Διαστάσεις παίρνει το ζήτημα με την απουσία της Ιεράπετρας στο ΔΣ των Νοσοκομείων του Λασιθίου

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 7 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Kινήσεις με σκοπό να ανατραπεί η απόφαση για διορισμό του νέου Διοικητικού Συμβουλίου των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου, από το οποίο για πρώτη φορά απουσιάζει εκπρόσωπος του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, έχουν ξεκινήσει από πλευράς της Δημοτικής Αρχής.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι τόνισε πως πρόκειται για ένα θέμα πολύ σοβαρό για όλο το Δήμο που έχει στηρίξει επανειλημμένα και με πολλούς τρόπους τη λειτουργία του Νοσοκομείου, και έτσι μια τέτοια απόφαση δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή.

Για το θέμα όπως είπε χθες ο ίδιος έστειλε επιστολές διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Υγείας, τους βουλευτές του νομού, την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Ελένη Μπορμπουδάκη και τον Διοικητή των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου και πρόεδρο του ΔΣ Μανώλη Ανδρεαδάκη. Επιστολή στην οποία ο ίδιος ζητά να συμπεριληφθεί εκπρόσωπος που να έχει σχέση με το Νοσοκομείο Ιεράπετρας στο νέο ΔΣ, είτε είναι αυτός ο αναπληρωτής διοικητής, είτε γιατρός, είτε και φορέας της περιοχής.

Παράλληλα χθες μαζί με την αντιδήμαρχο Χρύσα Χατζημαρκάκη επισκέφθηκαν τον κ. Ανδρεαδάκη στον Άγιο Νικόλαο και του εξέφρασαν τα παράπονα τους για την απόφαση που πάρθηκε. Συνάντηση για το θέμα έχει προγραμματιστεί και αύριο Παρασκευή με τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Ελένης Μπορμπουδάκη.

Ο κ. Καλαντζάκης τόνισε πως για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί υπάρχουν σίγουρα πολιτικές ευθύνες σε τοπικό επίπεδο, αφού είτε η κ. Μπορμπουδάκη δεν ζήτησε τη γνώμη των Νοσοκομείων, είτε ο κ. Ανδρεαδάκης επέλεξε να αφήσει εκτός το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας στο νέο ΔΣ. Παράλληλα ο Δήμαρχος Ιεράπετρας καταλογίζει ευθύνες και στον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Καλλιονάκη, για τον οποίο ανάφερε πως μένει αδρανής σε αυτή την κατάσταση, χωρίς να παίρνει θέση, καλώντας τον να αναλάβει πρωτοβουλίες για το θέμα.
πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.