Διοικητής Νοσοκομείων Λασιθίου: Με συνεργασία μπορούν να λυθούν τα προβλήματα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας


0
(0)

Με το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου να έχει να αντιμετωπίσει πλέον αρκετά περιστατικά με κορωνοϊό, αλλά και την πρόσφατη επίσκεψη της Διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Ελένης Μπορμπουδάκη στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, ο διοικητής των Νοσοκομείων Λασιθίου, Μανώλης Ανδρεαδάκης, μίλησε στο Ράδιο Λασίθι δίνοντας την εικόνα για την υγειονομική κατάσταση που επικρατεί στο νομό.

Ο κ. Ανδρεαδάκης ανέφερε πως αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 5 άτομα σε κλίνες Covid και 2 άτομα διασωληνωμένα στη ΜΕΘ Covid (και τα δύο από Ιεράπετρα), αριθμός που για την ώρα όπως λέει είναι διαχειρίσιμος.

Ο ίδιος έκανε έκκληση στον κόσμο να συνεχίσει να ακολουθεί τα μέτρα προφύλαξης που ισχύουν ώστε τόσο σε επίπεδο νομού αλλά και σε επίπεδο Κρήτης να παραμείνει η κατάσταση εντός ελέγχου.

Το θετικό όπως τόνισε είναι πως στα Νοσοκομεία του Λασιθίου δεν έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα ενδονοσοκομειακών μεταδόσεων του κορωνοϊού, όπως συμβαίνει σε Νοσοκομεία του Ηρακλείου, τα οποία έχουν να διαχειριστούν ένα πολύ μεγαλύτερο όγκο ασθενών.

Ο κ. Ανδρεαδάκης μίλησε και για την επίσκεψη της κ. Μπορμπουδάκη και του ίδιου στην Ιεράπετρα, σε μια πολύωρη συνάντηση εργασίας για ζητήματα που έχουν προκύψει, τονίζοντας πως η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ακούστηκαν και τέθηκαν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν.

Θέματα πρώτης προτεραιότητας όπως είπε, είναι αυτά της ολοκλήρωσης των εργασιών για την τοποθέτηση του αξονικού τομογράφου, ζητήματα ιδιοκτησιακά σε σχέση με το Νοσοκομείο για τα οποία ανέφερε πως είναι διαδικαστικά και αφορούν την ΥΠΕ, όμως πρέπει να επιλυθούν, αλλά και τα εργασιακά θέματα που θέτουν γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Ο κ. Ανδρεαδάκης ανέφερε πως όλα τα θέματα συζητήθηκαν μέσα σε ένα πολύ επικοιδομητικό κλίμα καλώντας όλες τις πλευρές να κατανοήσουν πως μόνο μέσω της συνεργασίας θα έρθουν οι λύσεις, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η κα. Μπορμπουδάκη δεσμεύθηκε πως σύντομα θα επισκεφθεί ξανά το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.