Διακρατική εκδήλωση εξωστρέφειας και διακρατικό εργαστήριο κεφαλαιοποίησης στα Χανιά στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου “INNOVAGRO”


0
(0)

Στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου “INNOVAGRO, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος η Περιφέρεια Κρήτης, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στα Χανιά η Διακρατική Εκδήλωση Εξωστρέφειας, στις εγκαταστάσεις του Μεσογειακoύ Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανιών (ΜΑΙΧ).

Στην εκδήλωση την οποία συντόνισε η κ. Χρύσα Μακράκη – Χαριτάκη  παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές που αφορούν την εμπορική αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων που συνδέονται με τον αγροδιατροφικό κλάδο από όλες τις χώρες. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή του video που περιέγραφε όλη την διαδρομή του προγράμματος με αποσπάσματα από όλες τις διακρατικές συναντήσεις της τριετίας.

O Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του τόνισε πως μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε θα παρουσιαστούν δωρεάν τα τυποποιημένα και πιστοποιημένα προιόντα της Κρήτης.

Ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα οφέλη που προέκυψαν από το πρόγραμμα. Συμμετείχαν – μεταξύ των άλλων – με εισηγήσεις από πλευράς της Περιφέρειας Κρήτης ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού κ. Κυριάκος Κώτσογλου και από το Επιμελητήριο Χανίων, που είναι και ο επικεφαλής εταίρος, ο Πρόεδρος κ. Αντώνης Ροκάκης.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ειδική εκθεσιακή εκδήλωση στην οποία προβλήθηκαν και παρουσιάστηκαν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες καθώς και νεοφυείς αγροδιατροφικές επιχειρήσεις  με την επιμέλεια του Γεωργίου Λυμπινάκη, ενώ διοργανώθηκε διακρατικός διαγωνισμός καινοτόμου επιχειρηματικής δραστηριότητας στον αγροδιατροφικό κλάδο όπου συμμετείχαν επιχειρήσεις του κλάδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Νικήτρια του διαγωνισμού (INNOVAGRO AWARDS) αναδείχθηκε η κ. Erica Gioahin (Fermantarnica) από τη Σλοβενία με την ιδέα της για χειροποίητο χορτοφαγικό τυρί φτιαγμένο από καρπούς κάσιους. Στη δεύτερη θέση ισοβάθμησαν η κ. Δήμητρα Χούχουλα (Μilkygon) με το γαλακτοκομικό ρόφημα σε μορφή σκόνης σε βιοδιασπώμενη συσκευασία και η κ. Ελένη Ντουντουνάκη (TheFamilyFarm) από τα Χανιά, η οποία παρασκευάζει τοπικά εδέσματα από βιολογικά προϊόντα με καινοτόμες μεθόδους.

Επίσης πραγματοποιήθηκε το Διακρατικό Εργαστήριο Κεφαλαιοποίησης, και συμμετείχαν εκπρόσωποι των εταίρων του έργου οι οποίοι παρουσίασαν καλές πρακτικές Δικτύωσης καθώς και το σχέδιο δράσης για την περαιτέρω αξιοποίηση του INNOVAGRO. Στα αποτελέσματα του εργαστηρίου συμπεριλαμβάνονται η ανταλλαγή απόψεων καθώς και η προετοιμασία και υπογραφή της Συμφωνίας Κεφαλαιοποίησης με σκοπό τη συνέχιση και την επέκταση των δράσεων του έργου σε διαφορετικά πεδία και επίπεδα εφαρμογής.

Σημειώνεται ότι το ευρωπαϊκό έργο “INNOVAGRO”- Development of an innovative network for the promotion of extroversion of agrofood companies in AdriaticIonian Area (Ανάπτυξη ενός καινοτόμου δικτύου για την προώθηση της εξωστρέφειας των αγροδιατροφικών επιχειρήσεων στην Αδριατική και το Ιόνιο) έχει ως βασικό στόχο την ανάπτυξη ενός διατοπικού συστήματος για την ενίσχυση της αλληλεπίδρασης μεταξύ ερευνητικών κέντρων, πανεπιστημίων και επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού κλάδου έτσι ώστε να ενισχυθεί η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *