Δικηγόρος απειλούσε με μαχαίρι και χτυπούσε τους γονείς του επειδή δεν του έδιναν χρήματα

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 23 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

Πρόκειται για παντρεμένο δικηγόρο με δύο παιδιά – Έβριζε και χτυπούσε τους γονείς και τη γιαγιά του

Απειλούσε με μαχαίρι, έβριζε και χειροδικούσε σε βάρος του πατέρα, της μητέρας και της γιαγιάς του, επειδή εκείνοι αρνούνταν να του δώσουν τα χρήματα που τους ζητούσε λόγω της οικονομικής δυσπραγίας στην οποία είχε περιέλθει, όπως ισχυριζόταν.

Πρόκειται για έναν δικηγόρο, παντρεμένο με δύο παιδιά, ο οποίος έμενε με την οικογένειά του (δηλαδή τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του) σε οικογενειακή πολυκατοικία. Οι γονείς και η γιαγιά του έμεναν στον τέταρτο όροφο, εκείνος στον τρίτο και ο αδελφός του στον δεύτερο.

Στους συγγενείς του ισχυριζόταν ότι είχε επαγγελματικά προβλήματα συνεπεία των οποίων αντιμετώπιζε τέτοια οικονομική αδυναμία που δεν μπορούσε να πληρώνει ούτε τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας – και ειδικά το μερίδιό του στο πετρέλαιο θέρμανσης. Ωστόσο υπήρχαν και περιουσιακές διαφορές, οι οποίες ξεκίνησαν μετά τις συνεχείς προστριβές που είχε με την οικογένειά του -τους γονείς και τα αδέλφια του-, για τις οποίες τελικά κατέφυγαν οι τελευταίοι στα δικαστήρια.

Δεν πλήρωνε μάλιστα ούτε την αναλογία του στη δόση του δανείου που είχε πάρει όλη οικογένεια για την ανέγερση της πολυκατοικίας, ενώ είχε διαπληκτιστεί ακόμη και για τον χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων. Είχε αλλάξει κλειδαριές, τις οποίες όμως άλλαξαν ξανά οι γονείς και ο αδελφός του.

Παράλληλα, ζητούσε συνεχώς οικονομική βοήθεια από τους γονείς του, οι οποίοι αρνούνταν να τον συνδράμουν συνεχώς. Οι ατέρμονες διενέξεις είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται επεισόδια και τελικά να προξενήσει σωματικές βλάβες στους γονείς του και τη γιαγιά του, ενώ ταυτόχρονα απειλούσε και την περιουσία τους.

Στο διάστημα των ετών 2011-2012 οι απειλές, οι χειροδικίες και οι σωματικές κακώσεις έφτασαν στο ζενίθ. Στην αρεοπαγιτική απόφαση περιγράφονται ενδεικτικά μερικές από τις περιπτώσεις, όπως ότι μέσα στην κουζίνα του διαμερίσματος των γονέων του επιτέθηκε στη γιαγιά του με μαχαίρι, προκαλώντας της θλαστικά τραύματα στο χέρι, ενώ μια άλλη φορά της έκλεισε με το χέρι του το στόμα απειλώντας την παράλληλα με μαχαίρι, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να λιποθυμήσει.

Αναφέρεται ακόμη ότι είχε επιτεθεί κατ’ επανάληψη στη μητέρα του μέσα στο σπίτι της. Μια φορά μάλιστα την έσπρωξε με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο τραπέζι και κάποια άλλη την έριξε στο πάτωμα, με συνέπεια και τις δύο φορές να υποστεί οσφυαλγία.

Είχε χτυπήσει επίσης τον πατέρα του με γροθιές και χαστούκια προκαλώντας του οίδημα στο δεξιό μάτι.

Απευθυνόμενος στον πατέρα του μια άλλη φορά του είπε: «Με φοβάστε; Θα σας κάνω να τρέμετε. Φύγετε από εδώ να γλιτώσετε», ενώ όταν θα γινόταν συνέλευση των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας, απευθύνθηκε με απειλητικό ύφος στον πατέρα του λέγοντας: «Μη μιλήσετε αύριο, μην τολμήσετε να βάλετε φυσικό αέριο, θα γίνει χαμός. Δεν θα το επιτρέψουμε». Επίσης, απείλησε τόσο τη μητέρα του «παλιόγρια, θα σε φτιάξουμε» όσο και τη γιαγιά του: «Σκάσε, μη φωνάζεις θα σε σκοτώσω, βούλωσέ το. Μη βγάζεις κιχ».

Οι γονείς του είχαν ζητήσει κατ’ επανάληψη τη συνδρομή της Αστυνομίας για ενδοοικογενειακή βία και τα περιστατικά είχαν καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων.

Ο γιατρός αδελφός του, μην αντέχοντας άλλο τις εντάσεις και τα επεισόδια, εγκατέλειψε τελικά το διαμέρισμα της οικογενειακής πολυκατοικίας και μετακόμισε αλλού, ενώ μετά από λίγο και η σύζυγός του, η οποία αρχικά ήταν συγκατηγορούμενη, αλλά αθωώθηκε στο Πρωτοδικείο, μετακόμισε και αυτή, αφότου «επήλθε και η μεταξύ τους διάσπαση της έγγαμης συμβίωσης».

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης ο δικηγόρος αρνήθηκε τις κατηγορίες ισχυριζόμενος ότι τίποτε από όσα του καταλογίζονται δεν συνέβησαν, χωρίς όμως να μπορέσει να δώσει πειστικές εξηγήσεις για τους λόγους που οι συγγενείς του κατέφυγαν επανειλημμένως στο Αστυνομικό Τμήμα, σε γιατρούς και στα δικαστήρια.

Τελικά, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών με τριετή αναστολή για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και για τα δύο αδικήματα.

Το Ποινικό Τμήμα δεν δέχτηκε ούτε τον ισχυρισμό του ότι δεν διέμενε μαζί με τους γονείς του και έτσι δεν μπορεί να υπαχθεί στον νόμο για την ενδοοικογενειακή βία, καθώς οι αρεοπαγίτες απάντησαν ότι οι πράξεις ενδοοικογενειακής βίας στρέφονται κατά συγγενών εξ αίματος α’ και β’ βαθμού και για την απαγγελία της κατηγορίας δεν απαιτείται η συνοίκησή τους με τον δράστη.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.