ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ΤΡΙΤΗ 6/10 ΣΤΙΣ 18:30

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 5 Οκτωβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Ενόψει της δικαστικής απόφασης για την Χρυσή Αυγή, το Κίνημα Αλλαγής, οργανώνει ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση και θα είναι εντός και εκτός του Εφετείου Αθηνών στις 7 Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, στις 6 Οκτωβρίου, παραμονή της απόφασης, στις 18.30 πραγματοποιείται ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση, στην οποία θα μιλήσει η Πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά, η Βασιλική Γεωργιάδου (καθηγήτρια στο Πάντειο), ο Γιάννης Ιωαννίδης (πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου), ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης (επικεφαλής συνηγορίας του Solidarity Now), o δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς, ενώ θα συντονίσει η δημοσιογράφος των “Νέων”, Τζίνα Μοσχολιού.

Η εκδήλωση θα προβληθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Κινήματος Αλλαγής, της Προέδρου, του ΠΑΣΟΚ και ενημερωτικών ιστοσελίδων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΠΡΟΣ ΩΡΑΡΙΟ «ΛΑΣΤΙΧΟ» ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ

Η κυβέρνηση από την «μισή δουλειά-μισή αμοιβή» στην αρχή της πανδημίας περνάει στην φάση των απλήρωτων υπερωριών επιμένοντας οι εργαζόμενοι να πληρώσουν το κόστος εξόδου από την δίδυμη (οικονομική και υγειονομική) κρίση.

Με νομοσχέδιο που φέρνει το υπουργείο Εργασίας στην β΄ φάση της πανδημίας:

-Παρακάμπτονται οι Σύλλογοι εργαζομένων και το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργοδότες θα διαπραγματεύονται ατομικά με κάθε απασχολούμενο το ημερήσιο ωράριο εργασίας.

-Ο μισθωτός δεν θα έχει σταθερό ωράριο ούτε ως προς την ώρα έναρξης ούτε ως προ τον χρόνο αποχώρησης, κάτι που προκαλεί τεράστια προβλήματα στην οικογενειακή ζωή εν μέσω πανδημίας (σχολεία, δραστηριότητες παιδιών κ.α.)

-Οι συνολικός αριθμός των υπερωριών θα αυξηθεί, άρα καταρρίπτεται το επιχείρημα της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, αλλά δεν θα βελτιώνονται και τα οικονομικά του εργαζομένου, αφού η επιχείρηση θα μπορεί να «επιστρέφει» τον επιπλέον χρόνο εργασίας με ρεπό ή μειωμένο ωράριο.

-Οι υπερωρίες θα μπορούν να πληρώνονται και σε «είδος», μια πρόβλεψη που καταρρακώνει κάθε έννοια εργασίας, αμοιβής και αυτονόμησης του μισθωτού από τις επιδιώξεις της επιχείρησης.

Οι προωθούμενες ρυθμίσεις γίνονται μέσα στην ανασφάλεια της δεύτερη φάσης της πανδημίας και στοχεύουν να «περάσουν» το κόστος αυτής αποκλειστικά στους εργαζόμενους.

Το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται στο πλάι των εργαζομένων και των συλλογικών φορέων τους. Δεν θα επιτρέψουμε την ρύθμιση του χρόνου εργασίας με ατομικές συμβάσεις εργασίας, με «κινητή» ώρα έναρξης και αβέβαιο χρόνο λήξης, την εισαγωγή της απλήρωτης εργασίας και την «αμοιβή» με προϊόντα από το ράφι, την αποθήκη της επιχείρησης ή τη μαναβική…

Π.ΒΛΑΧΟΣ: ΤΟΥΣ ΕΦΤΑΙΓΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ «ΦΤΑΙΝΕ» ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

“Στην αρχή τους έφταιγαν οι τουρίστες, μετά οι νέοι στις πλατείες, τώρα τους φταίνε οι μετανάστες. Τρεις μέρες πριν την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής και μετά την πρόσληψη Ζαρούλια στη Βουλή, επανέρχονται στον ξενοφοβικό, μισαλλόδοξο λόγο”, τόνισε ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος στην εκπομπή “Κοινωνία ώρα Mega”, σήμερα Δευτέρα 05.10.2020, στην αντιπαράθεσή του με τον βουλευτή της ΝΔ, Θάνο Πλεύρη. Πιο αναλυτικά τόνισε:

“Είναι ντροπή για έναν βουλευτή της Ά Αθήνας, όπως ο κ. Πλεύρης, να επαναφέρει τον μισαλλόδοξο λόγο, αυτόν που επώασε το αυγό του φιδιού της Χρυσής Αυγής σε αυτές τις γειτονιές και οδήγησε τη δημοκρατία μας σε αυτά τα χάλια. Του φταίνε οι μετανάστες που δεν κάνουν τεστ για την διασπορά του κορωνοϊού στο κέντρο της Αθήνας, αντί να ασχοληθεί με το πρόβλημα με σοβαρότητα, ως βουλευτής της περιοχής. Τον αφήνουμε στην κρίση των πολιτών.”

“Το δίλημμα δεν είναι “υπέρ ή κατά της κατάληψης’, αλλά αν θέλουμε ανοιχτά και ασφαλή σχολεία ή κλειστά και προβλήματα υγείας στις οικογένειες. Πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία και για να γίνει αυτό επιβάλλεται να νιώσουν και να είναι ασφαλείς οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί. Έχασε η Κυβέρνηση δύο μήνες το καλοκαίρι (από την προετοιμασία των σχολείων); Δημιούργησε μικρότερα τμήματα; Μείωσε την ύλη; Εισήγαγε την εκ περιτροπής διδασκαλία; Προσέλαβε καθαρίστριες; Οι απαντήσεις είναι αρνητικές. Αυτά ακριβώς έχουμε επισημάνει ως Κίνημα Αλλαγής. Και καλούμε την Κυβέρνηση σήμερα, που είναι η Παγκόσμια Μέρα των Εκπαιδευτικών, να κάνει επιτέλους τα αυτονόητα”.

Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟΝ “ΓΥΨΟ” ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»

Παρέμβαση Ευαγγελίας Λιακούλη, Ειδικής Αγορήτριας του Κινήματος Αλλαγής, στο νομοσχέδιο του Υπ. Εσωτερικών για την ιθαγένεια και την αυτοδιοίκηση

Με παρέμβασή της και με την ιδιότητα της ειδικής αγορήτριας του Κινήματος Αλλαγής στο νομοσχέδιο του Υπ. Εσωτερικών για την ιθαγένεια και την αυτοδιοίκηση, που συζητείται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή, παρεμβαίνει η βουλευτής Λάρισας και τομεάρχης Εσωτερικών, Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας τα εξής:

«Θα λέμε σθεναρά και εμφατικά ΟΧΙ, κάθε φορά που ο κ. Θεοδωρικάκος θεωρώντας ότι «για να κυβερνηθούν οι ΟΤΑ», θα προσπαθεί με νομοθετικές μεθοδεύσεις να ανατρέψει την αναλογικότητα και την αντιπροσωπευτικότητα στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, αποψιλώνοντάς τα και μεταβιβάζοντας αρμοδιότητες στις Οικονομικές Επιτροπές, μετατρέποντας έτσι Δημάρχους και Περιφερειάρχες σε μικρούς «φεουδάρχες».

Ο «καημός» του κ. Υπουργού Εσωτερικών βέβαια εδράζεται σε λόγους πραγματικούς, που δεν είναι άλλοι από την ψευδομεταρρύθμιση του «Κλεισθένη Ι», που διέλυσε την Αυτοδιοίκηση με την «χίμαιρα» της απλής αναλογικής, για την οποία βάσιμα πιθανολογούμε πως εξυπηρέτησε τον απερχόμενο τότε ΣΥΡΙΖΑ και ως τακτική της «καμένης γης».

Η κυβέρνηση τους τελευταίους 15 μήνες προσπάθησε να ανατρέψει το χάος που ο ΣΥΡΙΖΑ της κληροδότησε, με έναν απολύτως μη οραματικό τρόπο. Με έναν τρόπο βέβαια που λίγο – πολύ αναμέναμε από την συντηρητική παράταξη: την εξάλειψη και την πλήρη καταστρατήγηση της αντιπροσώπευσης στον θεσμό της Τ.Α.

Σε αυτό το πλαίσιο, με νομοθετήματά του ο κ. Θεοδωρικάκος οκτώ φορές (!) – η μία αυτές τις ημέρες με το νέο του νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια και «λοιπές διατάξεις» – ενισχύει τις τεχνητές πλειοψηφίες στους ΟΤΑ και μεταβιβάζει αρμοδιότητες σε μη αιρετά όργανα όπως η Οικονομική Επιτροπή.

Στο «κυνηγητό ανεμόμυλων» του κ. Σκουρλέτη, ο κ. Θεοδωρικάκος απαντά με «γύψο» στην Αυτοδιοίκηση, με την τελευταία μονίμως ζημιωμένη, μονίμως απούσα από τα πραγματικά προβλήματά της και όχι λόγω δικής της υπαιτιότητας.

Με «φέουδα», «φεουδάρχες» και επιστροφή στην πεπαλαιωμένη αντίληψη του «ενός ανδρός αρχή» στην Αυτοδιοίκηση, όμως, όπως είναι η σκόπευση της κυβέρνησης, δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί ο κατεξοχήν σκοπός της: η οργανική διασύνδεση του δημότη-πολίτη με την κεντρική διοίκηση, μέσω των αιρετών του τόπου του.

Κανείς ωστόσο δεν χρειάζεται να «ανακαλύψει την πυρίτιδα». Το ΠΑΣΟΚ έχει δώσει στα ζητήματα Αυτοδιοίκησης επανειλημμένα εξετάσεις, και αρίστευσε με παραδείγματα λαμπρά: τα σχέδια «Καποδίστριας» και «Καλλικράτης».

Αν ο κ. Θεοδωρικάκος δεν μπορεί, μπορεί να τα «κρυφοκοιτάξει» τα γραπτά μας ή ακόμη και να μας ρωτήσει το πως γίνεται…

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Μ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Συνάντηση Μ. Χριστοδουλάκη, Γραμματέα Κινήματος Αλλαγής με την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος

Σήμερα, ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, συναντήθηκε με την Αρμενική Εθνική Επιτροπή της Ελλάδος, με επικεφαλής την Πρόεδρο Χαρατουνιάν Χριψιμέ και το μέλος Καπλανιάν Σέργκο. Στο πλαίσιο της συνάντησης, ενημερώθηκε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή του Αρτσάχ – Ναγκόρνο Καραμπάχ, για την ευρύτερη αποσταθεροποίηση της περιοχής και τις τραγικές συνέπειες για τον άμαχο πληθυσμό. Ο Μ. Χριστοδουλάκης επισήμανε τη βαθιά σχέση φιλίας, που συνδέει τους δύο λαούς, αλλά και την κοινή ιστορική τους πορεία, καθώς έχουν βιώσει την τουρκική επιθετικότητα, έχοντας και οι δύο λαοί έχουν γενοκτονηθεί από τον οθωμανικό-τουρκικό εθνικισμό. Εξάλλου, η Ελλάδα και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτή που αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων, η οποία προηγήθηκε χρονικά αυτής των Ελλήνων του Πόντου.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς, μέρα με τη μέρα, οι συγκρούσεις μεταξύ του αζέρικου στρατού και των Αρμενίων κλιμακώνονται, ενώ ήδη υπάρχουν σοβαρές απώλειες μεταξύ αμάχων. Η διεθνής κοινότητα, ο ΟΑΣΕ μέσω της ομάδας επαφής του Μινσκ, πρέπει να κινητοποιηθεί, ώστε να υπάρξει άμεσα κατάπαυση του πυρός και οι δύο πλευρές να επανέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με στόχο την επίτευξη βιώσιμης λύσης. Καταδικάζουμε απερίφραστα τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας και στην περιοχή του Καυκάσου. Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν επιθυμεί την ειρηνική επίλυση των διαφορών και τα θυσιάζει όλα στο βωμό των περιφερειακών της φιλοδοξιών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να λειτουργήσει υποβοηθητικά στην προσπάθεια εξεύρεσης ειρηνικής λύσης και η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες στο επίπεδο αυτό».

ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΩΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Απόλυτα εκτός πραγματικότητας και έωλο ως προς τις εκτιμήσεις του είναι το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2021, που κατέθεσε σήμερα η Κυβέρνηση.

Φέτος θα έχουμε ύφεση που θα αγγίξει διψήφιο νούμερο.

Με αποτέλεσμα την διόγκωση της ανεργίας, την μείωση των εισοδημάτων, τον κίνδυνο λουκέτων για τους μικρομεσαίους, την αύξηση των κόκκινων δανείων.

Και ως εκ θαύματος με τις ίδιες αδιέξοδες πολιτικές από την Κυβέρνηση, προβλέπεται ανάπτυξη 7,5% το 2021 (!!). Υποτιμούν την νοημοσύνη του Ελληνικού λαού.

Πόσο μάλλον όταν η Κυβέρνηση ακόμη δεν έχει ολοκληρωμένο, πλήρες και υλοποιήσιμο σχέδιο για την απορρόφηση των Ευρωπαϊκών πόρων.

Όταν από το προσχέδιο απουσιάζουν οι Δημόσιες Επενδύσεις που θα στηρίζουν την ανάπτυξη και τις δοκιμαζόμενες υποδομές της υγείας, την παιδεία και το κοινωνικό κράτος.

Κρούουμε για άλλη μια φορά το καμπανάκι του κινδύνου.

Επιμένουμε στις προτάσεις μας για τη Νέα Αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα και η Ελληνική Κοινωνία

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ: ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ

Ερώτηση Βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη και τον υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο

ΘΕΜΑ: Αποκλείονται οι ατομικές επιχειρήσεις χωρίς προσωπικό αλλά και οι νέες επιχειρήσεις από τις ενισχύσεις των Περιφερειών.

Κύριοι Υπουργοί,

Το μέτρο της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης που θα δοθεί μέσω των περιφερειακών αυτοδιοικήσεων στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της χώρας αποτελεί μια σημαντική ανάσα ρευστότητας σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την ελληνική οικονομία και τν κόσμο της αγοράς.

Αχίλλειο πτέρνα του προγράμματος αποτελούν οι όροι υπαγωγής και αξιολόγησης που αποκλείουν πρακτικά χιλιάδες επιχειρήσεις. Όπως επισημαίνουν φορείς της αγοράς, κρίσιμο στοιχείο για την αξιολόγηση των αιτήσεων αποτελεί ο αριθμός των εργαζόμενων, στοιχείο που αποτελεί καθοριστικό κριτήριο με αυξημένο συντελεστή βαρύτητας για την ένταξη των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα ενίσχυσης.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, χιλιάδες ατομικές επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις με εταιρική μορφή χωρίς προσωπικό να μη μπορούν να κριθούν επιλέξιμες στο πρόγραμμα, λόγω χαμηλότερης βαθμολογίας και να μην καταφέρουν να λάβουν ενίσχυση που είναι αναγκαία όσο ποτέ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις είχαν αποκλειστεί και από την πρώτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής του υπουργείου Οικονομικών, γεγονός που επισημάνθηκε και διορθώθηκε στη δεύτερη φάση του εν λόγω προγράμματος.

Εντύπωση προκαλεί, επίσης, το γεγονός ότι αποκλείονται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι επιχειρήσεις που έκαναν έναρξη μετά την 1/1/2019, παρά το ότι υφίστανται ακόμα περισσότερο τις δραμτικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης λόγω του covid-19.

Αν παραμείνει ως έχει το πρόγραμμα, περίπου 170.000 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα (σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ), θα βρεθούν σε μειονεκτική θέση αναφορικά με την μη επιστρεπτέα επιχορήγηση (πρακτικά θα αποκλειστούν), παρότι αντιμετωπίζουν εξίσου σοβαρά προβλήματα ρευστότητας με τις επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό και έχουν αισθητά μειωμένους τζίρους το 2020.

Με δεδομένο ότι το σύνολο των επιχειρήσεων έχει ανάγκη από την άμεση ενίσχυση μέσω του προγράμματος των περιφερειών

Με δεδομένο ότι πολλές ατομικές επιχειρήσεις απειλούνται με λουκέτο λόγω του μειωμένου τζίρου στην αγορά και των συσσωρευμένων υποχρεώσεων της δεκαετούς οικονομικής κρίσης

Με δεδομένο ότι ο αποκλεισμός των νέων επιχειρήσεων αποτελεί λάθος μήνυμα για όλους όσοι επιχειρούν στη χώρα κάτω από δύσκολες συνθήκες

Ερωτάσθε κύριοι Υπουργοί:

Θα προβλέψετε ποσόστωση επί των διατιθέμενων πόρων του προγράμματος μη επιστρεπτέας επιχορήγησης για τις επιχειρήσεις, ατομικές και εταιρικής μορφής, που δεν απασχολούν προσωπικό;
Θα συμπεριλάβετε και τις επιχειρήσεις που έκαναν έναρξη μετά την 1/1/2019 στους δικαιούχους του προγράμματος;
Οι ερωτώντες βουλευτές

Μιχάλης Κατρίνης

Ευαγγελία Λιακούλη

Βασίλης Κεγκέρογλου

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ

Εισαγωγική τοποθέτηση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στην τηλεδιάσκεψη του Τομέα Παιδείας

Φίλες και Φίλοι,

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Εκπαιδευτικού, δεν προσφέρεται μόνο για αναφορές στο σημαντικό έργο των εκπαιδευτικών στη χώρα μας, τους οποίους τιμούμε.

Η σημερινή ημέρα και αυτή η εκδήλωση, δεν προσφέρονται μόνο για κριτική σε αυτά που δεν έχει κάνει η κυβέρνηση και είναι παρά πολλά.

Η σημερινή μέρα πρέπει να είναι μια ημέρα διαλόγου και προβληματισμού με στόχο να βγούμε από το τέλμα που μας έχει οδηγήσει η Κυβέρνηση και να σχεδιάσουμε το σχολείο της ψηφιακής εποχής που προάγει τη γνώση και την κριτική σκέψη.

Πιστεύουμε στην ανοιχτή κοινωνία, στην κοινωνία της γνώσης.

Ανοιχτή κοινωνία όμως με υποβαθμισμένα σχολεία δεν γίνεται.

Σήμερα βρίσκεστε όλοι στην πρώτη γραμμή της πανδημίας μαζί με τους υγειονομικούς, στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για να κρατήσουμε την παιδεία ζωντανή, τα παιδιά κοντά στην γνώση, τους ορίζοντες για ένα καλύτερο αύριο ανοιχτούς.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έχουν μεγάλες ευθύνες για όσα συμβαίνουν στα σχολεία.

Αμέσως μετά την πρώτη φάση της πανδημίας δεν διαμόρφωσαν έναν οδικό χάρτη για το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Αδιαφορία;

Ανευθυνότητα;

Ανικανότητα;

Όλα αυτά μαζί , με αποτέλεσμα η Κυβέρνηση και η Υπουργός Παιδείας, να οδηγήσουν την εκπαίδευση σε εκρηκτική κατάσταση.

Πολλά σχολεία είναι κλειστά, από κορονοϊό και καταλήψεις.

Ενώ τον Μάιο η ίδια η Κυβέρνηση προέβλεπε με φεκ 15 παιδιά ανά τάξη, τελικά η ίδια η Κυβέρνηση σε αντίθεση με όσα θεσμοθέτησε επέβαλε τον συνωστισμό.

Άλλα έλεγαν, άλλα έκαναν, καμία συνεργασία με τους δήμους για να βρουν επιπλέον αίθουσες.

Καμία πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού.

Ούτε καν πρόσθετες προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας για να διασφαλίσουν την υγιεινή.

Καμία ενεργεία ουσίας, παρά μόνο επικοινωνίας.

Η κυβέρνηση που όφειλε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προστατέψει την Παιδεία και τα παιδιά, χαρακτηρίστηκε ως η κυβέρνηση – παγουρίνο- κυβέρνηση της μάσκας –μαμούθ.

Τώρα βέβαια τους φταίνε τα παιδιά. Τα παιδιά που κάτι μας λένε και πρέπει να τα ακούσουμε.

Τα παιδιά που μας λένε ότι η μάσκα δεν αρκεί, πρέπει να δοθεί ένα τέλος στον συνωστισμό και η κυβέρνηση τα βγάζει αρνητές της μάσκας.

Τα παιδιά που θέλουν καλύτερη παιδεία και συνεργασία και βρίσκονται αντιμέτωπα με πρωτοφανείς μεθόδους στιγματισμού και διχασμού.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας αντί να ενώνουν, χωρίζουν. Υποβαθμίζουν τους διευθυντές,σε ελεγκτές των καταλήψεων. Να σημειώνουν ονόματα, να αποκλείουν παιδιά από την τηλεκπαίδευση, να βάζουν απουσίες. Πρωτοφανή πράγματα, έχουν χάσει κάθε μέτρο.

Αντί να συνεργαστούν με τους εκπαιδευτικούς, αντί για διάλογο με πειθώ με τους μαθητές, καταφεύγουν στον αυταρχισμό και στην κατασυκοφάντηση των παιδιών.

Με Υπουργούς πρωταγωνιστές στα τηλεπαράθυρα.

Η ΝΔ με την στάση της ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Εμείς θέλουμε ανοιχτά και ασφαλή σχολεία.

Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε την κυβέρνηση μέσα και έξω από τη Βουλή για να ανταποκριθεί έστω και τώρα στις ευθύνες της.

Έχουμε προτάσεις.

  • Μείωση του αριθμού των μαθητών στους 15
  • Διορισμό εκπαιδευτικών
  • Επιμόρφωση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση
  • Ιεράρχηση και μείωση της διδακτέας ύλης
  • Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής στα σχολεία.

Σε σας πέφτει μεγάλο βάρος για να ξεφύγουμε από αυτό το αδιέξοδο που δημιούργησε η Κυβέρνηση

μπορείτε να αναλάβετε πρωτοβουλίες.

μπορείτε να συζητήσετε με τα παιδιά για την σημασία της ομαλής λειτουργίας του Σχολείου.

Μπορούμε να οδηγηθούμε σε ανοιχτά σχολεία, να αντιπαραθέσουμε απέναντι στον διχασμό και στον φανατισμό, τον διάλογο με τους μαθητές με ευαισθησία και χωρίς υπεροψία.

Φίλες και Φίλοι,

Αυτά προέχουν φέτος, είναι κρίσιμες οι στιγμές γι αυτό στάθηκα σε αυτά.

Γνωρίζω τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζετε.

Μισθοί που δεν φθάνουν για μια αξιοπρεπή ζωή, αδιοριστία, τόποι εργασίας μακριά από τα σπίτια σας, έλλειψη επιμόρφωσης, έλλειψη υποστηρικτικών υποδομών στην λειτουργία των σχολείων.

Είμαστε στο πλάι σας. Σε συνεχή συνεργασία, με ανοιχτή γραμμή. Για να αναδείξουμε τις διεκδικήσεις σας, να προτείνουμε λύσεις, να συμβάλλουμε στην αναβάθμιση της θέσης σας και ιδιαίτερα της δημόσιας εκπαίδευσης.

Σε μια εποχή που η πολιτική της ΝΔ την οδηγεί στην οπισθοδρόμηση και στην υποβάθμιση σε ένα σχολείο συντηρητικό,αναχρονιστικό.

Με τους εκπαιδευτικούς στο περιθώριο.

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και Σύντροφοι.

Η Παιδεία για την παράταξη μας ήταν,είναι και θα είναι προνομιακός χώρος. Το αποδείξαμε διαχρονικά με τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ, για την αναβάθμιση της, τις μεγάλες δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και τις τομές για τον εκσυγχρονισμό της.

H Παγκόσμια Τράπεζα μόλις δημοσίευσε την ετήσια έκθεση για το ανθρώπινο κεφάλαιο. Δυστυχώς η Ελλάδα χάνει έδαφος ακόμη και σε σύγκριση με την Τουρκία, ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης.

Εμείς είμαστε έτοιμοι για έναν ουσιαστικό Εθνικό διάλογο για την ανατροπή της κατάστασης, για τη θεμελίωση και διαμόρφωση της Παιδείας του 21ου αιώνα.

Διάλογο ειλικρινή, ανοιχτό, με παράθεση θέσεων και απόψεων και όχι προσχηματικό για επικύρωση τετελεσμένων. Όπως κάνει το Υπουργείο Παιδείας.

Έχουμε την ευθύνη να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της νέας γενιάς στα νέα προτάγματα της κοινωνίας.

Η Παιδεία είμαστε εμείς, είναι η ίδια η πατρίδα μας που αξίζει το καλύτερο, τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς το ανθρώπινο δυναμικό.

Επί τέλους το Υπουργείο Παιδείας αποδέχθηκε την πρόταση μας για μετονομασία του Γενικού Λυκείου Νάξου σε «Μανόλης Γλέζος».

Είναι φόρος τιμής στην προσφορά του. Ο Μανόλης Γλέζος είναι ένα σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης, ένα σύμβολο του ασυμβίβαστου αγώνα για Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη. Μας εμπνέει στον αγώνα για μια ασυμβίβαστη παιδεία.

Σας ευχαριστώ

Ρυθμός Επικαιρότητας | 05.10.2020

Από το δόγμα «μισή δουλειά – μισός μισθός» στο «δεν πληρώνω υπερωρίες»

Η επίθεση της Κυβέρνησης στα εργασιακά κεκτημένα με πρόσχημα την πανδημία κορυφώνεται. Από την αρχή «μισή δουλειά-μισός μισθός» στο ξεκίνημα της πανδημίας, τώρα περνάμε στη φάση των απλήρωτων υπερωριών, επιμένοντας οι εργαζόμενοι να πληρώσουν το κόστος εξόδου από την υγειονομική και οικονομική κρίση. Συγκεκριμένα, με νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, στη δεύτερη φάση της πανδημίας:

Παρακάμπτονται οι Σύλλογοι εργαζομένων και το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργοδότες θα διαπραγματεύονται ατομικά με κάθε απασχολούμενο το ημερήσιο ωράριο εργασίας.
Ο μισθωτός δεν θα έχει σταθερό ωράριο ούτε ως προς την ώρα έναρξης ούτε ως προ τον χρόνο αποχώρησης, κάτι που προκαλεί τεράστια προβλήματα στην οικογενειακή ζωή εν μέσω πανδημίας (σχολεία, δραστηριότητες παιδιών κ.α.)
Ο συνολικός αριθμός των υπερωριών θα αυξηθεί, άρα καταρρίπτεται το επιχείρημα της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, αλλά δεν θα βελτιώνονται και τα οικονομικά του εργαζομένου, αφού η επιχείρηση θα μπορεί να «επιστρέφει» τον επιπλέον χρόνο εργασίας με ρεπό ή μειωμένο ωράριο.
Οι υπερωρίες θα μπορούν να πληρώνονται και σε «είδος», μια πρόβλεψη που καταρρακώνει κάθε έννοια εργασίας, αμοιβής και αυτονόμησης του μισθωτού από τις επιδιώξεις της επιχείρησης.
Εμείς, το Κίνημα Αλλαγής, βρισκόμαστε στο πλάι των εργαζομένων και των συλλογικών φορέων τους. Δεν θα επιτρέψουμε τη ρύθμιση του χρόνου εργασίας με ατομικές συμβάσεις, με “κινητή” ώρα έναρξης και αβέβαιο χρόνο λήξης, την εισαγωγή της απλήρωτης εργασίας ή την “αμοιβή” με προϊόντα από το ράφι και την αποθήκη της επιχείρησης.

Προϋπολογισμός: Εκτός πραγματικότητας και έωλο το προσχέδιο

Απόλυτα εκτός πραγματικότητας και έωλο ως προς τις εκτιμήσεις του είναι το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2021, που κατέθεσε σήμερα η Κυβέρνηση. Φέτος θα έχουμε ύφεση που θα αγγίξει διψήφιο νούμερο, με αποτέλεσμα την διόγκωση της ανεργίας, την μείωση των εισοδημάτων, τον κίνδυνο λουκέτων για τους μικρομεσαίους, την αύξηση των κόκκινων δανείων.

Και ως εκ θαύματος με τις ίδιες αδιέξοδες πολιτικές από την Κυβέρνηση, προβλέπεται ανάπτυξη 7,5% το 2021. Υποτιμούν την νοημοσύνη των πολιτών, όταν η ίδια η Κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρωμένο, πλήρες και υλοποιήσιμο σχέδιο για την απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων, όταν από το προσχέδιο απουσιάζουν οι δημόσιες επενδύσεις που θα στηρίζουν την ανάπτυξη και τις δοκιμαζόμενες υποδομές της υγείας, την παιδεία και το κοινωνικό κράτος.

Κρούουμε για άλλη μια φορά το καμπανάκι του κινδύνου. Επιμένουμε στις προτάσεις μας για τη Νέα Αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα και η Ελληνική Κοινωνία, τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ. 

Τελειώνουμε με τους «νεοναζί», αλλά η ΝΔ τους ξαναφέρνει στη Βουλή

Είναι απαράδεκτο, λίγα μόλις 24ωρα πριν από την απόφαση της δίκης για τη Χρυσή Αυγή, να προσπαθεί η ΝΔ να την ξαναφέρει στη Βουλή κι ενώ ο λαός της έδειξε την έξοδο. Δεν έχει σημασία που η απόφαση ακυρώθηκε από τον Πρωθυπουργό, αλλά ότι σκέφτηκαν να το πράξουν, όπως δήλωσε η Φώφη Γεννηματά. Ναι, ο Κανονισμός της Βουλής πρέπει ν’ αλλάξει και να κλείσει τέτοια προβληματικά “παράθυρα” διορισμών, αλλά είναι αδιανόητη η επιλογή της εισόδου στη Βουλή αυτών που λαός άφησε εκτός.

Το Κίνημα Αλλαγής, εν όψει της ανακοίνωσης της δικαστικής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή, καλεί “όλοι μαζί να τελειώνουμε με τους νεοναζί”. Ο αγώνας δεν θα τελειώσει στις 7 Οκτώβρη, αλλά συνεχίζεται μέσα από τη διεκδίκηση μιας ισχυρής δημοκρατίας που τους χωρά όλους και μιας κοινωνίας που βγαίνει ενωμένη μέσα από τις δυσκολίες. Αλλά κι ενός πολιτικού συστήματος που δεν βλέπει ή κατασκευάζει εχθρούς, αλλά αντιπάλους που σέβεται στο πλαίσιο μιας πολιτισμένης κομματικής και πολιτικής αντιπαράθεσης. Γι’ αυτό η Νεολαία του Κινήματός μας απηύθυνε δημοκρατικό κάλεσμα κοινής παρουσίας στο Εφετείο Αθηνών προς τις αντίστοιχες της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25.

Επιτελικό κράτος ή «Μαξίμου ΑΕ»;

Μήπως ξαναζούμε την «επανίδρυση» του Κράτους επί Καραμανλή που οδήγησε σε χιλιάδες προσλήψεις και σπατάλες, στον εκτροχιασμό της οικονομίας, στην κρίση και τα μνημόνια;  Αντί για «επιτελικό κράτος», η Κυβέρνηση δημιούργησε μια συγκεντρωτικά σκληρά ελεγχόμενη από τον ίδιο δομή, με κέντρο το Μαξίμου. Στην Προεδρία της Κυβέρνησης βρίσκονται 440 άτομα προσωπικό, εκ των οποίων 100 είναι μετακλητοί. Δεν δείχνουν καμία εμπιστοσύνη στη Δημόσια Διοίκηση κι οι υπουργοί βρίσκονται χωρίς ουσιαστικό ρόλο. Απλώς εκτελούν τις αποφάσεις του Μαξίμου. Καθορίζονται όλα από τους εκλεκτούς του.

Προεκλογικά, όμως, ο κ. Μητσοτάκης κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για τους μετακλητούς. Μιλούσε για τους άριστους και την αξιοκρατία. Στην πράξη, όμως, αντί των αρίστων βρίσκουν θέση οι αρεστοί. Η αναξιοκρατία στο αποκορύφωμά της, η κομματικοποίηση στο έπακρο, το βαθύ κράτος της Δεξιάς είναι και πάλι εδώ! Οι προϊστάμενοι στη Δημόσια Διοίκηση επιλέγονται με βάση την κομματική τους ταυτότητα. Προσλαμβάνονται αντί των μονίμων δημοσίων υπαλλήλων συμβασιούχοι με fast track διαδικασίες, δημιουργώντας μια διαρκή ομηρία. Αυτό δεν είναι ένα επαναλαμβανόμενο λάθος, είναι η εμμονή της Δεξιάς για τη χειραγώγηση του κράτους και των θεσμών, όπως δήλωσε και από το βήμα της Βουλής (2/10) η Φώφη Γεννηματά. Περισσότερα ΕΔΩ

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.