Διαφάνεια και τήρηση της νομιμότητας-Να σταματήσει ο εμβολιασμός ημετέρων


0
(0)

Mε επίκαιρη ερώτηση του προς το Υπουργείο Υγείας, ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά διαφάνεια και τήρηση της νομιμότητας και να σταματήσει επιτέλους ο εμβολιασμός ημετέρων.

 Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

 Η Κυβέρνηση «φροντίζει» καθημερινά να εμπλουτίζει την εμπειρία μας από το επιτελικό κράτος της, με πολλές ανεπαρκείς πολιτικές και αποφάσεις με αντιφατικότητα και αναποτελεσματικότητα που συνοδεύεται ταυτόχρονα με τις κατ´ εξαίρεση διαδικασίες ανάθεσης έργων και προμηθειών, οι οποίες τείνουν να γίνουν κανόνας, την αδιαφάνεια και τα πελατειακά χαρακτηριστικά να κυριαρχούν στις προσλήψεις λόγω επείγοντος και στις χρηματοδοτήσεις με επίκληση των έκτακτων αναγκών.

Ελπίζαμε ότι το θέμα της Υγείας και ιδιαίτερα το πρόγραμμα των εμβολιασμών θα χαρακτηριζόταν από διαφάνεια, επιστημονικά κριτήρια και δικαιοσύνη και ιδιαίτερα μετά την κατακραυγή που προκάλεσε το Δεκέμβριο ο εμβολιασμός κατ εξαίρεση παρατρεχάμενων και συγγενών υπουργών και κομματικών στελεχών.

Όμως το τελευταίο διάστημα αποκαλύπτεται και πάλι σωρεία παραβιάσεων της προτεραιότητας των εμβολιασμών, με χαρακτηριστικές περιπτώσεις κομματικών στελεχών της ΝΔ.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Αντιδήμαρχος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι Καλλιθέας και φίλοι τους,  στο Κοινωνικό Κέντρο Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας,24 άτομα που δεν είχαν σχέση με το ΚΚΠ ούτε ως εργαζόμενοι ούτε ως περιθαλπόμενοι, προσκείμενος στην κυβέρνηση δημοσιογράφος και πολλά άλλα παραδείγματα με κομματικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Για όλα τα παραπάνω,

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

  1. Τι απαντάται στους πολίτες που περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους για να εμβολιαστούν και ιδιαίτερα σε αυτούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες;
  2. Θα λάβετε μέτρα και πια για την διαφάνεια και την τήρηση της προτεραιότητας των εμβολιασμών».

«Άδεια εμβολιασμού για τους εργαζόμενους»

Με πρωτοβουλία του Γραμματέα της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτή Ηρακλείου, κ.Βασίλη Κεγκέρογλου κατατέθηκε ερώτηση προς τα αρμόδια Υπουργεία για θεσμοθέτηση άδειας εμβολιασμού για τους εργαζόμενους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Από τις 12 Φεβρουαρίου 2021 έχει αρχίσει ο εμβολιασμός των πολιτών που ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία 60-64 ετών. Επομένως έχει αρχίσει ο εμβολιασμός ανθρώπων που δεν είναι συνταξιούχοι αλλά εργάζονται τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, χωρίς όμως να προβλέπεται ειδική άδεια από την εργασία για τον εμβολιασμό τους.

Η χρήση αναρρωτικών αδειών για τον εμβολιασμό, σε δημοσίους υπαλλήλους με διασταλτική ερμηνεία του άρθρου 54 του υπαλληλικού κώδικα, θα οδηγούσε σε περαιτέρω διοικητικό φόρτο τις δημόσιες υπηρεσίες και λαμβάνοντας υπόψη ότι μπορεί να ζητηθεί μόνο μία αλλαγή του προγραμματισμένου ραντεβού για τον εμβολιασμό, και κατανοώντας τη δυσκολία διαχείρισης πιθανού μεγάλου όγκου αναβολών των προγραμματισμένων ραντεβού και συμπίεσής τους σε απογευματινές και μη εργάσιμες ώρες και ημέρες, προκύπτει η ανάγκη να διευκολύνονται οι εργαζόμενοι ώστε να προσέρχονται κανονικά στα εμβολιαστικά κέντρα και κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες.

Επιπλέον, η χρήση ημερών κανονικής άδειας για τον εμβολιασμό, θα ήταν λανθασμένη μιας και επιβαρύνει τον υπάλληλο, δημόσιο ή ιδιωτικό, ο οποίος εμβολιαζόμενος συμβάλλει στην ανοσία της αγέλης και την ταχύτερη έξοδο από την παρούσα υγειονομική κρίση.

Έχοντας ήδη το προηγούμενο της νομοθετικής διευθέτησης αντίστοιχου ζητήματος με το άρθρο 71 του νόμου 4764, στο οποίο προβλέπεται η χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας εργαζομένου που επιλέγεται για δωρεάν τεστ κορωνοϊού,

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

  • Με ποιον τρόπο μπορούν να απουσιάζουν από την εργασία τους οι εργαζόμενοι που καλούνται να εμβολιαστούν εντός εργάσιμων ωρών;
  • Θα υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη για την δικαιολόγηση της απουσίας από την εργασία των εργαζομένων, κατά την ημέρα του εμβολιασμού τους;

Οι ερωτώντες βουλευτές:Βασίλης Κεγκέρογλου,Ευαγγελία Λιακούλη, Γιώργος Μουλκιώτης και

Ανδρέας Πουλάς».

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.