Διόδια στον ΒΟΑΚ: Ξεκάθαρο «όχι» από τον Σταύρο Αρναουτάκη


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 22 Φεβρουαρίου 2020 by energinews (admin)

Με την φράση, “Οι Κρητικοί δεν πρέπει να πληρώνουν διόδια στο νέο σύγχρονο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης όταν κατασκευαστεί”, απάντησε ο Σταύρος Αρναουτάκης σε επερώτηση περιφερειακών συμβούλων αναφορικά με την στάση που θα κρατήσει η Περιφέρεια στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για χρήση διοδίων στο μεγαλόπνοο έργο.

Ξεκάθαρο όχι και χωρίς αστερίσκους, στο ενδεχόμενο να πληρώνουν οι Κρητικοί διόδια στο νέο Βόρειο Οδικό Άξονας Κρήτης όποτε και αν αυτός κατασκευαστεί, είπε κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Σταύρος Αρναουτάκης μετά από παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης η οποία κάλεσε τον Περιφερειάρχη να πάρει ξεκάθαρη θέση μετά και τις τελευταίες αναφορές του πρωθυπουργού περί διευκολύνσεων στους κρητικούς χωρίς ωστόσο να μπει σε λεπτομέρειες.

«Η θέση η δική μας είναι ότι οι Κρητικοί δεν πρέπει να πληρώνουν διόδια. Ο κ. πρωθυπουργός είπε ότι θα υπάρχει μια ειδική μεταχείριση για τους μόνιμους κατοίκους. Κι εμείς πρέπει να πιέσουμε να μην μπουν διόδια.  Ειπώθηκε ότι οι τρεις πηγές χρηματοδοτήσεων για το έργο του ΒΟΑΚ θα είναι τα κέρδη από τα ομόλογα, το ΕΣΠΑ και τα διόδια των Αθηνών.

Υπάρχουν πράγματα που δεν έχουν αποσαφηνιστεί. Πρέπει να δούμε, να μάθουμε τις λεπτομέρειες, π.χ. σε σχέση με την αναφορά που έκανε ο πρωθυπουργός, ότι οι κάτοικοι της Κρήτης θα έχουν “ειδική μεταχείριση”» ανέφερε, απαντώντας στον επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, ο περιφερειάρχης.

«Η κοινή γνώμη και ο λαός της Κρήτης δεν έχουν πειστεί από αυτή την “πλύση εγκεφάλου”. Ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει άλλα χαράτσια. Εμείς λέμε ξεκάθαρα “όχι” σε έναν ΒΟΑΚ με διόδια και είμαστε υπέρ της κρατικής χρηματοδότησης για τον ΒΟΑΚ», τόνισε, μεταξύ άλλων, από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» και βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, κ. Μανόλης Συντυχάκης.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.