χαμηλότερη τιμή με κοινωνικά κριτήρια, όπως έκανε η Πορτογαλία με πρόβλεψη κατασκευής 26.000 κατοικιών, η Ισπανία με 20.000 κατοικίες και η Ιταλία με 10.000 κατοικίες. Αντίθετα, είναι τέτοια η υποκρισία της κυβέρνησης στο εθνικό σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης, που συμπεριέλαβε την ανακαίνιση 70 κατοικιών στην Αθήνα και 30 στη Θεσσαλονίκη.

Όσον αφορά στην αύξηση των τιμών της ενέργειας, ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε τις ευθύνες του καθώς ενώ οι άλλες χώρες μείωναν την εξάρτησή τους από το φυσικό αέριο, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα, που εν μέσω ενεργειακής κρίσης αύξησε κατά 25% την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο.

3

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.