Διαμάχη Καλαντζάκη-Πανταζή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΕΛΤΑ σε Ιεράπετρα και Μακρύ-Γιαλό


0
(0)

Σε μια σειρά ανακοινώσεων και αντααπαντήσεων σχετικά με τα ζητήματα των ΕΛΤΑ και τα προβλήματα που έχουν προκύψει στα καταστήματα Ιεράπετρας και Μακρύ Γιαλού προέβησαν οι παρατάξεις «Ιεράπετρα Νέα Πορεία» και η παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα», μετά τη σχετική συζήτηση που έγινε στο τελευταίο δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, αλλά και την ανακοίνωση την οποία αρχικά είχε δημοσιοποιήσει η παράταξη του κ. Πανταζή.

Δείτε και τις δύο επιστολές:

Αυτονόητη η στήριξή μας σε όλα τα ταχυδρομικά καταστήματα του Δήμου Ιεράπετρας

Κατά την προσφιλή του τακτική και σε μια απέλπιδα προσπάθεια σχηματισμού εντυπώσεων ο επικεφαλής της παράταξης της μειοψηφίας «ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ» μετά το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο επιχειρεί με αβάσιμους ισχυρισμούς να κερδίσει κάποιους πόντους προσωπικής προβολής.

Παρόλο που τα ταχυδρομεία είναι ανεξάρτητη Υπηρεσία, είναι αυτονόητη για μας η στήριξη όλων των ταχυδρομικών καταστημάτων του Δήμου. Ειδικά το θέμα που αφορά το κατάστημα της Ιεράπετρας θα τεθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως ακριβώς έχουμε δεσμευθεί, εφόσον υπάρξει σαφής ενημέρωση από τους Υπεύθυνους.

Αναφορικά με το Ταχυδρομείο του Μακρύ Γιαλού, το οποίο εξυπηρετεί και τις ανάγκες των κοινοτήτων Σχινοκαψάλων, Σταυροχωρίου, Ορεινού, Αγίου Στεφάνου και όμορων κοινοτήτων του Δήμου Σητείας, τέθηκε ως έκτακτο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφενός λόγω της επείγουσας κατάστασης  και αφετέρου λόγω του ότι είχε προηγηθεί ενημέρωση του αρμόδιου Αντιδημάρχου, κ. Εμμανουήλ Βρυγιωνάκη, από τη μία και μοναδική υπάλληλο των ΕΛΤΑ.

Αντιθέτως, παρότι υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και του καταστήματος των ΕΛΤΑ Ιεράπετρας καμία ενημέρωση ούτε προφορική ούτε έγγραφη προς τη Δημοτική Αρχή δεν υπήρξε  για πιθανά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Τίθενται, όμως τα ερωτήματα: Εφόσον η συγκεκριμένη παράταξη της μειοψηφίας ήταν πληροφορημένη εδώ και αρκετό καιρό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κατάστημα των ΕΛΤΑ στην Ιεράπετρα τι έκανε; Γιατί δεν ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να συζητηθεί στα προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια; Περίμενε να θέσει η Δημοτική Αρχή το ζήτημα του καταστήματος στη Δημοτική Ενότητα του Μακρύ Γιαλού για να το θυμηθεί ξαφνικά ή μήπως περίμενε να κλείσουν όλα τα καταστήματα για να στοχοποιήσει, όπως συνηθίζει, τη Δημοτική Αρχή;

Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι για τη συγκεκριμένη Παράταξη τα προβλήματα της περιοχής και η αντιμετώπισή τους δεν έχουν καμιά σημασία μπροστά στα όποια μικροπολιτικά συμφέροντα και την ματαιοδοξία τους.

Οι λέξεις «σύμπνοια, συνέπεια και συνεργασία» είναι άγνωστες για εκείνους. Τις χρησιμοποιούν καθαρά προσχηματικά και επιχειρούν να μηδενίσουν πράξεις, δράσεις και έργα της Δημοτικής Αρχής λογαριάζοντας μόνο το πολιτικό τους όφελος.

Η Δημοτική Αρχή «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» με επικεφαλής τον Θεοδόσιο Καλαντζάκη λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια με αίσθημα ευθύνης και όχι με γνώμονα τον τόπο καταγωγής των μελών της, όπως αποδεικνύεται και από το σύνολο των έργων που έχουν υλοποιηθεί και υλοποιούνται σε όλο τον Δήμο της Ιεράπετρας στοχεύοντας στην ισόρροπη ανάπτυξή του.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

«ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ»

 

Τι απαντά η παράταξη Α. Πανταζή στην απάντηση του δημάρχου για το θέμα των ΕΛΤΑ Ιεράπετρας

Για μία ακόμα φορά ο δήμαρχος Ιεράπετρας κος Θεοδόσης Καλαντζάκης και το «γραφείο τύπου» της παράταξης του, δείχνουν το επίπεδο του πολιτικού πολιτισμού που διαθέτουν, προσπαθώντας να στρέψουν την κοινή γνώμη μακριά από τα ουσιαστικά προβλήματα του τόπου. Χρησιμοποιούν την αυταρχική στρατηγική της «απαξίωσης του συνομιλητή» (αρκετά συχνή συμπεριφορά, τόσο στον προφορικό όσο και τον γραπτό τους λόγο), προσπαθώντας μάταια να αποποιηθούν των ευθηνών τους, ρίχνοντας τες σε αυτούς που αναδεικνύουν το εκάστοτε πρόβλημα στον δήμο μας.

Στην προκειμένη περίπτωση τα προβλήματα των τοπικών ΕΛΤΑ της Ιεράπετρας. Θέμα για το οποίο μας επιπλήττει λέγοντας «γιατί δεν το φέρατε στον πρόεδρο του ΔΣ νωρίτερα». Να θυμίσουμε λοιπόν στον κο Καλαντζάκη ότι η παράταξη μας, από την ανάληψη των καθηκόντων της, έχει καταθέσει μία λίστα σοβαρών θεμάτων προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον πρόεδρο του (η οποία συνεχώς ανανεώνεται) και τα οποία ουδέποτε έχουν έρθει ως τακτικά  θέματα στην ολομέλεια του  Δημοτικού Συμβούλιου. Δυστυχώς, αυτή είναι η τύχη όλων των θεμάτων που εισηγείται η αντιπολίτευση στα μέλη της δημοτικής αρχής και στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό το αναφέρουμε ως απάντηση στα σχόλια του κου Δημάρχου περί «Συνεργασίας και Σύμπνοιας».

Η συνηθισμένη αυτή πρακτική του κου Καλαντζάκη και του «γραφείου τύπου» της παράταξης του, απαξιώνει εν γένει την πολιτική ζωή του τόπου, έχοντας ως αποτέλεσμα να χρονίζουν σοβαρά προβλήματα που ταλαιπωρούν τον δήμο μας και τους δημότες του.

Τα μέλη της παράταξης ‘’ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ’’ και ίδιος ως επικεφαλής, έχουμε υπάρξει πολλές φορές παραλήπτες των απαξιωτικών σχολίων και πρακτικών του κου δημάρχου.

Παρόλα αυτά, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας ότι τέτοιου είδους αυταρχικές πρακτικές και συμπεριφορές δεν μας πτοούν, και ότι θα συνεχίσουμε το καθήκον μας απρόσκοπτα, ως αντιπολίτευση, αναδεικνύοντας συνεχώς όλα τα προβλήματα και τα κακώς κείμενα του δήμου και θέτοντας συνεχώς την δημοτική αρχή ενώπιον των ευθυνών της.

Για αυτό τον λόγο άλλωστε μας εξέλεξαν οι συμπολίτες μας.

 

Με εκτίμηση,

Για την δημοτική  παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα».

Ο Επικεφαλής
Πανταζής Θ. Αργύρης

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *