Δράση Εθελοντικού καθαρισμού στο φοινικόδασος του Αφραθιά και στη περιοχή της λίμνης Ζαρού για τη Πολιτική Προστασία, το Σάββατο 4 Ιουλίου στη Μεσαρά

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 30 Ιουνίου 2020 by energinews (admin)

Στο πλαίσιο της πρόσφατης επιτυχημένης εθελοντικής προσπάθειας τμηματικού καθαρισμού στη λίμνη Αγυιάς στα Χανιά, η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης συνεχίζει και πραγματοποιεί  σειρά εθελοντικών παρεμβάσεων σε όλη την Κρήτη με τη συμμετοχή της κοινωνίας.

Επόμενοι σταθμοί, στο δασάκι του Αφραθιά το Σάββατο 4 Ιουλίου με ώρα έναρξης στις 10:30 το πρωί, με παράλληλη δράση στο μονοπάτι περιφερειακά της λίμνης του Ζαρού, όπου θα γίνει εθελοντικός τμηματικός καθαρισμός, για την αντιμετώπιση των αυξημένων κινδύνων πυρκαγιάς, καθώς και για την απορρύπανση των περιοχών, για περιβαλλοντικούς λόγους.

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης λαμβάνει τη πρωτοβουλία διοργάνωσης της συγκεκριμένης δράσης σε συνεργασία με τη Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού, το Κέντρο Εθελοντισμού της Περιφέρειας Κρήτης και το Εθελοντικό Κλιμάκιο Εκτάκτων Αναγκών Αγυιάς.

Τα οφέλη των παραπάνω δράσεων θα είναι πολλαπλά σε επίπεδο Περιφέρειας και η συνεργασία αυτή θα εμπνεύσει και θα ευαισθητοποιήσει τη τοπική κοινωνία στη προσπάθεια ενίσχυσης του εθελοντισμού και της πολιτικής προστασίας.

Τόσο το φοινικόδασος στον Αφραθιά όσο και το μονοπάτι της λίμνης Ζαρού, αποτελούν περιοχές απαράμιλλου κάλους και έχουν μοναδικό φυσικό πλούτο.  Η ανάγκη καθαρισμού και συντήρησης των περιοχών αυτών, ενόψει μάλιστα και της θερινής περιόδου, γίνεται ακόμη πιο επιτακτική, για την πρόληψη ενάντια σε κινδύνους πυρκαγιάς, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την ανάδειξη-διατήρηση της χλωρίδας του τόπου.

Στην παραπάνω εθελοντική δράση θα τηρηθούν οι κανόνες υγειονομικής ασφάλειας, για την αποφυγή συνωστισμού των πολιτών-εθελοντών, αλλά και για την αποφυγή ατυχημάτων καθώς θα γίνει χρήση μηχανημάτων καθαρισμού.

Για το λόγο αυτό προσκαλούνται οι πολίτες που θέλουν να συμμετέχουν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6977-572123 (καθημερινά 8:00 – 14:30 & 17:30 – 22:00) ή στο email: tkouroupakis@crete.gov.gr,  όπου θα δίνονται οι πληροφορίες για τα σημεία συνάντησης.

«Συνεχίζουμε τις επιτυχημένες παρεμβάσεις της Περιφέρειας Κρήτης με κέντρο τον εθελοντισμό και τη πολιτική προστασία, αυτή τη φορά στη περιοχή της Μεσαράς. Η επιτυχία της τελευταίας δράσης μας στα Χανιά, έδωσε μεγάλο κίνητρο τόσο στους φορείς όσο και στους πολίτες. Κάθε εθελοντική πράξη έχει πολλαπλά οφέλη και τεράστια αξία καθώς μεριμνούμε για το περιβάλλον ενώ ενισχύουμε την πολιτική προστασία και τον εθελοντισμό», αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Τάσος Κουρουπάκης.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.