Διεύρυνση της ένωσης AREPO με νέα μέλη


0
(0)

Η πρόεδρος της ένωσης AREPO Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με στελέχη του Γραφείου αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες ενημερώθηκε αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα των Γεωγραφικών Ενδείξεων.

Ειδικότερα συζητήθηκαν:

  • Η συμβολή στην αναθεώρηση της πολιτικής ποιότητας της ΕΕ της ένωσης AREPO όπου στις αρχές Μαΐου συμμετείχε στη δημόσια διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
  • Η Αναθεώρηση της πολιτικής προώθησης: Συγκεκριμένα, ξεκινώντας από τις προτάσεις που ελήφθησαν για τον Χάρτη πορείας, συντάχθηκε η θέση της AREPO που είναι προς το παρόν ανοιχτή για ανατροφοδότηση από τα μέλη μέχρι τις αρχές Ιουνίου.
  • Το Σχέδιο δράσης για τη βιολογική γεωργία και γνωμοδότηση της Επιτροπής των Περιφερειών όπου τον περασμένο φθινόπωρο η ένωση AREPO συμμετείχε  στη δημόσια διαβούλευση για το μελλοντικό σχέδιο δράσης της βιολογικής γεωργίας. Επιπρόσθετα η ένωση AREPO προσκλήθηκε να συνεργαστεί με τον εισηγητή του σχεδίου για τη σύνταξη του κειμένου του εγγράφου.
  • Η θέση της ένωσης AREPO στη υποχρεωτική διατροφική επισήμανση των τροφίμων (Front of Pack) όπως διαμορφώθηκε και μετά την υιοθέτηση της πρότασης της Περιφέρειας Κρήτης. Η πρόταση έγινε αποδεκτή  από την ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης τον Μάρτιο. Η Πρόεδρος επεσήμανε την ανάγκη της συνεχούς παρακολούθησης  σε εκδηλώσεις της ευρωπαϊκής επιτροπής που οργανώνονται γι’ αυτό το θέμα.

Η Πρόεδρος κα. Χουδετσανάκη πρόσφατα υπέγραψε την προσχώρηση νέων μελών όπως: της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ως μόνιμο μέλος, την ένταξη της ένωσης AFIGIA η οποία είναι η γαλλική ένωση βιομηχανικών και βιοτεχνικών γεωγραφικών ενδείξεων με την οποία η ένωση συνεργάζεται για το νέο κανονισμό για τις μη γεωργικές Γεωγραφικές Ενδείξεις και την ένταξη του Πανεπιστημίου της Πάρμας, ως συνδεδεμένα μέλη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι υπεύθυνες πολιτικής της αντιπροσωπείας της ένωσης στις Βρυξέλλες κα Gulia Scaglioni και Francesca Alampi και ο  Χαράλαμπος-Νικόλαος Πίτερης στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *