Δραματικό μήνυμα Ζελένσκι: «Δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα είμαι ζωντανός»

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 24 Φεβρουαρίου 2022 by manos (seo)-admin

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αυστριακό καγκελάριο, Καρλ Νεχάμερ, σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δηλώνοντας ότι φοβάται για τη ζωή του.

«Φοβάμαι για τη ζωή μου αλλά και για την τύχη της χώρας μου». Αυτά φέρεται να ανέφερε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον καγκελάριο της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμερ, στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν με την εισβολή των Ρώσων.

Μάλιστα, δεν τόνισε μόνο ότι ανησυχεί για τη σωματική του ακεραιότητα, αλλά παράλληλα ανησυχεί και για το μέλλον του κράτους που διοικεί.

«Είχαμε μία δραματική τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι», είπε χαρακτηριστικά ο Καρλ Νεχάμερ και πρόσθεσε ότι «ο Ουκρανός ηγέτης μου είπε ότι φοβάται για τη ζωή του και για την τύχη της χώρας του».

«Υπάρχουν πολλοί τραυματίες και νεκροί» ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος και ζήτησε τη βοήθεια της Ευρώπης αλλά και της διεθνούς κοινότητας. «Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι «άκρως δραματική… Η Αυστρία καταδικάζει σθεναρά τις ενέργειες της Ρωσίας και υποστηρίζει τις σκληρές κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης», κατέληξε ο Καρλ Νεχάμερ.

«Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής προσπαθούν να καταλάβουν το [πυρηνικό εργοστάσιο] του Τσερνόμπιλ. Οι υπερασπιστές μας θυσιάζουν τις ζωές τους για να μην επαναληφθεί η τραγωδία του 1986», έγραψε ο Ζελένσκι, στο Twitter, ενώ συμπλήρωσε: «Πρόκειται για κήρυξη πολέμου εναντίον ολόκληρης της Ευρώπης».

real.gr

43

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.