ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΑΜΑΖΟΝΙΟ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 26 Αυγούστου 2019 by energinews (admin)

Η τεράστια καταστροφή που εκτυλίσσεται στην περιοχή του Αμαζονίου, οικοσύστημα που δικαίως αποκαλείται ο «πνεύμονας» της Γης, αποδεικνύει γι’ άλλη μια φορά, με τον πιο τραγικό τρόπο, ότι ο καπιταλισμός, το ανελέητο κυνήγι του κέρδους από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους προκαλεί τεράστιες καταστροφές στον πλανήτη!
Η καταστροφή στον Αμαζόνιο συνδέεται άμεσα με την αντιπεριβαλλοντική πολιτική της αντιδραστικής κυβέρνησης της Βραζιλίας, του Ζαΐρ Μπολσονάρο, που δίνει την περιοχή προς εκμετάλλευση σε πολυεθνικές για βιοκαύσιμα, αγροτική παραγωγή, εξορύξεις και εκτεταμένη υλοτομία, κάτι που είχαν ξεκινήσει και οι προηγούμενες σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις Λούλα και Ρουσέφ.
Η «ευαισθησία» των κυβερνήσεων της ΕΕ και του G7 είναι υποκριτική, καθώς οι μεταξύ τους αντιθέσεις αφορούν -εκτός των άλλων- και την εκμετάλλευση του Αμαζονίου, που αποτελεί μήλον της έριδος για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τη στιγμή που προωθείται και η ενεργοποίηση της συμφωνίας ΕΕ – Mercosur (Βραζιλία, Αργεντινή, Ουρουγουάη, Παραγουάη), που ενισχύει τη δράση τους.
Στον υποκριτικό αυτό «καβγά» συμμετέχουν και η κυβέρνηση της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν και οι δύο έχουν βαρύτατες ευθύνες για μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές, όπως η πυρκαγιά στο Μάτι και οι πλημμύρες στη Μάνδρα, που κόστισαν εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές, οι πυρκαγιές στην Πελοπόννησο ή την Εύβοια, η σχεδιασμένη εγκατάλειψη χώρων πρασίνου, πάρκων (π.χ. Πάρκο Τρίτση) κ.λπ. με προφανή στόχευση την ιδιωτικοποίησή τους. «Νόμος» τους είναι η «εμπρηστική» πολιτική που θεωρεί «κόστος» την προστασία της ζωής του λαού, αλλά “όφελος” την ενίσχυση των μονοπωλίων.
Η προστασία τους περιβάλλοντος είναι ζήτημα που αφορά τους ίδιους τους όρους ζωής του λαού και της νεολαίας! Γι’ αυτό δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια των εκμεταλλευτών, που ευθύνονται για την κατάσταση που ζούμε, αλλά να γίνει στοιχείο της πάλης για την ανατροπή αυτού του συστήματος και όσων το υπηρετούν!
Καλούμε τους νέους και τις νέες αύριο, Τρίτη 27 Αυγούστου, στις 11:30 π.μ., σε παρέμβαση-ενημέρωση στην πλατεία Συντάγματος και παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρεσβεία της Βραζιλίας ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή στον Αμαζόνιο και την Πέμπτη 29 Αυγούστου σε δράσεις σε όλη την Ελλάδα.

Αθήνα 26/8/19 Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.