Διαμαρτυρία Κρητικών δασκάλων για το άνοιγμα των σχολείων

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 3 Σεπτεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Τι ζητούν

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούν σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, διεκδικώντας ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Δ. Θεοτοκόπουλος” και “Φαιστός” του νομού Ηρακλείου.

Καλούν μάλιστα τους συναδέλφους τους να δώσουν μία ακόμη μαζική και μαχητική απάντηση σε όσα απαράδεκτα και επικίνδυνα συμβαίνουν στην εκπαίδευση.

Σκοπός του καλέσματος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των Συλλόγων, είναι «να απαιτήσουμε τα σχολεία να ανοίξουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς, να προστατέψουμε το αγαθό της υγείας για όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαίδευση, για όλη την κοινωνία καθώς και να προασπίσουμε το αναφαίρετο δικαίωμα της μόρφωσης για όλα τα παιδιά.

Διεκδικούμε:

– Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές, μαζικούς-μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου (Ν. 4589/19) και κατάργηση του νόμου Κεραμέως (Ν. 4692/20).

– Εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες.

– Αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών και άμεση πραγματοποίηση της δεύτερης φάσης προσλήψεων αναπληρωτών, για την κάλυψη όλων των κενών σε όλες τις ειδικότητες και σε όλες τις δομές εκπαίδευσης.

– Κανένας συνάδελφος απολυμένος, κανένας εκτός πινάκων.

– Ίσα δικαιώματα μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, πλήρη 9μηνη άδεια ανατροφής σε νεοδιόριστους και αναπληρωτές και άμεση ανάκληση της σχετικής εγκυκλίου που επιχειρεί να πλήξει το δικαίωμα αυτό.

– Αυξημένη χρηματοδότηση για κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας, π.χ. μάσκες, αντισηπτικά κ.λπ.).

– Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.

– Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω COVID-19.

– Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης (τροπολογία, ΠΝΠ, κ.λπ.) που επιτρέπει κάμερες στα σχολεία και online μετάδοση των μαθημάτων».

neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.