ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΜΑΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΟΣΥ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 28 Απριλίου 2021 by manos (seo)-admin

Πλήρη δικαίωση των καταγγελιών του Κινήματος Αλλαγής, αποτελεί η δημοσιοποίηση της απόφασης 497/21 του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τον διαγωνισμό των νέων λεωφορείων της ΟΣΥ.

Όπως προβλέπεται στην απόφαση, οι ανάδοχοι οφείλουν να παραδώσουν τα λεωφορεία μετασκευασμένα, με όλα τα πλευρικά παράθυρα τους ανοιγοκλειόμενα, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές που έχουν τεθεί από την διακήρυξη.

Είναι επομένως αδιανόητο να υπάρξει προσωρινά η οριστική παραλαβή των λεωφορείων από την αρμόδια Επιτροπή παρακολούθησης και παραλαβής της ΟΣΥ, μέχρι οι ανάδοχοι να προχωρήσουν στη μετασκευή τους.

Το Υπουργείο Μεταφορών έχει την ευθύνη να μην επιτρέψει να κυκλοφορούν υγειονομικές βόμβες στην Αθήνα.

ΜΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Με 641 ψήφους υπέρ, έναντι 44 κατά υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για την οποία ήταν εισηγητής ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.

Η Έκθεση που είναι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ Κοινοβουλίου, Συμβουλίου και Επιτροπής έρχεται ως απάντηση στην άνευ προηγουμένου εμπειρία της πανδημίας του κορωνοϊού και αναβαθμίζει ουσιαστικά τις δυνατότητες του Μηχανισμού.

Κύριος στόχος, όπως ανέφερε και ο κ. Ανδρουλάκης στην ομιλία του στην Ολομέλεια, ήταν η ενίσχυση αυτού του μέσου «έμπρακτης αλληλεγγύης, ώστε να στηρίζει τα κράτη που έχουν ανάγκη βοήθειας με ενιαίο, γρήγορο και κυρίως, αποτελεσματικότερο τρόπο».

Για να επιτευχθεί αυτό αποφασίστηκε ο πενταπλασιασμός του προϋπολογισμού για την περίοδο 2021-2027 στα 3,1 δις ευρώ με τα 2 δις να προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και να κατευθύνονται κυρίως στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Όπως υπενθύμισε ο Ευρωβουλευτής, τις πρώτες εβδομάδες της πανδημίας, «ο Μηχανισμός έσωσε την τιμή της ΕΕ, επαναπατρίζοντας πάνω από 80.000 Ευρωπαίους πολίτες από τρίτες χώρες και δημιουργώντας στο πλαίσιο του rescEU ένα πανευρωπαϊκό ιατρικό αποθεματικό με μάσκες και άλλο προστατευτικό εξοπλισμό, αναπνευστήρες αλλά και την πρόβλεψη για προσθήκη εμβολίων και φαρμάκων». Το αποθεματικό αυτό το οποίο έχει επεκταθεί, βρίσκεται σε 9 βάσεις σε όλη την Ευρώπη, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα και έχει ήδη παράσχει βοήθεια σε χώρες της Ένωσης που αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω του κορωνοϊού.

Το Κοινοβούλιο έδωσε επίσης μεγάλη σημασία στην πρόληψη υποχρεώνοντας την Επιτροπή να καταρτίσει μία κοινή λίστα διασυνοριακών καταστροφών, για τις οποίες τα κράτη μέλη θα πρέπει να ενημερώνουν για το πως σκοπεύουν να τις αντιμετωπίσουν. Επιπλέον μετά από επιμονή του Κοινοβουλίου διατηρήθηκε και η πρόταση για την κατάρτιση πανευρωπαϊκής λίστας στόχων ανθεκτικότητας δηλαδή τι θα πρέπει να παραμένει σε λειτουργία στην περίπτωση μίας καταστροφής. Όταν τα κράτη θα συντάσσουν τα εθνικά τους σχέδια αντιμετώπισης κινδύνων θα πρέπει να τους λαμβάνουν τους στόχους αυτούς υπόψη και να τα διαμορφώνουν αναλόγως.

Δίνεται ακόμα για πρώτη φορά η δυνατότητα στην Επιτροπή, σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών να προβαίνει στην προμήθεια μέσων και υλικών που είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση μίας κρίσης. Επιπλέον, όσον αφορά τις δασικές πυρκαγιές, αυξήθηκε στο 100% το ποσοστό συγχρηματοδότησης για την αγορά και συντήρηση πυροσβεστικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων μέσω του rescEU.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε τη σημασία που έχουν αυτά τα «μικρά αλλά σταθερά βήματα αλληλεγγύης» όπως είναι το rescEU, που παράσχει άμεση βοήθεια είτε πρόκειται για τις δασικές πυρκαγιές στην Εύβοια και τους πρόσφατους σεισμούς στην Κροατία, είτε εκτός συνόρων με την αποστολή οξυγόνου στην Ινδία για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ

On camera

Δήλωση Φώφης Γεννηματά Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, μετά την επίσκεψη της στο εμβολιαστικό κέντρο στο Ασκληπιείο της Βούλας

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ανθρώπων στα εμβολιαστικά κέντρα, το ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα μας παραμένει χαμηλό. Γι’ αυτό θέλω σήμερα να στείλω δυο μηνύματα.

Το πρώτο είναι προς τους πολίτες. Ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρέωση, είναι δικαίωμα. Είναι το δικαίωμά σας στη ζωή.

Το δεύτερο μήνυμα είναι προς την κυβέρνηση. Χρειάζεται άμεσα αποτελεσματική καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για να μην μείνει κανένα περιθώριο στη σύγχυση και στην παραπληροφόρηση.

Αλλά και καλύτερος σχεδιασμός ώστε να φτάσουν τα εμβόλια πιο κοντά στον πολίτη, ιδιαίτερα στους ανθρώπους που είναι μεγάλης ηλικίας και ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Να μην αφήσουμε αυτή την ελπίδα να πάει χαμένη.

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφου, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης τόνισε:

Σχετικά με τον εμβολιασμό και το στοκάρισμα στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Τσίπρας:

«Στην πολιτική το δύσκολο είναι να πρωτοπορείς, να οδηγείς, να εμπνέεις. Το εύκολο είναι να πετάς ατάκες, για να “παίζεις”, τρέχοντας πίσω από τις εξελίξεις. Το πρόβλημα με την πολιτική της ατάκας του κ. Τσίπρα είναι πως διαψεύδεται διαρκώς. Δεν φοβόμαστε την επιστήμη, την εμπιστευόμαστε, θέλουμε να ανακτήσουμε την ελευθερία μας και ξέρουμε ότι ο δρόμος γι’ αυτό περνά μέσα από τον εμβολιασμό. Επισκεφτήκαμε με τη Φώφη Γεννηματά το Ασκληπιείο Βούλας, ακριβώς γιατί η Πρόεδρος του Κινήματος ήθελε να σηματοδοτήσει αφενός τη σημασία του εμβολίου και αφετέρου την ανάγκη αποτελεσματικής καμπάνιας ενημέρωσης των πολιτών για να μην μείνει κανένα περιθώριο στη σύγχυση και στην παραπληροφόρηση.»

Σχετικά με τις δηλώσεις Τζανακόπουλου:

«Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν τις εμμονές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Εγκλωβισμένοι σε διχαστικές επιλογές, απειλούν με εκκαθαρίσεις. Αυτές οι αντιλήψεις δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατική παράταξη και την πρόοδο. Η άποψη Τζανακόπουλου απλά συμπληρώνει το παζλ του παρηκμασμένου ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ούτε θέλει, ούτε μπορεί να εκφράσει κάτι νέο.

Και είναι σαφές ότι εμείς ως κίνημα αλλά και ως γενιά δε μπορούμε να έχουμε σχέση με τέτοιες πρακτικές. Η χώρα χρειάζεται άλλη αξιωματική αντιπολίτευση, άλλη πρόταση εξουσίας και εμείς, αυτή επεξεργαζόμαστε.»

Σχετικά με τη σύλληψη Λαγού:

«Η γραφειοκρατία του Ευρωκοινοβουλίου καθυστέρησε μια σωστή απόφαση που έπρεπε να έχει ληφθεί μήνες τώρα. Η Ελληνική Κυβέρνηση, όμως, ακόμα δεν έχει καταφέρει να συλλάβει το Χ. Παππά, ο οποίος διέφυγε μέσα από τα χέρια της. Όλη η εγκληματική οργάνωση πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή».

ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΜΟΥΛΚΙΩΤΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στις 28 Απριλίου τιμούμε την μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους ή έμειναν ανάπηροι, τραυματίστηκαν ή επλήγησαν με άλλο τρόπο από την εργασία τους και αγωνιζόμαστε για υγιέστερους και ασφαλέστερους χώρους εργασίας.

Ο κόσμος της εργασίας έχει αλλάξει ριζικά. Σύμφωνα με την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, το άγχος, οι υπερβολικά μακρές ώρες εργασίας και οι ασθένειες συμβάλλουν στο θάνατο περίπου 2,8 εκατομμυρίων εργαζομένων κάθε χρόνο, ενώ επιπλέον 374 εκατομμύρια άνθρωποι τραυματίζονται ή αρρωσταίνουν εξαιτίας της δουλειάς τους.

Οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε το ανυπολόγιστο ανθρώπινο πόνο που προκαλούν οι ασθένειες και τα ατυχήματα και να μαχόμαστε τόσο για την αποτροπή τους όσο και για την αναγνώριση της επαγγελματικής ασθένειας και της υγείας στην εργασία ως θεμελιώδεις αρχές και δικαιώματα όλων.»

Ρυθμός Επικαιρότητας | 28.4.2021

Φ. Γεννηματά από Ασκληπιείο: Ο εμβολιασμός είναι δικαίωμα στη ζωή

«Ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρέωση, είναι δικαίωμα. Είναι το δικαίωμά σας στη ζωή» τόνισε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά έπειτα από την επίσκεψή της στο εμβολιαστικό κέντρο στο Ασκληπιείο της Βούλας. Ειδικότερα: «Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ανθρώπων στα εμβολιαστικά κέντρα, το ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα μας παραμένει χαμηλό. Γι’ αυτό θέλω σήμερα να στείλω δυο μηνύματα. Το πρώτο είναι προς τους πολίτες. Ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρέωση, είναι δικαίωμα. Είναι το δικαίωμά σας στη ζωή. Το δεύτερο μήνυμα είναι προς την κυβέρνηση. Χρειάζεται άμεσα αποτελεσματική καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για να μην μείνει κανένα περιθώριο στη σύγχυση και στην παραπληροφόρηση. Αλλά και καλύτερος σχεδιασμός ώστε να φτάσουν τα εμβόλια πιο κοντά στον πολίτη, ιδιαίτερα στους ανθρώπους που είναι μεγάλης ηλικίας και ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Να μην αφήσουμε αυτή την ελπίδα να πάει χαμένη».

Δείτε ΕΔΩ.

“Ξεστοκάρισμα” εμβολίων αυτοί, προτροπή για εμβολιασμό εμείς

Για «ξεστοκάρισμα» έκανε λόγο σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο άνοιγμα της πλατφόρμας με το εμβόλιο της Astrazeneca, σε μία κρίσιμη συγκυρία που δεν χωρά υπονομεύσεις. Στην πολιτική το δύσκολο είναι να πρωτοπορείς, να οδηγείς, να εμπνέεις. Το εύκολο είναι να πετάς ατάκες, για να “παίζεις”, τρέχοντας πίσω από τις εξελίξεις. Δεν φοβόμαστε την επιστήμη, την εμπιστευόμαστε, θέλουμε να ανακτήσουμε την ελευθερία μας και ξέρουμε ότι ο δρόμος γι’ αυτό περνά μέσα από τον εμβολιασμό. Η επίσκεψη της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά στο Ασκληπιείο Βούλας, αποτυπώνει αυτή τη μεγάλη διαφορά άσκησης πολιτικής: Με την πράξη της αυτή σηματοδοτεί αφενός τη σπουδαιότητα του εμβολίου και αφετέρου την ανάγκη αποτελεσματικής καμπάνιας ενημέρωσης των πολιτών για να μην μείνει κανένα περιθώριο στη σύγχυση και στην παραπληροφόρηση. Περισσότερα ΕΔΩ.

RescEU: Εγκρίθηκε η έκθεση του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη για την Πολιτική Προστασία

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.