Διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων 6ου Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας για τον τρόπο εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 18 Νοεμβρίου 2020 by energinews (admin)

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6oυ Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας μετά από την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για το καθολικό κλείσιμο των σχολείων όλων των βαθμίδων της Χώρας και την άμεση εφαρμογή υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης σε Νηπιαγωγεία , θέλει να δηλώσει άμεσα την έντονη διαμαρτυρία του.

Η τηλεκπαίδευση σε παιδιά 4 και 5 ετών αλλά και στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού σε ώρες μεταξύ 14:00 με 17:00μ.μ είναι πρακτικά αδύνατον και αντιπαιδαγωγικό.

Παρακάτω αναλύουμε τους πιο σημαντικούς λόγους :

α) 14:00-17:00 μ.μ είναι ώρες όπου τα παιδιά αυτής της ηλικίας καλύπτουν βιολογικές τους ανάγκες π.χ φαγητό και ύπνος. Πως είναι δυνατόν αφού αυτό το ωράριο ύπνου προβλέπεται και στην κανονικότητα του σχολείου στο ημερήσιο σχολείο.

β) Μη ύπαρξη ηλεκτρονικού υπολογιστή ή άλλης συσκευής που να συνδέεται με το διαδίκτυο ή οικογένειες που έχουν παιδιά και από άλλες βαθμίδες να μην έχουν περισσότερες από μια συσκευές ώστε να κάνουν χρήση της τηλεκπαίδευσης όλα τα παιδία της οικογένειας .

γ) Υπάρχουν γονείς που αυτές τις ώρες είτε βρίσκονται στην εργασία τους είτε δουλεύουν με τηλεργασία και είναι αδύνατον να βοηθήσουν τα παιδιά τούς αφού , όπως μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό , αυτές οι ηλικίες δεν είναι αυτόνομες ώστε να ανταπεξέλθουν στη τηλεκπαίδευση χωρίς επιτήρηση και βοήθεια από τον γονέα ή κηδεμόνα.

δ) Μέχρι σήμερα οι ώρες που έπρεπε να είναι τα παιδιά μπροστά από οθόνες ήταν συγκεκριμένες και επίσης αντιπαιδαγωγικές. Πως γίνεται λοιπόν τώρα να μας ζητάτε να κάθονται στον υπολογιστή τόσες ώρες υποχρεωτικά.

Δεν είμαστε κατά του μέτρου της τηλεκπαίδευσης, είμαστε όμως αντίθετοι στις ώρες λειτουργίας του και στην υποχρεωτική χρήση σε αυτές τις ηλικίες. Ας πάρουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν. Σημασία έχει να βρούμε μια κοινή γραμμή για τη σωστή λειτουργία του συστήματος και προπάντων στόχος όλων μας να είναι το καλό των παιδιών μας όπου ήδη είναι υπερφορτωμένα με όλες αυτές τις αλλαγές.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.