Διαρρήκτες «αλωνίζουν» στην Ιεράπετρα: Τον βρήκε στο σπίτι της με τη… μπιζουτιέρα στο χέρι!


0
(0)

Σπείρες διαρρηκτών εισβάλλουν σε σπίτια της Ιεράπετρας – Όσα περιγράφουν οι παθόντες

Μετά τα κρούσματα των αμέτρητων κλοπών κηπευτικών και αγροτικών εφοδίων, που σημειώθηκαν κατά την περίοδο του χειμώνα, σπείρες διαρρηκτών εδώ και τρείς εβδομάδες, εισβάλουν σε σπίτια στην περιφέρεια της Ιεράπετρας, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα μέχρι και τρόφιμα από τα ψυγεία των ανυποψίαστων θυμάτων τους.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας, με το ελάχιστο προσωπικό που υπάρχει διαθέσιμο στην υπηρεσία τους, δέχονται τις καταγγελίες των θυμάτων, προσπαθώντας με τη βοήθεια της Σήμανσης από τη Νεάπολη, να βρουν αποτυπώματα και στοιχεία, ικανά για να βρεθούν στα ίχνη των αδίστακτων δραστών, που δεν διστάζουν να μπουκάρουν σε σπίτια ακόμα και την ώρα που οι ιδιοκτήτες τους είναι μέσα σε αυτά.

Το βράδυ της Δευτέρας 4 Μαρτίου, διέρρηξαν δυο διαμερίσματα της ίδιας οικογένειας στην αγροτική τοποθεσία Μπουντούλες βορειοδυτικά της Ιεράπετρας, ενώ στην ίδια περιοχή έχουν καταγγελθεί και άλλες διαρρήξεις η απόπειρες διάρρηξης και κλοπής σε σπίτια και θερμοκήπια τον τελευταίο καιρό.

Συγκλονιστικές οι περιγραφές για τη ληστεία

«Γύρω στις 8.30 το βράδυ φύγαμε από τα σπίτια μας και πήγαμε όλοι μαζί 200 μέτρα πιο κάτω στο σπίτι της μητέρας μου για να γιορτάσουμε οικογενειακά, τα γενέθλια της αδερφής μου. Επέστρεψε πρώτος μιάμιση ώρα αργότερα ο πατέρας μου και διαπίστωσε ότι το διαμέρισμα της αδερφής μου και το δικό του είχαν στην κυριολεξία λεηλατηθεί», είπε η κ. Ευγενία Γερακιανάκη που δε μπορούσε να πιστέψει στα μάτια της βλέποντας ότι τίποτα δεν είχε μείνει όρθιο.

«Μπήκαν από την πίσω πλευρά αφού παραβίασαν μάλλον με λοστό την αλουμινένια πόρτα, την οποία έβγαλαν από τη θέση της και έψαξαν όλα τα δωμάτια ξεσηκώνοντας τα πάντα. Πήραν χρυσαφικά και κοσμήματα μεγάλης συναισθηματικής αξίας και λίγα χρήματα και συνέχισαν τη δράση τους μπαίνοντας αμέσως μετά και στο διπλανό σπίτι του πατέρα μου», είπε η κ. Γερακιανάκη, ενώ αστυνομικός της Σήμανσης αναζητώντας για αποτυπώματα των διαρρηκτών και στοιχεία που να οδηγούν κάπου, διαπίστωνε πολλές ομοιότητες με διαρρήξεις που είχαν προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα.

«Οι διαρρήκτες την ώρα που γύρισα κατά τις 10.20 το βράδυ πρέπει να ήταν ακόμα μέσα στο σπίτι μου, γιατί ενώ το είχαν κάνει όλο άνω κάτω, δεν είχαν προλάβει να αδειάσουν όλα τα συρτάρια της ντουλάπας στην κρεβατοκάμαρα μου.

Πήραν κάποια χρήματα που είχα για να πληρώσω τις τρέχουσες υποχρεώσεις μου και κάποια κοσμήματα, φεύγοντας βιαστικά από το παράθυρο προς το παρακείμενο ποτάμι όπου δεν αποκλείεται να είχαν αφήσει κάποιο αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν», είπε ο κ. Γιώργος Γερακιανάκης.

Δε δίστασαν να μπουν στο σπίτι του τέως Δημάρχου

Δυο εβδομάδες νωρίτερα διαρρήκτες είχαν παραβιάσει το παράθυρο του σπιτιού του αείμνηστου τέως δημάρχου Ιεράπετρας, Μιχάλη Μυγιάκη, στο 2ο Χιλιόμετρο Ιεράπετρας- Γρα Λυγιάς.

«Ήταν γύρω στις 3.30 ξημερώματα Κυριακής όταν μας τηλεφώνησε η πεθερά μου κ Αυγή Μυγιάκη και μας είπε ότι είχαν μπει κλέφτες στο σπίτι της. Πήραμε με τη σύζυγο μου τηλέφωνο την Αστυνομία που έφθασε πάρα πολύ γρήγορα στο σημείο, τρέξαμε και εμείς αλλά δεν τους προλάβαμε, καθώς είχαν απομακρυνθεί προς άγνωστη κατεύθυνση.

Έμειναν μέσα στο σπίτι ψάχνοντας μισή ώρα περίπου, αφού είχαν παραβιάσει τη σιδεριά και το παράθυρο με λοστό, ενώ η πεθερά μου κοιμόταν στον πάνω όροφο. Την ώρα που μπήκαν, ξύπνησε και τους αντιλήφθηκε. Έμεινε όμως ακίνητη στο κρεβάτι της, ακόμα και όταν μπήκαν ψάχνοντας στην κρεβατοκάμαρα της και αυτή ήταν η αιτία που δεν την πείραξαν. Εκείνη έβλεπε μέσα από τις κουβέρτες δυο κουκουλοφόρους με φακούς στα χέρια αδύνατους μέτριου αναστήματος, να ψάχνουν τα ντουλάπια και τις τσάντες για χρήματα και κοσμήματα. Αφού πήραν ότι πολύτιμο βρήκαν, άνοιξαν το ψυγείο και πήραν μαζί τους κρέατα και τρόφιμα καθώς και ένα πακέτο τσιγάρα, και βγήκαν από την βόρεια είσοδο του σπιτιού. Αναχωρώντας όμως δεν παρέλειψαν να σπάσουν και να παραβιάσουν και τα δυο αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στην είσοδο, ίσως επειδή δεν ήταν αρκετά αυτά που βρήκαν μέσα στο σπίτι», μας είπε ο γαμπρός της κ. Αυγής Μυγιάκη, Στέφανος Βαρδιάμπασης.

Τον έπιασε… επ’ αυτόφωρο!

Δυο μέρες αργότερα έγινε άλλη μια θρασύτατη διάρρηξη στο 1ο χιλιόμετρο Ιεράπετρας – Αγίου Νικολάου, με λεία κοσμήματα.

«Ήταν Τρίτη βράδυ δυο μέρες μετά τη διάρρηξη στο σπίτι της κ. Μυγιάκη και στο σπίτι μου είχε επιστρέψει ο σύζυγος μου που είχε πέσει κουρασμένος νωρίς για ύπνο. Ο υπερήλικας πατέρας μου έβλεπε τηλεόραση στο σαλόνι και δεν είχε αντιληφθεί ότι κάποιος άγνωστος είχε μπει στο σπίτι μας, παραβιάζοντας με λοστό το αλουμινένιο παράθυρο και τη σιδεριά. Επιστρέφοντας και μπαίνοντας στο σπίτι μας λίγο αργότερα κι εγώ, είδα στην κουζίνα έναν αδύνατο κουκουλοφόρο με το φακό στα χέρια και μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Χωρίς να το πολυσκεφτώ του όρμησα, γιατί δε μπορούσα να χωνέψω ότι κάποιος είχε εισβάλει στον ιδιωτικό μου χώρο. Εκείνος με ένα σάλτο κατάφερε να φτάσει στο παράθυρο από το οποίο είχε εισβάλει, εκεί όπου κουβαλούσε τις τσάντες μου, τα συρτάρια μου, και τη μπιζουτιέρα μου προφανώς στον συνεργό του, που μάλλον περίμενε απέξω για να κάνει εκείνος τη διαλογή. Πρόλαβε πριν τον πιάσω στα χέρια μου, να βγει έξω και να πάρει μαζί του κάποια κοσμήματα. Εγώ συνέχισα να φωνάζω και να καλώ τους γείτονες σε βοήθεια, οι διαρρήκτες όμως εξαφανίστηκαν πριν φτάσει η Αστυνομία», μας είπε η κ. Μαρία Τσαμάνδουρα, που έδειξε ότι αν και γυναίκα, έχει τα κότσια να τα βάλει με τους διαρρήκτες, χωρίς να υπολογίζει τον κίνδυνο.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκεντρώσαμε για τη δράση των κουκουλοφόρων διαρρηκτών οι οποίοι έχουν εντοπιστεί είτε από αυτόπτες μάρτυρες, είτε από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, μιλώντας με τα περισσότερα από τα τελευταία θύματα βόρεια και δυτικά της Ιεράπετρας, οι περιγραφές αναφέρονται σίγουρα σε δυο αδύνατος κακοποιούς μικρού έως μετρίου αναστήματος, σε έναν εύσωμο που αποπειράθηκε να διαρρήξει εξοχική κατοικία αλλά δε μπόρεσε να παραβιάσει τα παράθυρα και την είσοδο της, χωρίς να αποκλείεται σε αυτές τις σπείρες των διαρρηκτών να υπάρχει και «άρωμα γυναίκας» καθώς μαρτυρίες αναφέρονται σε υπόνοιες για κάποια μικρόσωμη γυναίκα «αράχνη».

πηγη:www.neakriti.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *