Δικάστηκε η υπόθεση απάτης σε βάρος φούρνων της Ιεράπετρας από κάποιον που χρησιμοποιούσε το όνομα του Α. Πανταζή

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 4 Μαρτίου 2022 by energinews (admin)

Ήταν Οκτώβριος του 2020 όταν είχε γίνει γνωστή μια σημαντική απόπειρα απάτης στην Ιεράπετρα με θύματα ιδιοκτήτες φούρνων της περιοχής και κάποιον να χρησιμοποιεί το όνομα του δημοτικού συμβούλου Αργύρη Πανταζή, προσπαθώντας να τους αποσπάσει χρήματα.

Συγκεκριμένα, όπως είχαμε τότε στο Ράδιο Λασίθι, κάποιο άτομο, είχε καλέσει σε τρεις φούρνους της Ιεράπετρας και σε ένα στο Καβούσι, είχε παρουσιαστεί με το όνομα και την ιδιότητα του Αργύρη Πανταζή ζητώντας αρχικά να κάνει μια παραγγελία 700 κιλών ψωμιού με κόστος 1.000 ευρώ, αναφέροντας πως θα έβαζε προκαταβολικά τα χρήματα στην τράπεζα για να προχωρήσει η παραγγελία. Στη συνέχεια όμως έστελνε στον ιδιοκτήτη του φούρνου μια απόδειξη της κατάθεσης λέγοντας πως καταλάθος είχε καταθέσει 10.000 ευρώ αντί για 1.000, ζητώντας από τον ιδιοκτήτη να του επιστρέψει την διαφορά των 9.000 ευρώ!

 

Ευτυχώς κανείς εκ των ιδιοκτητών δεν έπεσε θύμα της απάτης και το περιστατικό έγινε γρήγορα γνωστό στις αρχές, ενώ ένας εκ των ιδιοκτητών φούρνου κινήθηκε δικαστικά για τη διελεύκανση της υπόθεσης.

Μετά την έρευνα και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που ζητήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές φάνηκε πως το τηλέφωνο που είχε καλέσει, αντιστοιχούσε σε ένα άτομο πακιστανικής καταγωγής με άγνωστο τόπο κατοικίας.

Το άτομο αυτό ποτέ δεν βρέθηκε, και έτσι χθες, Πέμπτη 3 Μαρτίου, δικάστηκε ερήμην στα δικαστήρια της Νεάπολης και καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκισης με αναστολή, ποινή που θα εκτελεστεί αν ποτέ εντοπιστεί και συλληφθεί το συγκεκριμένο άτομο με το οποίο συνδέεται ο τηλεφωνικός αριθμός από τον οποίο έγινε η απόπειρα απάτης.

Ο ιδιοκτήτης του φούρνου, ανέφερε στο Ράδιο Λασίθι, πως το άτομο που τον είχε καλέσει είχε άψογη ελληνική προφορά με τον ίδιο να θεωρεί πως είτε το τηλέφωνο που έγινε η κλήση είχε κλαπεί, είτε το άτομο αυτό είχε κάποιο Έλληνα συνεργό.

118

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.