Διαρροή από το Βιολογικό προς τη θάλασσα – Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Αποχέτευσης του Δήμου Ιεράπετρας

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 7 Δεκεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Aνακοίνωση σχετικά με μια διαρροή  από τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού εξέδωσε η υπηρεσία Ύδρευσης – Άρδευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Ιεράπετρας.

Το περιστατικό έγινε, χθες Παρασκευή, και σε όσα αναφέρει η Υπηρεσία δεν ξεκαθαρίζεται αν το περιστατικό αυτό έχει σχέση και με πιθανή άλλη διαρροή για την οποία γράψαμε χθες στο Ράδιο Λασίθι, η οποία παρατηρήθηκε μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα.

Η ανακοίνωση:

Παρατηρήθηκε χθες  6-12-2019 περί ώραν 13:30 μμ να έχει γίνει διαρροή μικρής ποσότητας υγρών  από τον Β.Κ Ιεράπετρας προς την ακτή. Το γεγονός αυτό συνέβη κατά την διάρκεια συντήρησης μιας δεξαμενής του ΒΚ  Ιεράπετρας μέσα από την οποία γίνονταν εργασίες απάντλησης υδαρούς αδρανοποιημένης άμμου προς την διπλανή δεξαμενή . Ο εύκαμπτος  σωλήνας μεταφοράς έσπασε λόγο ελαττωματικού υλικού και λόγο της πίεσης εκτονώθηκε το ελεύθερο τμήμα του και μετακινήθηκε προς την πλευρά της βραχώδους ακτής  που είναι δίπλα από την δεξαμενή με αποτέλεσμα να ύπαρξη εντοπισμένη διαρροή επιφάνειας περίπου 20μ2 στην ακτή.

Η ακτή  ευρίσκεται   εντός της περιοχής  που λόγο της νομικής προστασίας  που διέπει την λειτουργία του ΒΚ απαγορεύεται η κολύμβηση  το ψάρεμα και η αλιεία .

Αμέσως μόλις εντοπίστηκε η διαρροή  σταμάτησε η άντληση του μίγματος καθαρού νερού  και άμμου οπότε σταμάτησε και η διαρροή προς την ακτή .

Η υπηρεσία  θα προβεί στις προβλεπόμενες  ενέργειες όπως στον καθαρισμό της ακτής εάν κριθεί απαραίτητος  και στη λήψη δειγμάτων θαλασσινού νερού .

Ιεράπετρα 7-12-2019

Ο αντδ/χος

Πέτρος  Εμμ . Μαστοράκης

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.