Διευρύνει την συνεργασία του με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο ο Δήμος Αγίου Νικολάου


Τελευταία ενημέρωση 15 Ιουλίου 2020 by energinews (admin)

Διευρύνει την συνεργασία του με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, ο Δήμος Αγίου Νικολάου με αφορμή την συμμετοχή του, σε προγράμματα που εξελίσσονται στο νησί, με φορέα χρηματοδότησης την Περιφέρεια Κρήτης και φορέα υλοποίησης το ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.

Σε συνάντηση που πργαματοποιήθηκε σήμερα (15/7) στον Δήμο παρουσία του Δημάρχου κ. Αντώνη Ζερβού, της κ. Μαρίας Παπαδακάκη επίκουρης καθηγήτριας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας (Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Υγείας) του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ, του κ. Γιώργου Απλαδά, Λέκτορα στο Τμήμα Διοίκησης και Τουρισμού του ιδίου πανεπιστημίου, του κ. Θωμά Χαριτάκη αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών και Εθελοντισμού και της κ. Ευαγγελίας Φανουράκη Εντεταλμένης Συμβούλου, παρουσιάστηκαν προγράμματα και δράσεις στήριξης των ωφελουμένων του ΤΕΒΑ, μεταξύ των οποίων : δράσεις ψυχοκοινωνικής υποστήριξης (εργασιακή καθοδήγηση, σχολές γονέων), κοινωνικό φροντιστήριο, μαγειρική και κρητική διατροφή.

Όπως έκανε γνωστό η εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου κ. Ευαγγελία Φανουράκη, στόχος του Δήμου, σε συνεργασία με τους επιστήμονες στον τομέα της ειδικής αγωγής ( ειδικοί παιδαγωγοί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί,λογοθεραπευτές), είναι η πιλοτική διερεύνηση των μαθησιακών δυσκολιών σε παιδιά που προέρχονται από αγροτικές και αστικές περιοχές και φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο,αλλά και η πρακτική εφαρμογή δωρεάν, διεπιστημονικών και εξατομικευμένων παρεμβάσεων για την υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους. Επίσης η πραγμάτωση ημερίδων , η λειτουργία σχολής γονέων αλλά και η επανεκπαίδευση ανθρώπων που βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία και επιθυμούν να συνδεθούν με την αγορά εργασίας.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.