Δικαστικές κινήσεις από αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα για τα γιγάντια πρόστιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ σε ιδιοκτήτες και ενοικιαστές χωραφιών


0
(0)

Σε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει ξεκινήσει από τη Βόρεια Ελλάδα και σιγά σιγά εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα έχουν εξελιχθεί οι νέοι έλεγχοι του ΟΠΕΚΕΠΕ με τους οποίους τόσο ιδιοκτήτες αλλά και ενοικιαστές αγροτεμαχίων καλούνται να επιστρέψουν υπέρογκα ποσά και να χάσουν τις ετήσιες ενισχύσεις που λαμβάνουν, εξαιτίας εκκρεμοτήτων που υπάρχουν με τους τίτλους ιδιοκτησίας.

Ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Σερρών Στέργιος Λίτος μίλησε στο Ράδιο Λασίθι για το θέμα τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή το ζήτημα αυτό είναι πρώτης προτεραιότητας για όλη την Κεντρική Μακεδονία και τη Θράκη όπου ήδη έχουν φτάσει πρόστιμα που αγγίζουν μέχρι και τις 400.000 ευρώ σε αγρότες με πολλά στρέμματα, και υπάρχουν πληροφορίες πως ακολουθούν και μεγαλύτερα σε περιοχές του Έβρου.

Ήδη όπως είπε αντίστοιχοι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει και στην Πελοπόννησο και αναμένεται να επεκαταθούν σε όλη τη χώρα με τον ίδιο να εκτιμά πως η πλειοψηφία των καλλιεργούμενων εκτάσεων όλης της Ελλάδας θα έχει αντίστοιχα προβλήματα με τους τίτλους ιδιοκτησίας, σε μια περίοδο που ακόμα δεν έχει κλείσει το θέμα της Κτηματογράφησης.

Πληττόμενοι είναι οι ενοικιαστές αγροτεμαχίων, όπως λέει, οι οποίοι καλούνται να βρουν τα οικονομικά και ιδιοκτησιακά στοιχεία του ιδιοκτήτη, αν αυτά υπάρχουν και σε αντίθετη περίπτωση και εκείνη θα υποστούν συνέπειες.

Μέχρι τώρα όπως είπε από πλευράς κυβέρνησης δεν έχουν δοθεί ικανοποιητικές απαντήσεις στο μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει και έτσι οι αγροτικοί σύλλογοι της Βόρειας Ελλάδας ακολουθούν τη νομική οδό με σκοπό να κατατεθούν μηνύσεις για να αντιμετωπιστεί η νέα αυτή πραγματικότητα που σε πολλές περιπτώσεις καταδικάζει σε αφανισμό τον αγροτικό κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ και ακούστε αναλυτικά όσα ανέφερε ο Στέργιος Λίτος:

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *